Basescu l-a decorat pe fostul sef al Militiei si Securitatii, George Homostean

Joi, 20 Mai 2010, ora 23:30

   

Basescu l-a decorat pe fostul sef al Militiei si Securitatii, George Homostean
Traian Basescu l-a decorat cu cea mai inalta distinctie militara pe timp de pace a statului roman pe fostul sef al Militiei si al Securitatii, ministrul de Interne George Homostean. Numele lui apare inclusiv in raportul Comisiei "Tismaneanu" care condamna crimele comunismului.

Homostean este vinovat de coordonarea asasinarii unor protestestari anticomunisti in cadrul operatiunii "Autobuzul", a fost implicat in uciderea in batatie, in beciurile Securitatii, a disidentului Gheorge Ursu, informeaza Cotidianul.ro.

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul prezidential 448 in data de 26 aprilie 2010, cu prilejul Zilei Veteranilor de Razboi, iar numele lui Homostean a fost plasat in coada unei liste cu 23 de ofiteri in retragere decorati.

Homostean a fost ministru de Interne in perioada comunista, timp de aproape zece ani, in timpul guvernelor Ilie Verdet si Constantin Dascalescu, iar in biografia oficiala facuta de Ministerul Internelor se face si o referire la operatiunea sangeroasa "Autobuzul".

"A avut loc un eveniment (1981), care a fost calificat ca fiind act terorist dupa standardele internationale. Trei indivizi, cu varste intre 23 si 32 de ani, au sustras, in noaptea de 22/23 august, de la un post de militie din judetul Hunedoara, doua pusti-mitraliera si un pistol, au deturnat un autobuz cu navetisti, obligandu-i sa se indrepte spre Timisoara, cu intentia de a parasi Romania.Operatiunea << Autobuzul >>, cum a fost cunoscuta actiunea militiei si trupelor de securitate locale, a avut ca rezultat impuscarea celor trei "teroristi" si a catorva din pasagerii autobuzului. Raportat ca un succes al Ministerului de Interne, in realitate evenimentul a scos in evidenta reale deficiente in tehnica de negociere a comandantilor."

Decorat de Traian Basescu cu Ordinul Virtutea Militara in grad de Cavaler, George Homostean este chiar unul dintre cei condamnati in Raportul Final al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, la pagina 631.

"Ministrii de Interne si sefii Securitatii au fost cu totii soldati fideli ai partidului. Cei mai multi au fost ei insisi activisti de partid, inainte de a lucra in Securitate. Sa-i mentionam asadar pe cei responsabili, ca demnitari ai aparatului represiv, pentru ceea ce s-a petrecut vreme de peste patru decenii in Romania, pentru sutele de mii de morti si deportati:

Teohari Georgescu, ministru de Interne implicat in luarea puterii si instituirea regimului de teroare in masa, precum si adjunctii sai Vladimir Mazuru si Marin Jianu; Emil Bodnaras, sef al Serviciului de Informatii care a jucat un rol cheie in terorizarea populatiei intre 1945-1947; Pintilie Bodnarenko (Pantiusa), spion sovietic, primul sef al Securitatii; Alexandru Nicolschi (Grunberg), mana dreapta a lui Pintilie, organizatorul sistemului concentrationar din Romania stalinizata; Alexandru Draghici, succesorul lui Teohari Georgescu; adjunctii sai, in diverse perioade, Ladislau Ady, Aurel Stancu, Vasile Negrea, Ion Vinte, Grigore Raduica, Ionel Gal; Cornel Onescu (succesorul lui Draghici) ; Ion Stanescu, Gheorghe Homostean, Teodor Coman, Emil Bobu, Tudor Postelnicu, Iulian Vlad.

