Basescu l-a sunat pe Papici: I-am cerut scuze ca a fost implicat intr-un scandal al plagiatorului Ponta

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 18:42
2573 citiri
Basescu l-a sunat pe Papici: I-am cerut scuze ca a fost implicat intr-un scandal al plagiatorului Ponta

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca a vorbit la telefon cu procurorul Papici, caruia i-a cerut scuze pentru ca a fost implicat in scadalul achizitiei de terenuri.

"Nu l-am cunoscut pe procurorul Papici, azi l-am sunat si i-am cerut scuze ca involuntar a fost amestecat intr-un scandal al plagiatorului Ponta. Nu exista nicio legatura intre Ioana Basescu si procurorul Papici. Este o mistificare a adevarului", a declarat presedintele, intr-o conferinta de la Cotroceni.

Basescu, atac la Ponta: Incearca sa reincalzeasca ce nu i-a reusit cu falsul lui SRS

Basescu a continuat acuzandu-l pe premierul Ponta ca este "doctor in plagiat": "ca de obicei, el poarta titlul de plagiator, doctor plagiator, la fel cum eu il port pe cel de bunic".

In finalul interventiei, Traian Basescu a fost intrebat si ce reactie a avut procurorul Papici.

"A fost surprins, eu am vazut figura lui acum cateva saptamani, cand se discuta schimbarea sa abuziva, i-am vazut poza prin ziare, si am vazut ca e tuns zero, dar m-a surprins ca e mai tanar decat credeam, il credeam mai in varsta. Mi s-a parut un procuror tanar, si azi l-a surprins ca l-am sunat, e prima oara cand am schimbat cateva cuvinte cu el. Nu l-am intrebat nimic despre dosar, i-am cerut doar scuze ca a fost implicat intr-un scandal public pe care nu il merita", a raspusn Traian Basescu.

Interventia publica vine la scurt timp dupa ce premierul Ponta a anuntat ca PSD a decis infiintarea unei comisii parlamentare care sa ancheteze modul in care fiica cea mare a sefului statului, Ioana Basescu, a achizitionat un teren in localitatea Nana din judetul Calarasi.

Scandalul terenurilor

Lucian Papici este suspectat de premier ca sub pretextul desfasurarii unei anchete ar fi cerut informatii in legatura cu starea terenurilor retrocedate in judetul Calarasi, informatii in baza carora Ioana Basescu ar fi achizitionat terenul pe care tatal ei a anuntat deja ca isi va demonstra calitatile de agricultor.

Consilierul prezidential Adrian Radulescu, cel care a ajutat-o pe Ioana Basescu sa faca achizitia terenului a dezmintit toate acuzatiile. El a declarat la postul Romania TV ca terenul respectiv a apartinut cetatenilor din comuna Nana, a fost cumparat in decursul anilor de catre o firma, "parcela cu parcela", nu face obiectul niciunui fel de retrocedari, iar procurorul Papici "nu are absolut nicio legatura, va garantez".

Alesii PSD s-au reunit miercuri la Parlament pentru a decide infiintarea comisiei de ancheta. La sedinta la care a fost prezent si Victor Ponta a participat si presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, George Baesu. Acesta a fost luat la intrebari pe o tema mai ampla, a retrocedarilor abuzive, dar i s-au cerut si detalii concrete despre cazul in speta. Baesu a declarat ulterior in fata jurnalistilor ca informatiile solicitate de DNA nu au fost cerute ANRP de procurorul Papici si ca astfel de anchete sunt numeroase, in toata tara, nu numai in Calarasi.

La final, Victor Ponta a anuntat ca va propune si PNL infiintarea comisiei de ancheta. Intrebat de un jurnalist daca exista acoperire legala pentru asa ceva, premierul a declarat ca respectiva comisie se va ocupa de verificarea tuturor retrocedarilor, nu doar a celor din localitatea Nana. "Parlamentul are dreptul in baza Constitutiei sa faca comisii de ancheta legate de anumite situatii", a reamintit el.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Basescu atac Ponta, #Basescu Ponta terenuri, #basescu papici , #presedinte