Basescu, la lansarea noilor modele Dacia: Da, putem! Sper ca SPP sa cumpere masini noi

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 23:20
4545 citiri
Basescu, la lansarea noilor modele Dacia: Da, putem! Sper ca SPP sa cumpere masini noi
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a participat, marti seara, la lansarea noilor modele Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway, el declarand ca nu o sa-si cumpere unul dintre acestea deoarece mai are cumparate o Dacia Duster si un Ford B-Max, insa spera sa le conduca daca vor fi achizitionate de SPP.

Presedintele a condus in ultimii ani inclusiv in campania electorala pentru referendumul din iunie un model vechi de Dacia Logan, pus la dispozitie de SPP.

Basescu s-a urcat marti seara la volanul noului model Sandero Stepway, declarand apoi ca "este o masina superba, care raspunde asteptarilor".

"Sper din suflet ca SPP sa cumpere niste masini noi, un Sandero sau un Stepway", a spus Basescu, care a precizat anterior ca nu va cumpara niciunul dintre cele trei modele lansate de Dacia Renault avand in vedere ca are deja o Dacia Duster si un Ford B-Max, ambele rosii, singurele modele de aceasta culoare din Romania fiind detinute de el.

Basescu a observat ca modelul Sandero expus la evenimentul de lansare de marti seara are culoarea rosie si a urat sa-i poarte noroc romanului care-l va achizitiona, asa cum i-au purtat si lui modelele rosii mentionate.

Seful statului a participat marti seara alaturi de consilierii prezidentiali Bogdan Dragoi si Daniel Funeriu la festivitatea organizata de Dacia-Renault, el recomandand romanilor "cu caldura sa cumpere o masina Dacia, pentru ca nu vor gasi pe un automobil second-hand, luat de oriunde, tehnologia si motorul de pe o Dacie produsa azi la Uzina din Mioveni".

'Yes, we can', transformat in 'da'-ul romanesc

Presedintele Traian Basescu a declarat ca noile modele Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway lansate marti seara pentru piata romaneasca confirma capacitatea Romaniei de a produce masini la varf de tehnologie industriala, el exprimandu-si speranta ca Dacia va deveni "masina Africii".

"Industria automobilului ne prilejuieste la toti ocazia sa constatam ca putem. Nu e 'Yes, we can', dar este un 'Da, putem, romanesc', a spus Basescu in discursul sau de la evenimentul Dacia-Renault.

Presedintele a amintit ca in primavara acestui an a avut ocazia sa vada macheta noului model Sandero, iar acum, in toamna, Dacia-Renault deja a lansat acest model pe piata.

"Acesta este un eveniment urias, care confirma capacitatea Romaniei de a produce echipamente si masini la varf de tehnologie industriala", a spus Basescu.

Dacia pregateste inca trei modele. Va urma un break si o camioneta

Automobile Dacia, parte a grupului Renault, pregateste inca trei noi modele, printre care un break si o camioneta, dupa ce marti a lansat la Bucuresti noile versiuni Logan, Sandero si Sandero Stepway.

"Cele trei modele vor mai avea inca trei modele, care vor veni", a declarat marti Constantin Stroe, vicepresedintele Consiliului de Administratie al Automobile Dacia.

Solicitat sa ofere detalii, Stroe a afirmat ca berlina si cele doua Sandero "nu vor fi singure pe lume".

"Va urma un break si o camioneta", a adaugat reprezentantul constructorului auto, fara alte informatii.

El a adaugat ca uzina de la Mioveni produce in prezent cinci modele, cele trei lansate marti, Duster si Reanult Symbol, la ultimul gradul de integrare nefiind insa la nivelul Loganului.

Eveniment Quarterly Report

În timp ce creditarea este înghețată în zona euro, autoritățile de supraveghere promovează ”finanțele verzi”
În timp ce creditarea este înghețată în zona euro, autoritățile de supraveghere promovează ”finanțele verzi”
În timp ce creditele sunt din ce în ce mai greu de obținut și de rambursat, din cauza dobânzilor mari, iar avertismentele cu privire la gradul crescut de volatilitate sunt tot mai dese,...
Vești bune de la BNR. Prețul aurului a atins un maxim istoric, iar leul se apreciază față de euro
Vești bune de la BNR. Prețul aurului a atins un maxim istoric, iar leul se apreciază față de euro
Gramul de aur s-a scumpit luni cu 6,9502 lei (2,34%), ajungând la o cotaţie de 303,8212 lei, de la 296,8710 lei, cât anunţase miercuri Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din...
#Basescu lansare Dacia, #Basescu da putem, #lansare Dacia Stepway , #presedinte