Basescu, la Ziua Armatei: Nimeni nu o sa ma convinga ca trecerea Prutului a fost o greseala

Autor: Ana Ilie
Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 12:49
7932 citiri
Basescu, la Ziua Armatei: Nimeni nu o sa ma convinga ca trecerea Prutului a fost o greseala

Presedintele Traian Basescu, aflat la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Armatei, sambata, la Carei, a multumit armatei pentru apararea teritoriului si intereselor Romaniei si a aratat ca nu considera ca trecerea Prutului, in al Doilea Razboi Mondial, a fost o greseala.

"Ma adresez cu respectul cuvenit celor care si-au pus viata in pericol pentru a apara tara. Daca acum 70 de ani ultima palma de pamant romanesc era eliberata, simpla mentiune a acestei date este prea putin fata de ceea ce armata a facut pentru istoria Romaniei si ziua de azi", si-a inceput Basescu discursul.

Acesta a aratat ca "Ziua Armatei inseamna jertfa a peste 800.000 de militari romani cazuti la datorie" si a marturisit ca a simtit "un sentiment profund de bucurie si recunostinta in vizitele oficiale cand de fiecare data in programul meu a fost inclusa vizitatea cimitirelor militarilor romani din afara tarii".

"Astazi, foarte aproape de incheierea mandatului, imi iau libertatea sa o spun: vorbim prea putin de prima parte a celui de-al Doilea Razboi Mondial. Si acolo au cazut ostasi romani care au executat ordinul pliticienilor. Niciodata nimeni nu o sa ma convinga ca trecerea Prutului a fost o greseala. Poate trecerea Nistrului a fost o greseala. Armata prin traditie si-a aparat teritoriul national", a continuat seful statului.

"Teritoriul dintre Prut si Nistru a fost si este pamant romanesc", a intarit acesta.

Basescu a multumit armatei si pentru felul in care si-a indeplinit misiunile in cursul celor zece ani de mandat ai sai.

"Istoria recenta, intr-un fel sau altul este legata si de mandatul meu de 10 ani ca presedinte. Vreau sa multumesc armatei romane pentru cum si-a facut datoria in Irak, Afganistan, Balcani, ca si in misiunile din Africa. Au fost momente de dupa inceputul democratiei incoace, cand armata si-a dovedit capacitatea de a apara interesele statului roman si dincolo de frontierele tarii".

"Permiteti-mi in calitate de comandant al armatei sa multumesc nu numai pentru ce a facut armata in istorie dar si pentru modul cum si-a indeplinit misiunile in cei 10 ani de mandat", a incheiat Basescu.

Citeste si:
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a criticat vineri, 28 ianuarie, decizia PNL de a-l suspenda din partid pe liderul din Ilfov, Hubert Thuma, care a agresat-o pe colega sa din USR...
Calculul prezentat de Anca Dragu: ”PSD poate creşte pensiile cu 15% de mâine”
Calculul prezentat de Anca Dragu: ”PSD poate creşte pensiile cu 15% de mâine”
Senatoarea USR Anca Dragu, fost ministru de Finanțe, a transmis vineri, 28 ianuarie, că solicitarea PSD privind renegocierea PNRR pentru modificarea procentului din PIB alocat pensiilor este ”o...