Ziare.com

Basescu la TVR - Despre NATO, Rusia, euro si relatiile clanurilor mafiote cu politia

de Camelia Badea
Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 20:12

   

Basescu la TVR - Despre NATO, Rusia, euro si relatiile clanurilor mafiote cu politia
Invitat joi seara la TVR, presedintele Traian Basescu a vorbit despre importanta noului concept NATO care va fi discutat la Summit-ul de la Lisabona, despre noul val de criza care va lovi statele Uniunii Europene, "criza datoriilor", dar si despre indisciplina si clanurile mafiote care au pus stapanire pe politie in unele judete.

Seful statului a admis ca Romania nu isi respecta angajamentele financiare fata de NATO, privind alocarea unui procent mai mare din PIB pentru inzestrarea armatei si a declarat ca tara noastra nu isi va mai putea proteja spatiul aerian incepand din 2013 din cauza ca nu a avut posibilitatea sa isi modernizeze flota aeriana.

Totodata, presedintele a facut referire la un nou inceput in relatia NATO-Rusia, ambii parteneri trebuind sa treaca peste anumite reminiscente din perioada razboiului rece si sa conlucreze in vederea combaterii amenintarilor comune: terorismul, drogurile sau atacurile informatice.

Seful statului s-a aratat convins ca Republica Moldova, in urma alegerilor, va putea urma un parcurs european si a afirmat ca "ar trebui sa gandim indraznet" in privinta rezolvarii conflictului din Transnistria, unde trupele ruse ar putea fi inlocuite de trupe ale Uniunii Europene, in conditiile in care Rusia se arata deschisa sa colaboreze pe acest subiect.

De asemenea, presedintele a facut o scurta, dar concisa, trecere in revista a problemelor economice cu care se confrunta Uniunea Europeana, si a avansat ideea unei noi crize, cea a datoriilor suverane, care va cuprinde mai multe state, dar de care Romania va fi ferita cu conditia sa duca reformele pana la capat.

In incheiere, presedintele a atacat foarte dur conducerile unor politii judetene, printre care Neamt sau Dolj, spunand ca exista informatii de ani de zile cu privire la clanurile mafiote care au penetrat aceste structuri politienesti.

Presedintele i-a criticat aspru pe fostii ministri care se declarau "colegi" cu politistii din subordine, facand astfel posibila aparitia indisciplinei si a lipsei de respect fata de superiori in randurile politistilor. Traian Basescu a mai afirmat ca i-a cerut noului ministru de Interne sa nu se lase "inghitit de sistem" si acaparat de generalii aflati in functii de ani de zile, si sa treaca la reformarea si restructurarea intregului aparat, in cel mult un an de zile.

Ziare.com a prezentat cele mai importante declaratii ale presedintelui in format live text:

- Este un summit extrem de important. Lansarea unui nou concept strategic s-a facut la Bucuresti in 2008. In al doilea rand, noul concept strategic NATO 2010 acopera integral nevoile de securitate ale Romaniei. A functionat art. 5 legat de solidaritate, niciun stat membru nu este lasat in afara sistemului de securitate. E o modificare extrem de importanta cu privire la stabilitate si securitate. Noul Concept include si statele partenere si vorbeste de posibilitatea statelor partenere de a participa la decizie.

-Foarte important este ca in noul concept NATO isi asuma responsabilitati in gestionarea crizelor. Securitate prin cooperare se numeste acest concept care implica si statele partenere.

- Alianta isi asuma si contributia la dezvoltarea armamentelor conventionale si neconventionale.

- Trebuie clarificat daca alianta se implica in capacitatile nucleare. Obiectivul este trecerea la un program de dezarmare nucleara.

- Romania nu respecta nici ea angajamentul de a aloca 2,8% din PIB pentru inzestrarea armatei. Intervine marea discrepanta intre ce fac europenii si SUA, acestea isi aloca bugetul matematic. La masa rotunda, probabil, ca si la Bucuresti, se va ridica problema respectarii angajamentelor europenilor in privinta alocarii bugetare pentru modernizarea armatei. O sa trebuiasca si noi sa recunoastem neputinta noastra. Romania din 2013 nu mai are capacitate sa isi protejeze propriul spatiu aerian, nu am fost in masura sa cumparam avioane.

- Romania este unul din statele care isi respecta cu sfintenie angajamentele fata de NATO, in Afganistan sau in celelalte privinte. Am respectat ad-litteram angajamentele. Este adevarat, nu ne aducem contributia la capacitatea globala, prin alocarile mult prea mici din buget. Vor creste odata cu relansarea economica. Am discutat acest lucru cu secretarul general NATO in urma cu 2 saptamani.

- Nu va fi posibila retragerea din Afganistan. Chiar daca in document se vorbeste de intentia de a fi in 2014, dar numai daca reusim sa predam intreg teritoriul. Deja problema este Afganistan-Pakistan. Al-Qaida este retrasa acolo, va fi unul din subiecte.

Sustinem o formula comuna cu Rusia in privinta apararii anti-racheta

- In privinta apararii anti-racheta pozitia Romaniei este deschisa si pozitiva. Sustinem o formula comuna cu Rusia. Indiferent de reminiscentele razboiului rece, intr-o parte sau alta, teama de Rusia sau teama de NATO(...) pentru fiecare din ele celalalt este principala amenintare. Dar realist , riscurile pentru ambele sunt similare. Nimeni din statele NATO nu ar putea gandi un atac asupra Rusiei sau invers.

- Avem reminiscente ale trecutului, al politicienilor de varf chiar. Nu sunt unul care vede Rusia ca pe o tara care are numai flori pentru Romania, dar riscurile pentru NATO sunt si pentru Rusia: riscuri de atacuri cibernetice, droguri, terorism (....) Summit-ul va marca un inceput pentru a ne uni fortele de a combate amenintarile comune. Un inceput. NATO nu mai este un risc pentru Rusia si nici invers.

Moscova a dat semnale foarte serioase ca este dispusa pentru rezolvarea problemei Transnistriei

- Transnistria: Noi sustinem constant respectarea angajamentelor de la Instabul si acest lucru va fi sustinut de toate statele NATO. Respectarea angajamentelor anterioare este necesara.

- In ultimele luni, Moscova a dat semnale foarte serioase ca este dispusa pentru rezolvarea problemei Transnistriei, cel putin inlocuirea trupelor ruse cu trupe ale UE. De ce sa nu gandim indraznet? Nu vorbim de trupe romanesti, nici nu ar fi bine, exact pentru a da credibilitate. Orizontul de timp este insa greu de prevazut.

- (cum vedeti Rusia?) Cum ne vede si ea pe noi.

- (situatia din Moldova) E campanie nu as vrea sa ma lansez in pronosticuri, dar guvernul a facut pasi importanti in apropierea de UE. Daca Moldova doreste un drum pro-european este clar ca mentinerea actualei coalitii la putere e un factor cheie.

- UE e deschisa spre Moldova, atunci cand Moldova va fi pregatita.

Irlanda si problemele economice ale UE

- S-a facut o eroare ca in multe alte tari. S-a incercat relansarea inainte de a se acoperi gaurile de drenare a resurselor financiare. Banca cu probleme a finantat masiv consumul si balonul imobiliar care au generat miracolul irlandez despre care vorbeam toti. Irlanda a reusit bazandu-se pe consum excesiv. Noi am avut norocul ca nu am ajuns la o paranoia a consumului inainte de criza si am ajuns la o paranoia imobiliara chiar in prag de criza.

- Sistemul bancar din Romania finanteaza, indiferent de nationalitate. Oricare banca ar intra in derapaj Guvernul va trebui sa intervina cu bani din taxele romanilor. Noi vom fi cei care vom da bani, nu va veni nimeni din afara. Asa e si in Irlanda sau in SUA.

- Ce se intampla in Irlanda poate afecta Romania din punct de vedere al credibilitatii UE. Irlanda nu e singura, va mai urma cel putin o tara daca nu doua. S-a intrat in criza datoriilor. A fost criza bancilor, criza economica s-a intrat in criza datoriilor suverane. Romania are o sansa extraordinara: nu a imprumutat bani sa simuleze o crestere economica.

- Portugalia e in mare dificultate, mai sunt tari care vor intra in dificultate in perioada urmatoare. Priviti la datoria publica a fiecarui stat, imi cer scuze fata de economisti ca lansez astfel de teorii, dar experienta imi permite. Nu se poate termina o astfel de criza decat prin austeritate.

- Un consum trebuie sa fie ponderat si cheia unei relansari economice temeinice, mai lente, este legata de investitii ale statului si nu de consum, care duce la indatorarea statului. Sa dublezi pensiile, din ce? din bani imprumutati? pentru ca nu ii producem.

Proba de foc pentru Romania: pe 24-25 noiembrie

- O sa va surprind: Romania a facut ce a trebuit in 2010 si sper sa finalizeze totul si sa nu fim afectati de vartejul in care se intra din cauza datoriilor. Vom avea o proba foarte curand: statul roman va trebui sa se imprumute in jur de 24 noiembrie. Daca vom reusi sa luam acest credit de circa 1 mld euro cu dobanzi sub 5 procente, insemna ca Romania a redevenit credibila. Inseamna recunoasterea de catre piata a masurilor luate de statul roman. Daca la sfarsit de program cu FMI reusim sa angajam un credit pe 3 ani cu dobanda sub 5% inseamna ca Romania pleaca pe o panta favorabila. Mi l-as dori cu dobanda sub 5%, pe 3 ani si sa fie subscris.

- Am fost una din tarile care nu s-au jucat si romanii au suferit consecintele, dar tot ei vor culege si roadele. O Romanie stabila, care nu va fi ingenunchiata de criza datoriilor suverane. Daca din cauza unei nefericite decizii a CCR noi nu eram nevoiti sa crestem TVA aveam plus in economie. Una ar fi fost sa reduci cheltuielile fara sa descurajezi consumul, si alta e o crestere a TVA cu 5 procente. Iar acum de inflatia de peste 8% si de cresterea preturilor sunt afectati tot pensionarii, dar pe termen lung. Dar bine ca a existat o masura alternativa pentru a nu creste altfel deficitul.

- Premierul a anuntat o crestere a salariilor cu 15%, dublata si de o crestere a salariului minim la 670. Cei care au suferit cel mai mult au fost bugetarii, afectati si de reducerea salariilor si de inflatie.

O prabusire a euro inseamna prabusirea UE

- O prabusire a zonei euro inseamna practic o incheiere a functionarii Uniunii. Euro a devenit semnalul unitatii economice definitive.

- Romania in euro va fi numai cand va fi pregatita. Ca sa rezisti in zona euro trebuie sa ai o economie apropiata de cea a statelor puternice. Trebuie sa nu mai fixam termene in timp ci care sa tina cont de realitati.

Politia si clanurile mafiote

- In unele judete s-a transformat in clanuri. Despre situatia de la Neamt toate structurile au fost atentionate de un serviciu de informatii. In 2009 eram atentionati ca rivalitatea se poate transforma in rafuieli armate.

- Ma ingrijoreaza gradul redus de disciplina in politie, lipsa de respect a politistilor pentru sefii ierarhici. Sunt judete in care subofiteri, sefi de sindicat, bat cu pumnul in masa in fata inspectorilor sefi. Toti sefii de post din jud Neamt amenintau ca demisioneaza. L-am rugat pe ministrul Igas sa nu se treaca la destituirea inspectorului sef de la Neamt fara o ancheta a corpului de control. Sunt interesat sa vad daca informatiile primite in ultimii ani se confirma.

- Unde auziti de disputele clanurilor este ceva putred cu conducerea politiei, Doljul este unul dintre judete. Sa va duca gandul imediat ca ceva e putred.

- La Neamt m-a impresionat extrem de neplacut manifestarea sefilor de post. Le transmit public sa isi dea demisia!

- Reprosez oricarui ministru de Interne de la Rus incoace, care iese pe post si spune: 'am vorbit cu colegii, m-am inteles cu colegii'...De unde pana unde e coleg ministrul cu seful de post? Cei care vorbesc asa au fost inghiti de sistem.

- Romania are una din cele mai mari medii de politisti la mia de locuitori. Trebuie restructurat si reformat ministerul de Interne. Intr-un an!

- Acest ministru tanar, Igas, a invatat legea si sper sa o aplice de sus pana jos egal, sa nu se inconjoare de generali care sa ii arate ei cum sa vada lucrurile.

- Pana cand nu vor intelege ca ei sunt la dispozitia cetateanului, politistii vor avea o problema inclusiv cu mine.

Seful IPJ Neamt, cu ochii in lacrimi: De ce era atat de interlop Mararu, ca dadea bani cu camata? (Video)
Protest la IPJ Neamt: 78 de sefi de post ameninta cu demisia, solidari cu Soric (Video)
Inghesuiala mare la inmormantarea interlopului Mararu

Summit-ul NATO de la Lisabona, o fila noua in relatia Aliantei cu Rusia

In perioada 19 - 20 noiembrie presedintele Romaniei participa la lucrarile Summit-ului Aliantei Nord-Atlantice, gazduit de catre Portugalia, reuniune la care sunt asteptati 30 de lideri mondiali si peste 5.000 de inalti oficiali.

Conform programului, Traian Basescu va participa vineri la reuniunea in format Consiliul Nord-Atlantic si la dineul de lucru, urmand ca in ziua de 20 noiembrie sa ia parte la reuniunea in format extins privind Afganistanul si la cea in format Consiliul NATO - Rusia.

Principalul subiect pe agenda aliatilor il constituie adoptarea Noului Concept Strategic. De asemenea, cu prilejul Summit-ului NATO de la Lisabona aliatii vor dezbate si adopta o serie de decizii cu privire la apararea antiracheta, viitorul misiunii in Afganistan, cooperarea cu Rusia sau procesul de reforma si transformare a Aliantei.
Citeste mai multe despre basescu tvr Basescu Summit NATO
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8934 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
69 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

BASESCU !!! DESCHIDE !!! POLITIA !!!

Spargeti usa!
ZDRANG!
CULCAT ! CULCAT! CULCAT!

Ia te uita ce fojgaiala e pe aici! Aia in furou nu e Nutzi? Ba ea e!
Si cealalta in camasa de noapte nu e Roberta, hoata aia de la voturi? Ea e! Si cealalta nu e urata aia de la transporturi ? CULCAT ! Pune-le catusele la toate trei!

Cautati drogurile, armele si valuta!
Cautati-l pe interlop! Unde e?
A, uite-l si pe chelbos! CULCAT, BASESCU!
Ia tu de la mine niste bastoane peste cap! Jap! Jap! Jap!
Si cativa bocanci in coaste! Duf! Duf! Duf!
Da-i si tu! Da-i, dar sa nu-l omori, ca asteapta cateva mii de oameni in strada sa-l pocneasca si ei!

Ce zici, il lasam pe mana multimii?
Spunem ca a evadat!
Il sfasie aia! Nu ramane din el bucata mai mare de un deget!

 

Mica morisca

Vad ca mica morisca a voturilor "opozantilor" ( se opun de fapt la ce? Basescu nu mai candideaza) functioneaza bine merci. Sincer, felicitari. Macar ceva este organizat pe site-ul asta.
Trebuie sa remarc "noii" veniti si sa le urez munca placuta.
Vad ca exista cativa, care sunt suparati pe Basescu ca se baga peste politie. Sunt de acord: ar trebui sa se ocupe ,de coruptia din politie, partenerii lor de suferinta, PSD si PNL. Sau poate sunt corupti pentru ca se ocupa.
Toata lumea tipa ca justitia nu face, justitia nu drege, ca daca ar am scapa de belele, ca ceilalti darama socitatea, ETC.
Se pare ca nu aveti mame, fiice, copii, parinti. Important vi se pare sa spuneti, pe buna dreptate pe undeva, ceva impotriva lui Basescu chiar daca este impotriva propriilor voastre interese.
Mistoul ieftin de doi bani in situatii cand lucrurile sunt chiar grave arata doua lucruri:
*ori sunteti fortati financiar
*sunteti mult mai prssti decat credeti.
Va bucurati ca ati reusit sa depunctati pe X sau Y. Felictari! La ce va foloseste mai exact. Fiind ardelean batut in cap si cam incet inca incerc sa ma dumiresc. Probabil ca pe cand ma voi dumiri eu multi dintre voi vor trece la alte misiuni mult mai importante.
Sa fim seriosi! Nu aici racolati sau convingenti pe cineva despre mersul lucrurilor in tara.
Si inca ceva: cine scrie in numele lui Miluca?

 

Mai degraba ar merge intr-o STATIUNE ...s-au sa inteleg ca acolo pleaca la "TRATAMENT "...de ce spun asta...simplu

El nu este capabil sa RESPECTE CONSTITUTIA , nu mai spun de legea nr.30/1994 prin care s-a RATIFICAT CONVENTIA EUROPEANA a DREPTURILOR OMULUI sa mai spun si de legea nr.74/1999 prin care s-a RATIFICAT CONVENTIA EUROPEAN...
Pacat de SPECIALISTI pe care ii are POPORUL ROMAN - si ne reprezinta un .... nu pot sa-i spun CONCETATEAN deoarece stim cu toti ca datorita numarului impresionant al CADAVRELOR a ajuns acolo unde este...

 

noul presedinte

presedintele tau e soric, inteleg

Securistul bisnitar de la Anvers, marele specialist in laie de laie bucalaie, groparul Romaniei!!!

In 6 ani la MT acesta a vandut 16 mineraliere pe 1 dolar bucata, a vandut mii de vagoane si locomotive diesel-electrice la fiare vechi s-a acordat contracte baietilor destepti din zona asfaltarilor. Si bineinteles s-a opus constructiei de autostrazi. Ca Primar in Capitala s-a impropietarit amanta cu parcarile Dali, a primit mita de la Luxten prin fiicele sale angajate pe mii de euro pe luna, de la Casuneanu sub forma de terenuri si mertzan, s-a impropietarit singur cu vilute din fondul statului s-a distrus efectiv parcul Bordei. Ca mare sef peste acesta tara s-a ajutat fratele in comertul ilegal cu arme, a impropietarit-o pe cea mare cu un apartament de un milion de euro de la Popoviciu, a facut-o pe cea mica europarlamentara si i-a ajutat pe marii mahari pudelei sa-si insuteasca si inmiasca averile. Si mai nou lucreaza la dezmembrarea tarii pe mina bozgorilor. Asta-i marinarica, mare producator in valuta forte pentru buzunarele lui, ale familiei lui si ale hotilor din gasca pudelista si distrugator de tara.

"Nimeni nu se exprima public mai plastic decat o face presedintele nostru. In ultimul timp, ingrijorat de escaladarea violentei si agresivitatii verbale,"

Exista mai multa agresivitate? Ziare.zoo sunt campioni!
Exista romani, fara "ochelari de cal" care cunosc persoane ce au creat "prezentul".
Ziare.zoo aduce saltimbatici care "ne rosga" sa uitam mizeria in care am fost nevoiti sa train azi.
Romanii nu pot uita frauda celor ce azi zbiara din "opozitie".

NU PUTEM UITA!

@geluamin, da si exemple. ca in cerul gurii esti tere. Si in pormoneu...

Vrei numere de dosare? exista.
Vin-o si tu cu un exemplu.
Securistii si-au intors paltonul pe dos?

Papi ce ingroapa pisica !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Corect ??????????????/

Mai avem o varianta, sa ne inscriem la Ziare. cum? si sa devenim "socialisti". Adica sa o votam pe Gisela Vass in functia suprema.

Sa adoram foametea pe baza de "patritism".
Milionarii ne vor sustine, precum Ziare. haha!

Romania este un nume pe care nu il meritam.

.

Basescu la TV PDL: Teatrul ieftin prinde la prosti.

Romania - trecut maret, prezent mediocru, viitor indefinit. Prostimea cere doar moguli. Vulgul cel prost apreciaza fanfaronada nu eticheta. Moguli executati public la micul-dejun, la pranz si la cina. Acesta este presedintele pe care il merita aceasta tara. Betivan, degraba palmuitor, violator si curvar din cand in cand. Calitati suficiente pentru romani... Prostimea de decis sa fim condusi inca cinci ani de acelasi individ care a paralizat institutiile Statului in ultimul cincinal.

50,43% dintre romani sunt PROSTI. Si procentul lor ar putea sa mai creasca. Populismul presedintelui reales ne da masura sumei inteligentei acestei natiuni. Basescu a castigat mintind, a castigat promitand lucruri pe care el nu le poate realiza niciodata. Slugile lui celebreaza. Sceleratii sunt pe toate posturile TV, anuntand victoria. Da, victoria aceasta a fost obtinuta de OTV, de Etno TV si Taraf TV.Cocalarii si chivutele, betivanii si nesimtitii au presedintele lor. Eu nu am. Si ca mine mai sunt milioane in aceasta tara. Se va mentine aceasi polarizare a societatii, anti si pro, vom avea o natiune sfartecata cu aportul masiv al presedintelui ei. Dar ce conteaza cand camarila si *** sunt acolo sus, nu? :)))

ETC e un nume pe care nu il meriti

E prea mult pentru tine, te cocoseaza peste masura.

ETC = populism, mediocritate, manipulare

Totul facut la comanda.

Basescu - Opium pentru fraieri :))) El nu mai reuseste sa surprinda prin minciuna, nici daca ar umbla in fundul gol prin Piata Universitatii nu ar mai putea deveni un om al zilei.

.

UN INTERVIU ACORDAT DE UN PRESEDINTE CU LOGICA,STRATEGIE SI FERMITATE!

Daca cineva mai poate sa vomite dupa aceasta corecta si pertinenta analiza politica si economica,acela este n.ebun!

@KIATRA-NEAMT!ALO OBSEDATU!NU UITA CA BASESCU NU A FOST NICIODATA ACUZAT DE INCALCAREA CONSTITUTIEI

INAFARA DE NUCLEUL LIBERALO-COMUNIST CU DSEDIUL LA GRIVCO!

@mbittu

Omule simpla utilizare a unui avatar ce reprezinta pe cel mai sinstru marxist in viata, te dezumanizeaza total!
Daca mai analizam aberatiile si ura ta profunda si fara argumente, atunci esti intr-o faza de psihopatie ...cronica obsesiva iremediabila!!
...Si totusi la ziare...zoo,esti apreciat!
FELICITARI ACESTUI MINUNAT TRUST!

Basescu puncteaza, PDL a ajuns la 17% in sondajul lui Voiculescu, ceea ce inseamna cel putin 20%!

Incet, incet, Traian Basescu ii termina pe nemernicii care au furat tara asta, care au facut o constitutie de iti vine sa vomiti, au devalizat bancile, fac evaziune si stau la masa cu interlopii.
Pe Ziarepunctcom scriu o gramada din privitorii neobositi a lui Gadea si Badea, a lui Stancu si Ursu. Ei sunt cei din categoria de mai sus, hoti, evazionisti, nomenclaturisti sau fii de nomenclaturisti, disperati ca un sistem croit de tatuca Iliescu pentru ei se prabuseste la initiativa unui singur om: Traian Basescu!
Traian Basescu are o porecla pe care a primit-o dupa ce l-a invins pe Nastase, o porecla valabila si astazi, o porecla care este doar a lui: INVINGATORUL!!!

Basescu la TVR - Despre NATO, Rusia, euro si relatiile clanurilor mafiote cu politia

Basescu Traian este frate cu Basescu Mircea ?
da...
Basescu Mircea este ruda cu Bercea Mondialu ?
da...
Bercea Mondialu este interlop, mafiot..etc ?
da...

Nea Traiane, pana sa spui de relatiile mafiotilor cu Politia, si sa discreditezi o institutie a statului pe care ai jurat... probabil in stare de ebrietate, cum iti place tie sa spui... ca o sa-l aperi, ca o sa..., si ca o sa... si ca o sa...
MAI BINE NE SPUI DESPRE RUDELE MAFIOTE ALE PRESEDINTELUI, fost comunist securist, trimis la Anvers de tovarasa Elena Ceausescu.
Nu iti este un pic asa, rusine ?

De la mult iubite si stimate ... la indicativul Basescu, este o distanta atat de mare, de parca presedintele Basescu ar fi pus la cale asasinarea lui Ceausescu spre "binele nostru al tuturor" !

.

Omentariile de pe Ziare.com, devin pe zi ce trece tot mai "spumoase" ... daca margem in halul asta postarile pe Ziare.com nu mai au nici un haz !

.

Traian Basescu este totusi presedintele Romaniei!

Nu stiu cum sunt altii dar eu respect persoana care a fost aleasa prin vot direct.
Normal ar fi sa respecte toti optiunea populara pt a nu injosi un popor.

Corect

va rog sa sesizati cine scrie, KIATRA. nu se poate blama ce a votat majoritatea, trebuie sa existe un minim respect. nu se poate cu "step pe Kiatra"

AUZI MA FRATE , LASA-NE CU FAZA CU ALESU , asta nu merita aceasta onoare

individu asta cica predenite a fost ales de diaspora nicidecum de romanii adevarati . Populatia Romaniei a ales impotriva marinarului , deci lasa-ne cu ipocrizia . Asta tre sa plece acasa la Constanta sau are si alte oportunitati gen Aiud , Tg-Jiu , Gherla .Astept cu nerabdare sfarsitul mandatului sau .

Ai dreptate ! Dintr-o intimplare , a ajuns presedintele Romaniei ,

Dar Romania nu este tara lui , sa taie el si sa spinzure , dupa bunul lui si al acolitilor plac.

.

a fost "ales" numai de "juma"...

tati, Presedintele Romaniei este o institutie.

o institutie cu rol de aparare a democratiei si de veghere asupra respectarii Constitutiei.
Traian Basescu este doar un om, la fel ca toti ceilalti, care a fraudat niste alegeri cu mana lui Videanu-Blaga si turistii lor electorali din diaspora si ocupa un simplu post, fiind UN ANGAJAT ca oricare altul, din Institutia Presedinte al Romaniei. Rolul angajatului Basescu este de a reprezenta institutia respectiva, asa in carne si oase.
Faptul ca el apare tot timpul beat si vorbeste aiurea discreditand institutiile statului denota ca nu este demn de respectul celor cativa care l-au votat pe un sort de bucatarie si galeata goala a lu' Udrea.
Imi pare rau, dar cam asa stau lucrurile. De asta Basescu nu este presedintele meu, nici al celorlalti 20 de milioane de romani, a caror democratie nu o apara, a caror Constitutie nu o respecta si ale caror institutii le discrediteaza, incepand cu Institutia Presedintelui Romaniei si terminand cu Justitia si Politia.
PUNCT.

Basescu a facut cateva greseli, doua dintre ele fiind: primul mandat fraudat si al doilea mandat.

Inainte de 1989 toti romanii furau echitabil unii de la altii. Statul ii fura echitabil pe tovarasi, iar tovarasii furau statul.

1990-1996 se fura pe scheme si inginerii financiare de tip piramidal. Cei care au furat s-au numit mai tarziu oameni de afaceri.
1996-2000 se fura din privatizari. Comisioane de zeci de milioane de euro, industrii intregi vandute pe 1 leu. In perioada asta se nasc industriasii gen Patriciu.
2000-2004 se fura din marile privatizari, retrocedari si derogari de la plata taxelor si impozitelor. Cei care au furat s-au numit mai tarziu moguli.
2004-2008 se fura din investitii si contracte cu statul. Statul a investit in buzunarele smecherilor. Cei care au furat azi le spunem ? Baieti destepti!.
2008-2010 privatizari nu se mai pot face, investitii nu, ca a venit criza. Asa ca s-a furat direct din bugetul statului.
2010 In prezent bugetul nu mai exista. Asa ca se fura direct din buzunarul romanilor, salarii, pensii , ajutoare sociale, et co

tu in ce perioada ai actionat?

??

Tu sa vorbesti cand ai ceva inteligent de spus !...

Vorbeste Basescu - Bula al Romaniei :)))

 

pacat de timpul pe care-l pierzi,

scriind si sustinand o prostie! In general opinia-ti afisata reflecta ...frustrare.

Ole Basescu, mergeti acasa. Sunteti obosit.

Omul acesta minte cu nerusinare precum clipeste. Acest domn reprezinta un caz patologic pentru stiinta medicala din Romania. Acest om nu a produs decat *** in viata publica romaneasca. Din 1990, de cand s-a implicat in politica - dar mai cu seama dupa 1996 - acest om a fost cancerul politicii romanesti. Este motivul principal, pentru care ne aflam unde suntem acum. Omul acesta minte, o stim cu totii. Nu are nimic de oferit acestei tari decat propria murdarie. Marlania si nesimtirea au devenit mijloacele principale de captare a voturilor prostimii. Maneaua la manea trage :))) Bulibasa Basescu si-a ales oamenii dupa chipul, asemanarea si mentalitatea sa. In fapt, mandatul lui Basescu a fost cel al unui presedinte-manelist.

Razboi fara gloante

S-a vrut cucerirea Europei de Est ,s-a facut,au avut nevoie de forta de munca ieftina? O au.Au vrut servitori ii au,.Au vrut piete de desfacere,le au.Singura tara care nu are probleme este Germania.Israel,Vatican si Germania,arata ca un monstru cu trei capete

Desteapta remarca!

Uite ca pe mine nu m-au avut pe bani putini, i-am intepat nasol de tot! Crezi ca ar trebui sa ma intreb de ce m-au angajat? Sau sa am mustrari de constiinta ca sunt prea bine platit pentru unul nascut in europa de est!

Atata vreme cat Ministerul de Interne va fi comasat cu Ministerul Administratiei si cu Cadastrul... POLITIA NU POATE PRINDE MAFIA CARE FURA TERENURI DACA ACEASTA MAFIE ESTE PATRONATA DE ADMINISTRATIE SI DE POLITICIENI.

Cum sa-i spui ministrului de interne ca adminitratia locala unde politia este condusa de primar - primar care subordoneaza politia locala - ca primarul ca sef al comisieiu de fond funciar modifica abuzib titluri de roprietate si ca prefectul emite titluri pentru terenurile ramase libere dupa modificare dupa care cine primeste noile acte de proprietate vinde mai departe terenurile si apar situatii ca cele de la Hantesti, Varful Campului, judetul Botosani....
Intentionat s-au modificat actle de proprietate astfel incat din mijlocul satului sa fie trecute in acte alte amplasamente (nr topografic schimbat) astfel ca terenurile au fost mutate la granita cu judetul Suceava... dupa care ... adevaratele terenuri care apartin oamenilor au ajuns dupa noi retrocedari catre oamenii de-ai casei(poate chiar cei denumiti azi teroristi cu datorii la stat carora li s-a inchis gura ca sa nu spuna ce stiu, cum au acumulat averi si terenuri, cui le-au donat, de unde le-au luat si cu ajutorul cui) dupa care au fost vandute investitorilor straini...
Morisca a fost pusa la cale de catre cine ? In toata tara sunt cazuri multiple care au ajuns in instante. de aceea activitatea instantelor este blocata de milioane de procese... Arhivele de la Cadastru spun tot... si actele oamenilor. Adevarul va iesi la suprafata... incet dar sigur. Cu sau fara voia judecatorilor, Politiei, Puterii sau Mafiei. Pentru ca oamenii stiu.... Si nepotii plecati din tara stiu...

Cum sa nu

Doar vina politistului sa nu fie. Saracul ... el e nevinovat :(. Intotdeauna sunt altii de vina.

PRIN DECRET PREZIDENTIAL ESTE IMPUTERNICIT ZIARUL INDEPENDENT"CAN - CAN"SA PREZINTE PARTINIC SI TOTAL ASERVIT PUNCTELE DE VEDERE ATAT PERSONALE CAT SI CELE MAI PERSONALE ALE PRESEDINTELUI BASESCU INTREGII POPULATII A ROMANIEI SI INSTITUTIILOR INTERESATE.

LA ASEMENEA COMENTARII ASEMENEA PUBLIC SI INSTITUTII GUVERNAMENTALE POT RASPUNDE ACTIUNILOR PRESEDINTELUI CARE IN AFARA DE HAOS,SARACIE SI MIZERIE NU CULEGE SI NU CONTINUA SA CULEAGA ALTCEVA PRESEDINTELE UNEI PARTI DIN CE IN CE MAI MICI A ROMANIEI.

Poate ne spune si noua , cind are de gind sa-si ia piticul si sa o stearga amindoi , in tarile lumii a-III-a ?

Pentru ca , de alea sunt capabili !

 

...BINEINTELES CA TE REFERI LA "PITICUL DIN GRADINA DE VARA"... NU LA BOC-DEGETEL ?!

STI BINE CA NU SE VA INTAMPLA ASTA CI CA SI PE CEAUSESCU TOT TARGOVISTE II ASTEAPTA CA DOAR NU I VA TREBUI NIMANUI SA IL LASE SA CHELTUIE DIN SPAGONUL F.M.I. ... CEAUSESCU NE A INVATAT CU GENOCIDUL EI IL DESAVARSESC.

Din Detsche Welle astazi. Mult adevar...

,,Puterea politică instalată după regimul comunist este prima care a intirziat cit a putut constituirea unei societăti democratice, prin mijloace pe cit de simple, pe atit de eficiente."
Dar ce ne trebuie democratie, avem etnobotanice si foame.
Am tacut! stau la rand la pomana...

 

Fara prea multe comentarii

Ceausescu ne servea lectia suveranitatii si se pare ca nu a fost buna, nici pentru el, nici pentru noi cei de rand. Cat despre reprezentarea Romaniei de catre domnul presedinte la Summitul NATO parca vad ca iar se plimba de colo-colo, cu mainile in buzunare, si nu il baga nimeni in seama.

 

Si pe chelneri ii baga-n seama mai mult decat pe el!

Numai ca lui nu-i pasa, la cate porcarii a facut in ultimii 30 de ani, e imun!

iarasi asta ??

cine se mai uita in gura mincinosului asta ???

 
 

 

E cam tarziu pentru pumni, fii mai atent data viitoare!

Poate c-ai sa-ti poti repara greseala!
Desi eu unul nu vad cum!

Deh , bugetarii incompetenti au probleme .... Pacat de tine . Daca nu esti cu probleme fizice , suna-l pe Prigoana , au nevoie de oameni la tomberoane .

In definitiv , Presedintele a facut o analiza prezidentiala .
Cu ce va deranjeaza punctul de vedere

OFICIAL

al Romaniei !??

Dupa cat se pare virusul securimii se manifesta la anumiti postalai .

un adevarat crainic de televiziune acest presedinte!

si din pacate spune numai adevaruri! partiale adevaruri!
nu spune constributia lui la manelizare, interlopizarea, coruperea politicii si distrugerea acestei tari!

Lasa Miluca, nu dispera...ai varianta Grivco

Aveai varianta Grivco!
Data viitoare opoti alege, doar este democratie si putem face ce vrem. Putem da Romania oficial in mana Crimei organizate infiltrate in institutiile staului!
Se poate orice! Uite ai ratat Un ministru de interne excelent in persoana lui Catalin Voicu.
Dar, nu dispera eroarea se poate indrepta.
Nu te lasa prada disperarii!
Uite, de cat mult bun simt da dovada presedintele PNL.
Cat despre cel al PSD-ului, este alaturi de "gloantele" imaginatiei lui, care indeamna la violenta.
Bravo! Felicitari!

Doamna ... intervin (doar putin)...

ce-mi mai plac obsesiile ... mai ales a celor care se dau sfinti, curati ca lacrima!!!
Cititi si daca vreti, comentati ce am postat mai jos ... se pare ca sunt persoane care au apreciat comentariul meu.

PS: De mult ma tineam sa va multumesc pt: "Pagina privata

Nu ai permisiunea sa vizionezi aceasta pagina privata."

"Asta dovedeste caracterul d-voastra si felul de a gandi"
Sa aveti o zi buna!

Raspuns pentru elyclau

Multumesc pentru invitatia ta de a-ti citi comentariul, dar nu ii dau curs. Nu iti citesc comentariul, oricat de multi ar fi cei care "se pare" ca il apreciaza. Iti doresc cat mai multa apreciere din partea "lumii". Se pare ca asta iti doresti. Ai grija ce iti doresti, cateodata dorintele ti se implinesc.

Imi pare rau, ca ai asteptat "demult" sa imi spui despre caracterul si modul meu de a gandi "dovedit"! Iata insa ca acum ti s-a implinit si aceasta dorinta! Sa fii fericit.

Presedintele s-a pronuntat in privinta intamplarilor de la Piatra Neamt:
"Le transmit public sa isi dea demisia!"
Cata vreme va trebuie sa intelegeti ca demiterea unor oameni in cadrul Ministerului de Interne si in cadrul unor institutii aflate in subordinea acestuia este doar competenta ministrului si subalterilor acestuia. In nici un caz a presedintelui.
Reforma in Romania, nu o poate face un singur om, oricat si-ar dori acesta. Mai ales ca in Romania este vorba de o criza morala si spirituala urmare a celor 50 de ani de dictatura comunista urmata de alti 20 de ani ... de democratie "originala" si "salvare a comunismului intinat". Se pare ca acum ne-a sosit nota de plata a greselilor si este mare!

Nimic nu va reusi in Romania, fara reformarea interioara a fiecarui om, prin recunoasterea pacatelor si cainta.

Va multumesc pt raspuns....

chiar daca este de genul:

"Intrebare: Cat este ora?
Raspuns: Sunt -6 grade afara"

PS: va felicit pt "frumoasa" reinterpretare a spuselor mele. In rest, va doresc numai bine!

Multumeste-i prietenului tau roscatudorel, din care cauza atat Lake cat si eu a trebuit sa va blocam pe toti trecand pe PRIVAT...daca ar avea si dl. presedinte o functie de blocare, lucrurile ar fi mai simple

Nu te face ca nu stii cum au inceput atacurile mizerabile de amenintare, santaj, etc. asupra persoanei mele, prin cine si mai ales de ce, pentru ca ai avut un rol activ!
Ai contribuit prin tacere si aprobarea jocului lui roscatudorel, chiar la eliminarea de pe forum a celui caruia ii cereai "smerit", sfatul despre care biserica este mai buna ca sa o alegi! Mare rusine!
Macar pe mine mai urat si m-ai improscat cu noroi, pe fata, ceea ce este mai putin mizerabil decat atitudinea fata de lake.

Ai prieteni de "nadejde" de care trebuie sa ne ferim, asa ca optiunea PRIVAT este bine venita.

In rest, analiza domnului presedinte este pertinenta si la obiect.
Incearca sa nu mai scrii si sa nu mai faci jocul murdar al "lumii", pentru ca ar trebui sa stii ca bun crestin ca lumea este in vrajmasie cu Dumnezeu.

Extraordinar, cat de limpede si de clar vede dl. Presedinte Basescu lucrurile

si cum isi da el seama de greselile colosale pe care le-au facut amaratii de irlandezi si altii europeni. Noi avem noroc, trebuie sa ne inchina si sa multumim Celui de Sus, pentru ca in aceste vremuri tulburi ne-a fericit cu un asemenea Presedinte, care a avut miraculoasa inspiratie de al numi pe Boc Cel Mic Premier, pentru prosperitatea noastra in cele vesnice, ca mai usor va trece camila prin gaura acului dacat bogatul in Rai, si pentru a scapa tara de noul val al crizei economice, care o sa-i inece pe amaratii din UE. Bancile trebuie protejate, ele au bani si dau credite si, daca intra in incapacitate de plata, tot noi amarastenii trebuie sa suportam din taxele noastre ca Bancile astea nu sunt societati private in apararea carora a sari FMI,iar noi trebuie sa facem ce zice FMI, dar pe considerentele logice si de normale expuse cu claritate de dl. Presedinte. Indiscipilina din Politie ne omoara, dar o sa aibe dl. Presedinte ac si de cojocul politistilor, sa vedem, mai sunt in stare sa-i strige in gura mare "Iesi afara *** Ordinara"?

 

Sper ca data viitoare nu se vor limita numai la strigate!

Oricum, parerile lui despre criza economica sunt extrem de pertinente, cred ca se consulta REGULAT (cu udrea) si cu eba, pentru ca prea le are la socoteala!

Pentru cei din Romania

O singura intrebare as avea pt toti care comenteaza aici. Cat contribuiti voi la stat prin taxe si TVA?Cat contribuie firma la care lucrezi prin taxe la statul roman? Se mira lumea ca nu mai au medicamente spitalele, ca trebuie sa te duci cu leocoplastul si bandajele tale la operatie. Dar cand te angajezi la privat si declari ca faci minimul pe economie ca sa platesti taxe mai putine , iar restul primesti cash la negru. Romanii trebuie sa isi schimbe mentalitatea de a fura de la vecinul, caci in cazul asta cand furi statul , furi pe toti romanii. Iar mari hoti care fura statul ar trebui ca cei din romania sa ii judece si sa ii puna sa plateasca fiecare leut furat si cu dobanda aferenta sa il plateasca statului roman care defapt suntem noi romanii. Sa aveti o zi buna.

 

Ffff interesant ...

"presedintele a atacat foarte dur conducerile unor politii judetene, printre care Neamt sau Dolj, spunand ca exista informatii de ani de zile cu privire la clanurile mafiote care au penetrat aceste structuri politienesti."

In ce fel ataca d-l presedinte dur?!? ... "oral"?!?

Sper sa nu gresesc dar nu este presedintele CSAT?!?

.....

"ART. 1
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării este autoritatea administrativă autonomă investită, potrivit Constitutiei, cu organizarea si coordonarea unitară a activitătilor care privesc apărarea tării si siguranta natională."

PS: Rusine domnule "presidente" mai ales pt faptul ca existau "informatii de ani de zile cu privire la clanurile mafiote care au penetrat aceste structuri politienesti."

 

CAPITANUL VAL-VARTEJ DESPRE N.A.T.O. CARE VINDE ROMANIEI COTETE ZBURATOARE,RUSIA CARE NU DA 2 BANI PE BASESCU SI NU PE ROMANI,CADEREA EURO CARE INCA LE MAI ADUCE PLUS DE AVERE PDL-ACILOR PRIN SPECULATII VALUTARE SI INDUCEREA SITUATIEI DE CRIZA LEU - EURO

DECI IN CONCLUZIE ACELAS PRESEDINTE DE STAT NU NUMAI CA SE BUCURA DE STAREA DE INCERTITUDINE DIN U.E. SI A MONEDEI UNICE DAR PE PRINCIPIUL SA MOARA SI CAPRA EUROPEANA EL O EXACERBEAZA AMENINTANDU NE CU O NOUA LISABONA SI SPERANTA CA DINCOLO DE GRANITELE NOASTRE DOMNESC HAOSUL SI ANARHIA ...EL RAMANAND VESNIC SA TRAGA SFORILE IN ROMANIA ...DAR UITA SE PARE UN AMANUNT CA DACA CEL MULT PENTRU 5 MINUTE NU MAI ESTE PRESEDINTE ESTE VAI DE SORICUL...

 

inca odata punem caruta inaintea cailor!

pai daca nu avem o economie functionala pentru ce sa o mai protejam si de cine? de ce sa cumparam avioane cand insasi esenta statului roman este in pericol de moarte(doctorul, invatatorul si soldatul). pana acum avantajele inregimentarii in nato si ue sunt expunerea noastra la globalizare si crize financiare! cu atat ne-am ales din acest privilegiu, ahhhh si am uitat, posibilitatea de a plati pensii si salarii bugetare din imprumuturi fmi!
cine drq ne mai vrea pe noi inafara de alqaida ca sa ne aparam spatiul aerian? si inca ceva...daca participam intr-un final razboi mondial este foarte clar ca lupta se duce intre tarile puternic tehnologizate iar noi vom fi carne de tun indiferent ce f16 casate de americani sau mig modernizare de evrei am avea! si cine mai crede in scut antiracheta ... sa se dea cu capul de tabla!!!
hai sa cumparam, hai sa ne imprumutam, hai sa ne inarmam, pentru ca oricum copii nostri nu mai fac carte, in spitale se moare mai repede decat acasa si singura valaore pe care o are tara asta e imobiliara(avea)!!!

 

Informatiile pe care le-am citit ca fiind expuse de presedinte le-am vazut deja in alte stiri din alte ziare! Nu stiu ce li se pare unora deosebit in interviul presedintelui prntru ca la stirile presentate mai inaninte nu am vazut multe comentarii!

.

 

Daa, vad ca are loc o ofensiva contra lui Basescu

Toti il critica, toti il vor jos... Dar dece evita toti sa spuna cine e bun de presedinte, pe cine il vad ei presedinte? Aceasta atitudine dizolvanta va duce pana la urma la prabusirea tarii si nu o sa fie individul Basescu vinovat! Desi am fugit de Ceausescu pe care l-am blestemat si continui sa-l blestem, incep sa cred ca cizmarul ajunsese la o concluzie justa: Romania se poate conduce doar prin dictatura, cu ciomagu-n mana! Altfel se umple tara de Sorici, de Marari si de guristi!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor