Basescu l-a decorat pe Tismaneanu, la implinirea varstei de 60 de ani

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 17:02

   

Basescu l-a decorat pe Tismaneanu, la implinirea varstei de 60 de ani
Presedintele Traian Basescu l-a decorat pe Vladimir Tismaneanu cu Ordinul National pentru Merit in grad de Mare Ofiter, la propunerea ICR, cu ocazia implinirii varstei de 60 de ani, in semn de apreciere pentru "eforturile sustinute in promovarea democratiei din Romania".

Potrivit decretului prezidential, lui Tismaneanu ii este conferita distinctia "la implinirea varstei de 60 de ani, in semn de apreciere deosebita a prestigioasei activitati profesionale, pentru eforturile sustinute in promovarea democratiei din Romania".

Propunerea a fost facuta de Institutul Cultural Roman. Decretul a fost publicat in Monitorul Oficial de joi.


Sursa: rNews

Articol citit de 1389 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
azi
rank 5
Felicitari dl Tismaneanu!
Cinste lui! si voi uslasilor in loc sa stati pe forum si sa scrieti aiurea puteti sa obtineti asfel de medalii daca depuneti eforturile sustinute in promovarea democratiei si capitalismului in Romania asa cum a facut dl Tismaneanu
maxi
rank 5
hotzii si golanii!!
Se felicita intre ei..cum au prostit ei poporul roman!
Tismaneanu..rus neaos...combate comunismul!!
DR.STRANGELOVE
rank 5
Dansul nu este rus.
Este izraelit provenit dintr-o familie de kominternisti.
ORDD
rank 5
Doctore ! E circumcis ?
L-ai cautat la ,,instrument,, ?
Astept sa ma examinati si pe mine si sa-mi ziceti ca sunt UNGUR !
shakira2van
rank 5
Ca de la comunist la comunist...
http://www.220.ro/video-news/Basescu-Romanii-Sunt-Blestemati-Sa-Aleaga-Intre-Doi-Comunisti/DT9aT2oJMz/similare/6

Vladimir Tismăneanu este fiul militanților comuniști Leonte Tismăneanu și Hermina Marcusohn. A urmat cursurile Liceului 24 (actualul Jean Monnet) din cartierul Primăverii, unde a fost coleg de clasa cu Nicu Ceaușescu și alți copii sau nepoți de nomenclaturiști (Răutu, Gheorghiu, Brucan, Onescu, Doicaru).

A absolvit Facultatea de Filosofie a Universității din București, specializarea Sociologie in anul 1974 ca șef de promoție. Lucrarea sa de licență, "Noua Stangă și Școala de la Frankfurt" (Editura Politică, 1976), de orientare neo-marxistă, este considerată intrun articol din ziarul Washington Post drept un "rechizitoriu vitriolic la adresa valorilor occidentale".In aceasta lucrare, Tismăneanu ajunge la urmatoarea concluzie: "Capitalismul nu poate fi nimicit prin vagi reverii, prin revolte dogmatice, prin tranziții bruște și prin studii metafizice. Singura modalitate de a depăși acest statu-quo este revoluția socialistă, in care clasa muncitoare, condusă de partidul politic revoluționar, va avea rolul principal." Același ziar apreciase pozitiv numirea lui Tismăneanu in fruntea Comisiei Prezidențiale de Analiză a Dictaturii Comuniste din Romania Teza de doctorat (Universitatea București, 1980) are titlul "Revolutie și Rațiune Critică. Teoria politică a Școlii de la Frankfurt și radicalismul de stanga contemporan".

Intre 1974-1981, a lucrat ca sociolog in cadrul Laboratorului de Cercetări Sociologice Urbane din cadrul Institutului de Proiectări pentru Construcții Tipizate din București. A fost o scurtă perioadă lector al Comiteitului Central al UTC. A publicat in: Viața Studentească, Amfiteatru, Contemporanul, Revista de Filosofie.

In 1981 a participăt la redactarea "Micului dicționar social-politic pentru tineret", unde contribuie cu o serie de articole. Volumul a fost coordonat de Virgil Măgureanu, pe atunci lector de științe politice la Academia Ștefan Gheorghiu.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Tism%C4%83neanu
ORDD
rank 5
Antonescu nu combate LIBERALISMUL.ori Iliecu comunismul ?
Tu ce combati .
Tu combati adevarul si imbratisezi minciuna.
DR.STRANGELOVE
rank 5
Citat din opera tovarasului Vladimir Tismaneanu:
"Capitalismul nu poate fi nimicit prin vagi reverii, prin revolte dogmatice, prin tranziții bruște și prin studii metafizice. Singura modalitate de a depăși acest statu-quo este revoluția socialistă, in care clasa muncitoare, condusă de partidul politic revoluționar, va avea rolul principal" (Noua Stangă și Școala de la Frankfurt, Editura Politică, 1976).
Asa anticomunist mai zic si eu!
radu
rank 5
Citat din "opera" ilustrului comunist Ion Iliescu.
Proprietate privata este un MOFT!
radu
rank 5
Parca Iliescu il catalogase..."un de za xat"
Atunci chiar merita decoratia.
Imi amintesc cum un batranel de 75 de ani,l-a apostrofat pe Iliescu la o baie de multime pe care o facea comunistul asasin,ramas inca nearestat.
L-a acuzat,pe buna dreptate,de uciderea morala a celor doi fii ai lui...
Replica comunistului a fost dupa cum l-a dus capul:
"Un de za xat".
Nu conta durerea batranelui,pentru ciu ma rosie comunista...acum presedinte "de onoare"al UNIUNII SOCILIST LIBERALE,la fel ca si DAN VOICULESCU.

HALAL ONOARE IN usl!
DR.STRANGELOVE
rank 5
Si ce-ati dori dvs?
Sa polemizam pe tema "Care dintre cei doi brontozauri bolsevici este mai valoros?"
Comentariu inadecvat
polbac
rank 1
apa in piua
"eforturile sustinute in promovarea democratiei din Romania" - oare astea sunt adevaratele motive?!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor