Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Basescu la Rastolnita: M-am pupat cu o doamna de etnie rroma si sotia a spus: asta e!

Sambata, 11 Iulie 2009, ora 18:37
5501 citiri
Basescu la Rastolnita: M-am pupat cu o doamna de etnie rroma si sotia a spus: asta e!
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a participat, sambata, la Rastolita, la Festivalul de Traditii si Obiceiuri ale Vaii Muresului, unde bucatele traditionale si obiceiurile au fost la loc de cinste.

Seful statului a ajuns la Aeroportul din Targu Mures cu o aeronava, in jurul orei 16.00, fiind insotit de sotia sa, Maria Basescu, iar de acolo pana la locul evenimentului presedintele a mers cu masina.

Presedintele Traian Basescu a fost intampinat de prefectul de Mures, Marius Pascan, si de primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea.

Dupa ce a dat mana cu localnicii prezenti la festival, presedintele a urcat pe scena pe care pana in acel moment se desfasurasera mai multe momente artistice si s-a adresat celor prezenti.

Seful statului le-a multumit in primul rand pentru felul in care si-au pastrat traditiile si pentru intelegerea si respectul de care dau dovada unii fata de ceilalti, indiferent de etnia careia ii apartin.

"Va multumesc pentru ca v-ati pastrat traditia si v-ati intarit dragostea de tara si credinta in Dumnezeu si in traditiile romanilor", a spus seful statului, amintind de cei care, dimpotriva, "se uita numai in alta parte, catre vest, catre est, catre nord, catre sud, numai catre tara noastra nu se uita".

"Va multumesc pentru ca pastrati romanismul acestei regiuni, in conditiile in care traiti in buna intelegere cu cetatenii romani de etnie maghiara, germana sau cu rromi(...) E zona in care respectul pentru oameni se vede pregnant", a mai spus seful statului adresandu-le celor de fata rugamintea de a pastra aceasta traditie pasnica a zonei.

"Am vazut aici si costume romanesti si unguresti, si m-am pupat si cu o doamna de etnie rroma, ceea ce mi-a facut deosebita placere. Si sotia mea nu a protestat, a spus: asta e!", a marturisit seful statului razand, in aplauzele multimii.

Presedintele a incheiat multumind atat organizatorilor festivalului si oficialitatilor locale, cat si participantilor. "Va doresc la toti bucurii, sanatate si din tot sufletul sa traiti bine!", a incheiat presedintele cu deja binecunoscutul indemn.

Cea de a V-a editie a Festivalului de la Rastolita a inceput vineri, 10 iulie, pe Platoul "La Alei" .

Festivalul este o manifestare a localitatilor au format Asociatia Mures-Calimani: Stanceni, Lunca Bradului, Rastolita, Deda, Alunis, Rusii Munti, Vatava, Suseni, Reghin, Breaza, Batos, Brancovenesti, Ideciu de Jos si Petelea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Traian Basescu Rastolita, #Basescu baie multime, #Basescu Festival Mures , #presedinte