Basescu l-a primit pe comisarul european pentru ocuparea fortei de munca

Vineri, 15 Februarie 2008, ora 11:50
950 citiri
Basescu l-a primit pe comisarul european pentru ocuparea fortei de munca

Presedintele Traian Basescu l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si egalitate de sanse, Vladimir Spidla (foto), caruia i-a multumit pentru sustinerea la nivel european a unui program pentru integrarea romilor, relateaza NewsIn.

Din delegatia prezenta la Cotroceni face parte si ministrul Muncii, liberalul Paul Pacuraru.

Vladimir Spidla, participa, vineri, la lansarea Programelor Operationale Sectoriale pentru resurse umane si pentru capacitate administrativa, finantate din Fondul Social European si care au fost aprobate de CE in noiembrie.

Pentru dezvoltarea resurselor umane si pentru armonizarea educatiei cu piata muncii, Romania va primi, din Fondul Social European, pana in 2013, aproape 3,5 miliarde de euro, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Cea mai mare parte a sumei, 39%, va fi folosita pentru promovarea invatarii pe tot parcursul vietii si adaptabilitatea fortei de munca, restul fiind destinat promovarii masurilor active de ocupare si pentru modernizarea sistemelor de formare profesionala.

O treime din suma va fi destinata promovarii masurilor active de ocupare pentru populatia inactiva, in special pentru persoanele ocupate in agricultura de subzistenta, someri tineri si someri de lunga durata, ca si pentru insertia pe piata fortei de munca si incluziunea sociala a grupurilor vulnerabile.

Peste 20% din bani se vor folosi pentru modernizarea sistemelor de formare profesionala si educatie initiala si continua, inclusiv pentru sustinerea educatiei si a cercetarii.

Cel de-al doilea program operational pe care il va lansa comisarul Spidla vineri la Bucuresti va fi cel pentru Dezvoltarea Capacitatii Administrative, finantat tot din FSE.

Potrivit programului, Romania urmeaza sa primeasca, in perioada 2007 - 2013, fonduri in valoare de peste 208 milioane de euro, bani care vor fi cheltuiti pentru dezvoltarea capacitatii institutionale si eficienta administratiei publice, la nivel national si local.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Metodă simplă, te scapă de pierderea minților: Fără pastile, o acțiune zilnică, dar unii fac nazuri
Metodă simplă, te scapă de pierderea minților: Fără pastile, o acțiune zilnică, dar unii fac nazuri
Un psihiatru cunoscut, dr. Max Pemberton care lucrează pentru National Health Services din Marea Britanie explică cum o metodă simplă te poate scăpa de pierderea minților, o boală gravă....
”Nu mai vreau să muncesc, dar am stomac". Ce îi ajută pe români să meargă înainte
”Nu mai vreau să muncesc, dar am stomac". Ce îi ajută pe români să meargă înainte
Toată lumea a fost afectată de scumpirile din ultima perioadă, mai ales cei care nu au beneficiat de salarii mai mari. Pentru a face față cheltuielilor mulți au renunțat la micile plăceri....
#Basescu, #intalnit, #comisar european, #ocupare, #forta, #munca , #presedinte