Acestia, la randul lor, au lucrat direct cu secretarii CC si sefii de sectii ale CC al PCR, responsabili cu coordonarea organelor represive: Iosif Chisinevschi, Mirel Costea, Alexandru Moghioros, Nicolae Ceausescu, Petre Lupu, Vasile Patilinet, Virgil Trofin, Iosif Banc, Ion Coman, Emil Bobu, Constantin Olteanu. Activitatile Securitatii pe plan extern au avut de asemenea loc sub directa indrumare a partidului".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12772 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
opus9
rank 5
Presedintele Romaniei a fost generos in acordarea de onoruri celopr car intr-un fel sau altil au slujit patria ... o greseala de asemenea dimensiuni nu pune sub semnul intrebarii gestul presidential ci lista trimisa spre semnare si autorii ei !
Presedintele Romaniei stie ce semneaza, dar o scapare de acest gen, poate intra sub incifenta consilierilor, daca nu cumva este un gest intentionat !
Florin2
rank 5
Basescule, trebuie sa retragi decoratia si sa il dai afara pe consilierul
care nu a verificat lista asa cum trebuie.
bum
rank 5
asta-i asa ca sa nu mai fie dubii
bravo , excelent , da-i bataie inainte sa putem rade bine
martorana
rank 1
Exista un daca
Multi fosti securisti si fosti activisti de partid,au fost/sunt patrioti,nationalisti si devodati tarii.nenorocirea e ca noi ii huiduim si ii bagam pe toti in aceiasi oala.Daca am sti sa-i atragem de partea nostra pe acesti fosti securisti,vom avea de castigat.
Acum,batem toti in Basescu.Cu cine a lucrat Iliescu cand a preluat puterea,a umplut cumva guvernul/parlamentul romaniei de americani ,englezi,francezi etc? Nu,a lucrat cu politicieni mai filotimi dictaturii si mai apropiati de criminalitate decat cei care dupa 20 de ani,fac politica.
Mr_Fox
rank 2
Sa stii ca macelarul asta sigur a fost patriot
Au ucis oameni nevinovati dar au fost devotati tarii.. daca cei morti ar fi fost rude de-ale tale ce parere ai fi avut?
Nastratin
rank 1
ce mare scofala?...comunistii se decoreaza intre ei...
nimic nou...mai rau cind dau tunuri economice enorme...
bum
rank 5
dragostea mea martorana
deci tot noi suntem de vina ( pentru ca-i huiduim pe toti si ii bagam pe toti in aceasi oala ) ; "daca" incepem cu "DACA" nu mai ispravim nicioadata ; pe scurt - ei au distrus Romania , ei au bagat-o in datorii , ei au nenorocit poporul , si ei sunt cei care dirijeaza aceasta catastrofa ( indiferent "daca" tu crezi sau nu acest lucru evident ) - restul e hartie igenica -
Ioan din Chicago
rank 5
Nu fiti copii. Cine nu-l cunoaste pe Homosteanu.
A facut-o cu buna stiinta, jigninind memoria celor care au murit in lupta cu comunismul.
wert
rank 5
DACA MAI TRAIA KIM IR SEN IL DECORA SI PE EL
asa o sa-i decoreze pe GHILOTINA, FEHER, NASTRATIN, SILVIA si altii pentru lupta impotriva Romaniei si a romanilor, pentru izbanda FSN-ului.

sa traiti bine.
Imanuel
rank 2
Ah, ce mai profet si cetitor in stele ma simt.
cand v-am spus ca Dl Basescu o decoreze postum Lustratia intr-o procesiune solemna la Palatul de Cotroceni nu m-ati crezut ...
Roninul
rank 2
NIMIC NU NE MAI POATE MIRA
Vremea e ca si guvernul: intotdeauna sub asteptari. (Jerome K. Jerome)
Agamitza_Dandanache
rank 1
@ martorana - Exista un daca
Quote:"Multi fosti securisti si fosti activisti de partid,au fost/sunt patrioti,nationalisti si devodati tarii.nenorocirea e ca noi ii huiduim si ii bagam pe toti in aceiasi oala.Daca am sti sa-i atragem de partea nostra pe acesti fosti securisti,vom avea de castigat."
Martorana perfecta dreptate dar e o mica diferenta acum nu avem patrioti si nationalisti devotati tarii. Uita-te si tu in ce situatie sintem. Daca ei erau unde ar fi trebuit sa fie nu cred ca se ajungea aici. Cred ca cei care ne conduc acum sint mediocrii promovati de Iliescu si camarila lui. Pina si basescu a facut parte din grupul lui Iliescu. Asa ca...
Parerea Mea!
dacliber
rank 1
logica idioata
pai si daca iliescu a fost un nemernic asta il OBLIGA si pe basescu sa fie la fel ? acest sindrom al vinovatiei generale si fatalitatea mioritica a romanilor ca de niciunul nu-i mai breaz ne va duce la pierzanie !!
poweraxxel
rank 5
Asta "profesionism" al presei! Si voi ziare.com?!!!!!!!!
istorescu a publicat, in fituica lui de perete electronic, o stire despre decorarea generalului Homosteanu de către Traian Băsescu. Si dă-i si injură, nene, că una zice Băsescu in codamnarea comunismului, si alta face, prin decorarea călăilor etc. Articolul cu pricina face un scurt istoric al personalitătii generalului Homosteanu, rolul lui malefic, povestea actiunii Autobuzul, asasinarea lui Gheorghe Ursu etc. Imediat sare la cap si Crin Antonescu cu incosecventa lui Băsescu etc. Puteti vedea reactia aici.Numai că, la o cercetare mai atentă, se ivesc vreo două inadvertente. Articolul giratde Nistorescu vorbeste despre generalul George (Gheorghe) Homostean, pe cind in actul oficial de decorare e vorba de George Ioan Homostean. Cu gradul de sublocotenent in retragere. ( Se conferă Ordinul Virtutea Militară in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari: domnului sublocotenent in retragere Homostean Ioan George). Asadar, una e un general, alta e un sublocotenent. Pe care-i cheamă, e drept, la fel, Homostean. Pe unul, George (sau Gheorghe), iar pe celălalt, Ioan George . Unul e fost general de interne, altul e fost sublocotenent de armată. Cel putin, formal, asa stau lucrurile. S-o fi ascuns generalul in gradul de sublocotenent, adăugindu-si incă un prenume? Sau sint două persoane diferite, cu două grade militare diferite. Tot asa cum una e Antonescu, dictatorul, alta e Antonescu, liberalul. Unul a făcut, in felul lui, istorie, altul a fost repetent la Istorie.
Corbasca
rank 2
Martorana
Activistii si securistii au tortionat stramosii nostri care zac la canal si prin gropi comune de nimeni stiuti. Ei ar trebui linsati in piata publica. Nu uita comunistii te ucid si apoi iti fac coliva spunid ca regreta. Nu trebuiesc crezuti nici cind ii vezi morti. Ucidet-i unde-i intilniti.
maty48
rank 5
Homosteanu,un comunist de omenie.
Ca primsecretar al comitetului judetean de partid al jud.Alba dl.Homosteanu aplica cu suflet politica PCR,in sensul ca lua obligatoriu la contracte porcii,mieii,viteii ,lana,laptele etc.A fost un comunist de omenie si ramane asa in istoria PCR din jud,Alba fata de cei ce i-au urmat (Hurbeanu,Savu).Merita decoratia acordata la fel ca cei ce s-au gandit la dsul.Acum la batranete,dupa ce a fost tarat prin tribunale si puscarii pt.incidentul "autobusul",merita atentia autoritatilor.Dupa filmul cu autobiografia lui Ceausescu cred ca si acesta ar putea fi reabilitat si decorat de actuala putere ca sa putem spune ca sunt anticomunisti de omenie.In rest nu mai conteaza,crimele comunismului,raul facut poporului roman,lucruri ce raman amintiri fata de ce se intampla azi.Se poate spune si despre conducatorii de azi ca au fost comunisti de omenie si ca la fel sunt si ca anticomunisti,nu isi uita fostii colegi.
Cornelius Nicholson
rank 5
Nota
Sunt de acord dar am o obiectie: nu se spune "domnul" ci...tovarasul Homosteanu.Nu de alta dar se rasuceste "plumbuitul" in pamant!
sixtus
rank 5
V-ati bucurat prea devreme, este vorba de alt Homostean sublocotenent, nu de Homostean generalul
Jurnalisti de doi bani.

Inainte de a publica o asemenea stire mai informati-va. In decretul de decorare se spune:

"Se conferă Ordinul Virtutea Militară in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari: domnului sublocotenent in retragere Homostean Ioan George"
anonymus
rank 1
Era normal sa-l decoreze !
Doar au fost colegi ! si daca nu ma insel , conteaza si la pensie.
A Dandanache
rank 2
Dezinformare tipica
cel decorat este Ioan George Homostean si nu George (Gheorghe) Homostean, cel decorat este sublocotenent de armată si nu generalul securist. Inca o data o minciuna, de cunoscutul Nistorex, seful unei gazete de perete.
pericle
rank 5
Cine se mai indoia
de gandirea neo-legionara a lui Basescu. Noul 'Capitan' a facut ce a facut si Zelea Codreanu - ai ucis pe criterii politice esti recompensat.
Boby 23
rank 5
BRAVO !
Asta este inca o dovada, daca mai trebuia inca una, ca dl.Traian basescu este un anticomunist si un luptator impotriva tortionarilor ! Bravo, domnule Basescu, continuati !
Triton
rank 4
Bravo
Urmeaza scoaterea in afara legii a tuturor partidelor cu exceptia unuia, reinfiintarea DSS precum si decorarea post-mortem a artisitilor emeriti Misu Dulgheru, Maromet, Pantiusa si Lungu de la Lagarul Salcia.
ORD
rank 5
Domnilor forumisti !
Lista este intocmita de altcineva si Basescu semneaza. Pe lista este semnatura altora, doar pe decrete este a lui Basescu.
Va pun o intrebare,tuturor ! Cine este ministrul APARATII NATIONALE in guvernul Boc ?. Acela a semnat lista si adjunctii lui au intocmit-o !
bum
rank 5
iar o alta intrebare , este - ACELE PERSOANE CARE AU INTOCMIT LISTA S-AU PUS SINGURE IN FUNCTIE SAU AU FOST PUSE DE CATRE GUVERNUL ROMANIEI ?
hai ca nu suntem la gradinita sa credem varianta ta ; adica ei sunt asa de aerieni sa nici macar nu stie "cat le poate pilea" persoanelor care-i inconjoara ; se cunosc toti bine - sa fi sigur de asta -
Ioan din Chicago
rank 5
ORD sa-ti fie rusine.
Nu stiu copii astia dar, eu tu si Basescu stim bine cine este Homosteanu .Nu are nici o treaba Oprea cu aceste decoratii. Basescu sfideaza natiunea.
Triton
rank 4
Nu folositi argumente falacioase
Basescu nu e nascut in 75 ca sa nu stie cine era Homostean, lista nu era atat de lunga incat sa nu o citeasca inainte de semnare. Stia foarte bine ce semneaza, a facut-o deliberat.
YouBiz
rank 1
Cum se face ca basinescu cel neprihanit
nu este vinovat niciodata??!! Nici de situatia ec.a roman.nici de disparitia flotei,nici de mihaileanu.nici......de.....ce mai azi maine il canonizati si-l faceti sfant pe dracu.
dacliber
rank 1
ca primarul !
deci sa inteleg ca basescu semneaza ca primarul acte fara sa citeasca !! pai asa intr-o buna zi o sa-si semneze propria demisie fara sa stie !! tu chiar crezi ce spui ??
Iogica
rank 5
Vine iz de dictatura militara. Frati romani, "daca voi nu ma vreti, eu va vreau !" Cam asa ar parea sa-si spuna d/l Basescu, in sinea domniei sale. !
Poate o fi stiind ce face, poate ii vine mintea cea din urma, poate, pana miercuri, gaseste vreo solutie nu va lua din banii celor saraci. Sa ne rugam, Domnului !
Ghilotina
rank 5
Oare Basescu a stiut sau nu a stiut cine este personajul ? Incredibil !
Domnule , aparatul prezidential e varza .
Pai daca a decorat un criminal .... oare astia de la Asociatia 21 - ce sa mai zica !??
Iogica
rank 5
Am sentimentul ca ceva se intampla cu d/l Basescu. Nu il recunosc, imi este greu sa vad in ce situatie a ajuns. Poate e drogat, poate i se implun aceste masuri, aceste evenimente. Nu pot crede ce se intampla.
O fi fost iradiat, o fi conditionat de americani, se intampla ceva, nu poate dezamagi, asa, fara sa-i pese, nu se poate compromnite asa.
Metalshrine
rank 2
Sigur ca da
L-a iradiat geoana cu flacara violet, mititelul...
DemonBanal
rank 5
chiar n-ai nici o treaba,asa in general ?
parca esti eletrocutata,te agiti,scrii orice,numai sa fie...ai o melita clasa 1.
citeste inca o data lista si gradul lui homostean,apoi vei tacea.

uite de asta nu trebuie femeile sa se apuce de politica,nici macar s-o comenteze.
PRISTANDA
rank 5
Piei dihanie,
Asta a fost seful meu care omora oameni. A stiut au fost colegi Ghilotina.Tu cat castigi pe luna din actiunile de la ziare .com pentru ce mananci?
Ghilotina
rank 5
Castig destul . Dar nu despre asta e vorba !
Basescu a comis-o urat de tot .
Consilierii sau aia care i-au trimis tabelul - e ceva in neregula cu ei .
Ioan din Chicago
rank 5
Nu trebuie sa mire pe nimeni gestul urat sfidator al presedintelui ,care face pe anticomunistul.
Din declaratiile lui Constantinescu reiese clar ca inca este ofiter sub acoperire, si-si decoreaza colegii.
bum
rank 5
sunt deacord , dar NASOLEALA cea mare este ca nu mai sunt decat securisti la putere ; cum te-nvarti , cum te sucesti , ei sunt acolo sus , cu neamuri si rude ; au inpanzit tot sistemul de jos pana sus , si de sus pana jos ( in numele democratiei )
cica peste cativa ani pleaca gloata - la vot - ; si dupa urmatorul "vot" vine FMI-ul si o sa zica - "acum dati-ne banii inapoi" , si pune-ti cu botul pe labe cinci generatii
Corbasca
rank 2
Ghilotina
In postura ta de TONOMAT PDList, ii gasesti scuza lui basescu pentru toate neghiobiile savirsite. Pai nu am ales consilierii care pretinzi tu ca ii baga liste sub nas ci pe el care se vede ca nu are discernamint de a alege consilieri. Te asigur ca el stie cine-i Homostean ca au fost colegi gradati. Stie tot romanul ce rol a avut la Revolutie (nociv). Iata ca sfintul ce ti l-ai ales este de fapt un Drac.Sa aveti ceva in comun?
Revelare
rank 1
Cred ca a semnat ca primarele.
O lista fara sa stie exact cine este acolo. cred ca isi va retrage semnatura.
Westrop
rank 5
chiar asa *** nu e basescu.stia ce semneaza.
a decorat un securist care ar trebui sa stea la puscarie.a facut-o cu un scop probabil,stia ca va fi mancat de viu ptr.asta.
Corbasca
rank 2
Revelare
Comunistii nici odata nu fac ceva intimplator. dar daca iese scandal o poate intoarce ca la ploiesti dar nu-si retrage semnatura in veac.
petculescu
rank 3
Base e la sefia comandamentului Stargate,
iar Videanu-Berceanu-Blaga sunt astronautii de pe Apolo XIII. Cred ca de acum o sa ma uit doar la Bebe-Tv!
said
rank 1
corectitudine
dacă in acel autobuz,sechestrat de cei trei tineri inarmati s-ar fi aflat si copilul tău, cum crezi că ar fi trbuit actionat.
pericle
rank 5
Oare Basescu a stiut sau nu a stiut cine este personajul ?
Pai daca nu stie ce semneaza ce mai cauta acolo? Ce sens are sa mai semneze presedintele? de ce sa nu punem femeia de servici sa semneze astfel de acte? ea nu are salariu asa de mare si s-ar face economii la buget
hippo
rank 2
Dat afara consilier si retragere decoratie imediat!
In ritmul asta, urmeaza la decorat Valentin Ceausescu, pe post de dizident.
Nici nu stii cum e mai rau: daca e din prostie si incompetenta, daca l-a strecurat pe lista cineva care vroia sa-l umple de cacao pe Base, sau daca e intentionat o palma in fata romanilor.....
Westrop
rank 5
valentin ceausescu
are doar vina ca e fiul lui tac-su.nu se poate compara cu acest criminal securist care a fost decorat si nici cu ceilalti.valentin a studiat,a lucrat,nu s-a bagat in nimic,n-a omorat pe nimeni.
hippo
rank 2
ai dreptate westrop
Nu se poate compara. Dar nici dizident nu a fost, dimpotriva s-a bucurat la virf de toate luxurile posibile. Eu nu spun ca ar trebui pedepsit...vroiam sa fac doar o paralela.
Esti de acord cu mine ca e sinistru sa-l decorezi pe individul Homostean?
Westrop
rank 5
total de acord
cam asta ziceam si eu mai sus.securistul la puscarie,nu decorat.
Florin2
rank 5
Din pacate nici tu nici Westrop nu aveti dreptate...
Valentin s-a bagat in echipa Steaua, deci nu e adevarat ca nu s-a bagat in nimic. Dar ceea ce a facut a facut bine.

Nu e nici adevarat ca Valentin s-a bucurat de toate luxurile posibile. Eu am avut personal ocazia sa intru in biroul lui si m-a socat cat de proaste erau condiitile de acolo, cu nimic deosebite de celelalte birouri: aceleasi scaune proaste, aceleasi birouri de lemn zgariate si folosite de 30-40 de ani.

In plus, Valentin mi-a lasat impresia de om obisnuit si normal, fara aere si ifose si cu judecata lucida si asta pe vremea cand tasu avea Romania la picioare.
giglio
rank 2
decoratii
cehov scria o schita despre cum se imprumutau decoratiile intre OAMENI ca sa mearga pe la sindrofii.marele papusar,in intelepciunea lui,da zdranganele oricui ii zambeste,indifernt de obrazul pe care il are.strabunicul e mort prin bulgaria,bunicul e mort prin rusia,tata e mort datorita sistemului sanitar postcomunist si nici eu nu ma simnt prea bine.ca participant la revolutie n-am cerut nici un drept!traiesc in anonimat judecand ,ca ceea ce am facut, am facut pentru tara!nu-mi trebuie zdranganeaua nimanui!eu am medaliile mele!
ORD
rank 5
D.le BUM !
Intrebarea d.voastra nu are adresant in persoana mea, eu nu sunt Ministrul Apararii sa-mi propun decorarea fostilor colegi. Basescu a cazut de fazan avand incredere in oameni.
bum
rank 5
fals - nu este adevarat - un presedinte de stat intr-o tara est-europeana este documentat cu tot ce are nevoie ; EU SPER CA DUPA CE ISI V-A SFARSI SI ACEST MANDAT , TU NU VEI SUSTINE CA BASESCU NU STIA CA ESTE INCONJURAT DE SECURISTI ?
te respect , dar te rog , nu te fa de ras ; vezi sa nu faci acum ca astia si zici ca "tin cu ceilalti"
Ioan din Chicago
rank 5
Tu nu intelegi ca nu are nici un amestec Oprea.
Cel mult Blaga care este Ministru de Interne. Homosteanu a fost securist Ministru de Interne .Basescu este ofiter sub acoperire a declarat astazi Constantinescu.Atata lucru stie ca fost presedinte.
tudor65
rank 5
Dl Ioan
In privinta lui Basescu nu ma pronunt desi am dubii ca nu a colaborat ,insa emil Constantinescu acest fost presedinte care a declarat "am fost o marioneta a serviciilor secrete si cind am vrut sa le restructurez m-au invins"eu nu mai am incredere nici cind isi rosteste numele .
CECILIA SHERBAN,QLD
rank 2
S ptopos despre decoratii...
Are cineva ideie DACA lui CVT i s-a retras Ordinul Romaniei(nu stiu exact cum se numeste dar stiu ca acest ordin se da-onorific-si personalitatilor politice din strainatate care ne viziteaza tara).Pentru balciul organizat pe 17 Dec.2007,cand s-a citit Raportul Tismaneanu despre condamlarea comunismului.In prezenta a nu stiu cati oameni politici strain(printre ei si presedintele Poloniei recent decedat);in prezenta a nustiucate televiziuni straine + cele ale noastre;ziaristi,o gramada di membrii Parlamentului Ro in numar de 322,CVT a intrat ca pe maidan cu o hoarda de golani autentici(nu ca protestatarii din Piata Universitatii),inarmati cu pietree si bate,scandand injurii si cat p'aci sa asasineze si niste parlamentari.STIE CINEVA DACA DL TB A RETRAS INALTUL ORDIN CELUI CARE A INCALCAT NU STIU CATE PARAGRF din Constitutie si Codul Penal? Dl TB ii este frica de cineva? Si se mai pregateste de inca o gafa teribila:sa boteze -CICA!- pe viitorul rege al Ro !CE fel de consilieri are Presedintele Ro daca il indeamna la asemenea gafe colosale?Cu listele nu este direct vinovat:vina este direct a M.A si a consilierului care i-au dat o lista astfel intocmita.Dar despre botez,nu se poate sa nu aibe stiinta ca zisii Printi de ro sunt niste impostori.Nu are nimeni nimic de zis cu botezul in sine.Sa boteze Dumnealui,sanatos,cati bebelusi vrea dar sa o faca discret,cu modestie,nu cu tamtam,oaspeti straini(categoric,second hand) si benchetuiala cand populatia Ro a iesit in strada sa ceara dreptul la paine.
Numai acest act ne dovedeste ca DlTB i se ...de opinia publica si face doar ce vor muschii lui.SI OINTREBARE:CINE VA PLATI BAIRAMUL, cu tot tacamul?Adica:politisti si trupe tero pt securitatea ..."inaltelor"personaje;biserica si preotii(desigur ,dupa regula,nasicul),ospatul unde,desigur,nu se vor servi sarmalute din orez si vin pritocit cu apa,cum se obisnueste a se face-din cand in cand pomana pensionarilor.SAU din visteria secata a Ro pe care o are la dispozitia sa presedintele Romaniei?
XERESS
rank 3
Cici din Queensland,...
daca nu sti atitea stai acolo si nu te baga,...in Romania noi stim ce ne intereseaza,....se vede rezultatul votului "vostru" din afara tarii,...ar trebui sa veniti sa traiti aici.
Banul
rank 2
Pai daca....
...ei intre ei nu si-or da decoratii atunci cine? L-o fi promovat si Homostean vreodata pe acest presedinte impostor.
aneta
rank 2
Criminali
Cum puteti numi protestatari anticomunisti niste criminali care au ucis cu foc la gura tevii o fetita de 11 ani ?
Neutron
rank 5
Nu a gresit
Si-a decorat mentorul.
LIBERALUL
rank 5
E o mândrie a lui Băse!
Dacă s-ar putea,l-ar DECORA si pe CEAUSESCU!
XERESS
rank 3
eu nu cred ca Basescu a stiut,....
,.dar mai ales ca nu a citit lista ,a semnat ca la primarie (asa semneaza primarii),dar aici e la presidentie,.....iar consilierul era obligat sa-i spuna daca nu avea interes. Se pare ca e inconjutat de lichele nepregatite,.....aschia nu e inconjurata de fiare,...tot de aschii.
A Dandanache
rank
Dezinformare
Catre redactia ziare.com: Articolul girat de Nistorescu vorbeste despre generalul George (Gheorghe) Homostean, pe cind in actul oficial de decorare e vorba de George Ioan Homostean. Cu gradul de sublocotenent in retragere. ( Se conferă Ordinul Virtutea Militară in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari: domnului sublocotenent in retragere Homostean Ioan George). Asadar, una e un general, alta e un sublocotenent. Pe care-i cheamă, e drept, la fel, Homostean. Pe unul, George (sau Gheorghe), iar pe celălalt, Ioan George . Unul e fost general de interne, altul e fost sublocotenent de armată. Cel putin, formal, asa stau lucrurile. S-o fi ascuns generalul in gradul de sublocotenent, adăugindu-si incă un prenume? Sau sint două persoane diferite, cu două grade militare diferite. Tot asa cum una e Antonescu, dictatorul, alta e Antonescu, liberalul. Unul a făcut, in felul lui, istorie, altul a fost repetent la Istorie.
XERESS
rank
mai balcescule ...!
care dezinformare ,....citeste stirile,...basescu a recunpscut gresala,...nu-l pupa asa "tare"
dragos42
rank
Dezinformare?
Spune mai bine ce grad ai si in care seviciu secretr
dacliber
rank
asta asa ca de la tortionar la tortionar
pai ce este asa de greu de inteles ? un tortionar care chinuie un popor intreg a decorat un fost tortionar care a chinuit poporul roman in trecut !!
XERESS
rank
si rideau de Ilici,...
uite ca si Basescu a "facut-o" ca si el,......poate iasa si el din functi ca si Ilici atunci,....ne usureaza munca.
willy
rank
1 BUTOI DE ROM PT FUNCTIA DVS
IL PRESIDENTE!
AVETI 1 LADA DE ROM SAU WISHKY NUMAI SA LASATI TARA SI POPULATIA EI IN PACE!
NE-ATI CIURUIT DESTUL!!!
AJUNGE!!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor