Basescu la consultari: Sunt de acord cu majoritatea propunerilor PSD

Marti, 16 Martie 2010, ora 18:38
3391 citiri
Basescu la consultari: Sunt de acord cu majoritatea propunerilor PSD

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat, la inceputul intalnirii cu partidele politice de marti seara, ca este de acord cu majoritatea propunerilor facute de Partidul Social Democrat si Partidul Conservator in sedinta de luni.

Totusi, daca nu a avut de comentat la propunerile facute de PC, a avut o "neintelegere" legata de documentul depus de PSD.

Astfel, la punctul 1, PSD a propus ca una din camerele Parlamentului sa fie alese prin vot direct, iar cea de-a doua sa fie formata din votul Consiliilor locale, asa cum se arata in tratatul de la Lisabona.

"Va marturisesc ca nu stiu despre ce articol din tratatul de la Lisabona este vorba. Inainte de a nominaliza articolul, am rugamintea la PSD de a-mi spune care este acesta. Eu sunt unul din sefii de stat care a negociat articol cu articol tratatul si nu cunosc un articol care sa prevada asa ceva", a replicat Traian Basescu.

"Dar poate fi vorba de lipsa mea de intelegere a tratatului", a mai adaugat, ironic, seful statului.

Crin Antonescu nu s-a prezentat la Cotroceni

Pe de alta parte, presedintele Romaniei s-a aratat foarte multumit de faptul ca cele doua partide au discutat pe tema schimbarii Constitutiei si au redactat aceste propuneri, fiind, totodata, dezamagit de faptul ca PNL nu a facut ceva similar, pentru comparatie.

"Cred ca (propunerile - n.red) se pot construi intr-un 'frame' (cadru - n.red) in care sa se desfasoare discutiile despre Constitutie. Nu am avut un material de la liberali, pentru a face un comentariu, dar materialele lasate ieri sunt o contributie importanta", a spus Basescu.

In plus, seful statului a recunoscut ca a facut o greseala cand a scris in invitatia pentru sedinta doar "partide politice", avand in vedere ca avea intentia sa invite toti reprezentantii parlamentari.

Basescu a accentuat ideea, spunand ca el, ca presedinte al tarii, nu are voie, prin lege, sa ignore vreun parlamentar.

https://ziare.com/actual/politica/03-16-2010/ponta-ii-cere-presedintelui-demiterea-guvernului-boc-1002812

"Sunt absolut de acord sa introducem in noua Constitutie interdictia de a se trece de la un grup la altul, aici aveti in mine un partizan. Dar daca va framanta asa de tare, cum stati langa domnul Dragnea care vine de la PD? Si mai aveti si pe Severin, si pe Cristian Dumitrescu, si pe Duvaz, si pe Sassu, care nu stiu cum stati langa ei. Cred ca n-aveti somn nici noaptea", completat Basescu.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....