Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu: La sulinezi soarele rasare prima data si dreptatea apare ultima

Luni, 11 August 2008, ora 15:08
3178 citiri
Basescu: La sulinezi soarele rasare prima data si dreptatea apare ultima

Prezent la Sulina la deschiderea Scolii de vara "Comunitati si identitate europeana", presedintele Romaniei Traian Basescu nu a reusit sa scape de limbajul de lemn si a apreciat ca "Sulina reprezinta una din nestematele pe care Romania le are si pe care le poate pune in valoare", ceea ce demonstreaza ca statiunile din jurul Marii Negre nu mai sunt demult "perle", ci, mai nou, nestemate.

Mai mult, presedintele Basescu le-a spus "sulinezilor" ca ii respecta pentru ca au ramas in oras in vremuri de restriste si le-a povestit si o pilda spusa de unul dintre comandantii sai: "La Sulina, soarele rasare prima data si dreptatea apare ultima".

"In aceasta perioada se discuta mai mult ca oricand despre importanta Dunarii. Sarbatoarea de astazi arata ca Sulina poate fi un oras de buna convietuire inter-etnica si ca poate deveni un simbol al civilizatiei de tip european. Sulina are sansa de a deveni un oras extrem de important al Marii Negre", a subliniat Traian Basescu.

"Organizam intalniri cu etnici romani in tarile lor si nu se puteau face intr-un loc mai potrivit decat Sulina. 150 de tineri din tari din jurul Romaniiei sunt astazi (luni) la Sulina", a adaugat seful statului.

Totodata, seful statului le-a adus la cunostinta "sulinezilor" ca la Sulina a fost una dintre primele structuri europene: "Comisia Europeana a Dunarii. Daca cineva se poate mandri ca a vazut cooperare la nivel inalt acestia sunt sulinezii".

Elogiile la adresa Sulinei nu s-au oprit aici: "Sulina este astazi mai simbolica decat oricand. A fost in, perioada 1870 - 1939, cel mai mare port din vestul Marii Negre, care lega Orientul de Europa Centrala. Sulina poate deveni un simbol al civilizatiei de tip european. Presedintia si Parlamentul trebuie sa se implice in aceasta problema".

"Sulina este in Delta, una dintre cele mai frumoase minunatii ale naturii. Sulina are, in momentul de fata, sansa uriasa de a redeveni un oras extrem de important al Marii Negre", a adaugat presedintele Romaniei Traian Basescu.

Totodata, seful statului a fost invitat si la festivitatea de deschidere a Zilelor Orasului Sulina.

Locul secret din România unde încă mai găsești cazare ieftină pentru Paște. "Turiștii au nevoie doar de bună dispoziție" VIDEO
Locul secret din România unde încă mai găsești cazare ieftină pentru Paște. "Turiștii au nevoie doar de bună dispoziție" VIDEO
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la vacanța prilejuită de cele două sărbători, una laică și una religioasă: 1 Mai și Paște. Ca printr-un mare noroc, anul acesta sunt așa...
Putin, mutare contra Europei: Rusia, mii de atacuri periculoase împotriva unei mari puteri
Putin, mutare contra Europei: Rusia, mii de atacuri periculoase împotriva unei mari puteri
Concomitent cu războiul din Ucraina, lansat în urmă cu 26 de luni, Vladimir Putin duce o luptă continuă împotriva țărilor occidentale, prin acțiuni ascunse. Acum, experți dintr-un sector...
#Traian Basescu, #sulina, #sulinezi, #Marea Neagra, #Delta, #Dunare, #litoral, #nestemata , #presedinte