Basescu: Kovesi sa se autocenzureze. Oamenii numiti de mine imi dau lectii ca niste Feti-Frumosi

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 14:38
9802 citiri
Basescu: Kovesi sa se autocenzureze. Oamenii numiti de mine imi dau lectii ca niste Feti-Frumosi
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu spune despre procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, ca trebuie "sa se autocenzureze putin" privind declaratiile despre coruptia din clasa politica.

"Daca as fi presedinte, i-as mai da un mandat. Dar i-as face o recomandare. Am observat reflexul 'clasa politica este corupta'. Si eu sunt de acord ca exista coruptie in clasa politica, dar trebuie sa te autocenzurezi putin.

Ai fost procuror general in doua mandate, chiar impingi toata responabilitatea la clasa politica? Chiar nu ai nicio raspundere, ca esti la spectacol si acuzi ce corupta este clasa politica?

Eu am lasat sa se construiasca aceste institutii, dar nu vreau demagogie. Parca vin peste mine oameni numiti de mine, niste Feti-Frumosi care vin sa imi dea lectii", a spus Basescu, intr-o emisiune la Digi 24.

Intrebat daca si directorul adjunct al SRI, Florian Coldea, este un "Fat-Frumos", fostul presedinte a precizat: "L-am sustinut de la gradul de maior".

"Coldea a fost in echipa care a fost in Irak, pentru recuperarea jurnalistilor", a explicat Traian Basescu.

Acesta a comentat si situatia dosarului Mineriadei.

"Dosarul Mineriadei, nu numai la Kovesi, si la Nitu, i-am dat mandatul pentru ca mi-a promis ca adevarul Mineriadei sa iasa la lumina. Am avut si intrebari punctuale.

(...) Nu cred ca va putea ramane inchis, s-ar putea sa avem surprize de la CEDO. In ce priveste dosarul Mineriadei, stiu despre ea din ce am vazut la televizor. Nu stiu care au fost mecanismele de decizie ale dlui presedinte, ale dlui Petre Roman", a spus fostul presedinte.

Nu in ultimul rand, intrebat daca s-a intrebat ca ar putea fi luat de acasa cu mandat, dupa incheierea mandatului de presedinte, Basescu a precizat: "Nu am aceasta perspectiva deloc".

Traian Basescu: S-ar fi putut ca fratele meu sa fi luat de la familia Bercea tot atatia cat a luat doamna Kovesi

Traian Basescu a facut declaratii la adresa Laurei Codruta Kovesi si pe 28 octombrie, facand referire la cazul fratelui sau, Mircea: "Surpriza pentru mine este la fel de mare ca pentru arestarea fratelui meu, el s-ar fi putut sa fi luat de la familia Bercea tot atatia cat a luat doamna Kovesi, adica zero".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu Kovesi, #Basescu Kovesi coruptie politica, #Basescu Kovesi autocenzureze , #presedinte