Ziare.com

Basescu: Las Parlamentului libertatea sa modifice proiectul de Constitutie

de Camelia Badea
Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 14:36

   

Basescu: Las Parlamentului libertatea sa modifice proiectul de Constitutie
Presedintele Traian Basescu a acordat miercuri un interviu postului public de radio in care si-a argumentat inca o data propunerile de revizuire a Constitutiei si de reorganizare teritoriala a tarii.

Seful statului a explicat ca se va "bate" pentru toate modificarile Constitutiei pe care le-a propus in proiectul sau, dar o va face discutand cu Parlamentul pentru gasirea celor mai bune forme de exprimare legislativa, care sa nu mai fie ulterior contestate la Curtea Constitutionala.

Presedintele a trecut din nou in revista toate argumentele pe care le-a avut in vedere atunci cand a propus revizuirea Constitutiei, spunand ca a tinut cont atat de experienta sa de sef al statului, dar si de legislatia europeana. De asemenea, Traian Basescu a vorbit din nou despre necesitatea ca statul sa fie "subtiat" printr-o reorganizare administrativa care sa reduca birocratia si cheltuielile si sa il faca mai eficient si mai apropiat de cetatean.

In ceea ce priveste responsabilizarea judecatorilor si procurorilor, Traian Basescu a subliniat ca acest lucru trebuie neaparat prevazut in Constitutie, dar si printr-o lege ulterioara, deoarece Romania plateste la CEDO sume impresionante ca urmare a incapacitatii profesionale sau coruptiei de care dau dovada unii magistrati.

Totodata insa, Traian Basescu a atras atentia si asupra faptului ca exista si procurori neprofesionisti, care fac arestari neurmate insa de dovedirea vinovatiei.

"Nu vreau ca statul roman sa devina un stat politienesc in care sa toleram abuzurile impotriva cetateanului. Cineva trebuie sa raspunda", a subliniat presedintele.

Pe de alta parte, seful statului a ramas optimist cu privire la gasirea unei solutii de compromis in coalitie, intre PDL si UDMR, privind reorganizarea administrativa, precizand ca "ar fi un mare rateu daca PLD nu ar accepta un compromis" cu UDMR, care sa permita "subtierea statului".

"Nu as vedea niciun partid din coalitie ca pe motivatii etnice sa arunce tara in derapaj, in instabilitate politica", a precizat el.

Traian Basescu i-a avertizat din nou pe ministri cu privire la o posibila remaniere a celor care nu si-au respectat angajamentele cu privire la proiectele de investitii pe primele sase luni ale acestui an, si nu i-a uitat nici pe cei doi lideri USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, care i-au propus la consultarile de marti alegeri anticipate, despre care a spus ca au fost "deconcertanti prin lipsa de inteligenta si maturitate".

"A venit timpul sa diminuam statul. Ne trebuie un stat cat mai ieftin si mai eficient", a fost mesajul principal trasmis de presedinte, in contextul in care tari precum Spania, Italia, Grecia sau Marea Britanie se confrunta cu probleme economice serioase, care ar putea afecta in perioada urmatoare si Romania.

Ziare.com a prezentat principalele declaratii in format live text:

- Nu am primit inca motivatia deciziei CCR. Sa speram ca in cursul dupa-amiezii decizia si motivatia va fi publica. Probabil ca maine dimineata voi inainta proiectul Parlamentului, trebuie sa analizez decizia.

- Ea este obligatorie, chiar daca discutam de un proiect de lege si nu una trecuta prin parlament. Am doua variante: una, ca in urma deciziei sa revizuiesc textul si sa revin la CC, sau sa transmit si decizia si proiectul si avizul Consiliului Legislativ catre parlament, lasandu-i libertatea sa revizuiasca textul. Optez pentru aceasta varianta.

- Eu cred ca trebuie sa trecem peste obligatia de a lasa averile licite. La noi, orice avere ilicita este transferata imediat rudelor.

- Fiind aceasta prezumtie in Constitutie, orice om anchetat poate sa lase sarcina probei numai pe seama procurorului. Cred ca cel suspectat trebuie sa colaboreze cu procurorul, altfel el nu are cum sa prezinte toate probele.

- Eu as fi oricand disponibil sa prezint provenienta averii mele, cum cred ca sunt foarte multi romani. Toti suntem obligati sa raspundem organismelor statului. Aceasta abordare nu vizeaza pe oamenii cinstiti, ci pe cei care gestioneaza resurse ale statului si le pot deturna in favoarea lor.

- Mai e nevoie ulterior si de o lege care sa prevada confiscarea averii.

Raspunderea judecatorilor si procurorilor: Prea multi arestati degeaba, prea multe decizii eronate

- In momentul de fata puterea judecatoreasca nu are niciun fel de raspundere pentru erori, va dau exemplu ce se intampla la CEDO, unde Romania pierde proces dupa proces, datorita judecatii strambe sau lipsei de judecata. Statul roman tot plateste. Este timpul ca aceasta putere sa fie responsabilizata. Puterea executiva plateste, parlamentarii platesc, singurii care nu au niciun fel de raspundere pentru proasta gestionare a activitatii sunt judecatorii si procurorii. Statul roman nu isi mai permite sa plateasca incompetenta sau coruptia din randul acestora.

- Nu vreau sa deschid o cutie a Pandorei, dar trebuie sa recunoastem ca in unele cazuri am vazut prea multi oameni dusi la arestare dupa care nu s-a mai intamplat nimic, nici macar nu s-au mai dus dosarele in instanta in unele cazuri.

- Nu vreau ca statul roman sa devina un stat politienesc in care sa toleram abuzurile impotriva cetateanului. Cineva trebuie sa raspunda.

- Avem exemplul simplu: ce solutii dau judecatorii romani si ce obtin oamenii la CEDO. Romania e unul dintre cei mai mari platitori la CEDO.

- Judecatorii au tot timpul motivatiile lor. Daca ar judeca conform legii, nu am fi in asemenea situatii. Daca aceasta prevedere din Constitutie va trece, printr-o lege va trebui sa stabilim si responsabilitatea judecatorilor si procurorilor. Prea multi arestati degeaba, prea multe decizii eronate.

- In legatura cu averile licite, trebuie gasita o reformulare care sa puna in valoare decizia 2005 a Consiliului JAI, altfel Romania va fi intr-o mare problema cu UE.

Dizolvarea Parlamentului

- Nu sunt modificari pe fond, dizolvarea ramane extrem de dificila. Am modificat din experienta. In 2009, in plina criza, nu am mai putut instala un Guvern. Apropo, ieri USL cerea guvern de tehnocrati, cand le-am dat (n.red. - Croitoru) au trantit guvernul. Am modificat ca, daca nu se da un vot pentru guvern in 10 zile, guvernul se considera picat si se face o noua nominalizare. Nu sunt modificate conditiile de dizolvare a Parlamentului.

Referendum

- In 2009 eu am avut aviz negativ din partea Parlamentului. El este obligatoriu a fi dat, dar continutul nu e obligatoriu pentru presedinte, nu e un aviz conform. Doar am facut niste clarificari.

Prevederi economice: Vor reusi natiunile care vor trai pe banii pe care ii produc

- Tinta noastra trebuie sa fie o datorie publica cat se poate de mica. 60% din PIB este criteriul european, ca stat membru UE, dar e bine sa fim cat mai departe de el. Uitati-va in UE: sunt state mari, Spania, Italia, Grecia e un accident, care au peste 60%, iar acum fac eforturi extraordinare sa nu intre in dificultate.

- Masurile pe care noi le-am luat anul trecut trebuie acum sa fie luate de Spania, Grecia, Italia, le-a luat Marea Britanie. Noi am ajuns la echilibru luand masuri extrem de dure, dar nu mai avem problemele lor. Suntem totusi afectati daca ele intra in dificultate, pentru ca toata economia depinde de zona euro.

- Evolutiile viitoare, care inseamna reorientari economice, genereaza alt tip de abordari. Nimeni nu va mai putea sa traiasca pe bani viitori. Vor reusi natiunile care vor trai pe banii pe care ii produc.

- Noi avem o datorie de 1%, comparativ cu alte state vechi ale UE, ne permite, daca vom fi intelepti, o recuperare mai rapida a decalajelor. Aceste state trebuie sa isi plateasca datoria, noi ce vom imprumuta vom duce in dezvoltare si nu in plata datoriilor.

- Deficit de maxim 3%: ca sa nu mai ajungem la deficite aberante ca in 2008 si sa fie destinat numai pentru productie, nu pentru consum.

- Trebuie sa ne obisnuim sa nu mai traim din bani imprumutati.

- eu cred foarte mult in toate propunerile de modificare pe care le-am facut, ma voi bate pentru toate. O sa discut cu parlamentarii, poate formularea poate fi ajustata, sa nu mai primeasca aviz negativ. Voi discuta si cu comisia pentru revizuirea Cosntitutiei.

Decizii fiscale in instanta: La ce foloseste suspendarea? Guvernul oricum nu are banii

- Si la CC a fost o neintelegere. Eu nu vizez dreptul cetateanului de a se adresa individual in instanta. Cetateanul are dreptul, eu vizez acele situatii in care instanta suspenda aplicabilitatea unei HG, OUG, care are caracter fiscal. Niciun guvern nu e nebun sa faca reglementari daca acest lucru nu este necesar ci inseamna ca nu sunt bani in trezorerie. Suspendarea la ce foloseste? Guvernul oricum nu poate sa plateasca, sau trebuie sa se duca sa se imprumute pe piata la dobanzi neconvenabile, platite tot de cetatean.

- Exemplu: s-au castigat atatea drepturi in instanta, sunt peste 3 miliarde de euro. Credeti ca statul ii poate plati? Am amanat pentru la anul. La anul trebuie sa restrangem cheltuielile cu alte 2 miliarde. De unde vor fi bani sa platim ce s-a stabilit in instanta? Guvernul poate sa faca lucruri pentru care are bani. Sau platim, si nu mai dam salarii ca nu avem bani. Nu e o tiparnita de bani. Trebuie sa taiem de undeva. Noi imprumutam deja ca sa asiguram salariile si pensiile asa cum sunt acum.

- Tara asta nu este numai a mea, sunt si eu unul din 22 de milioane. Vreti sa o batjocorim sa o scufundam? Asta se face cu "Nu ma intereseaza, vreau sa mi se dea!" Nu pot sa raspund numai eu, eu spun : ce nu putem plati, nu imprumutam.

Revizuirea in Parlament: Trebuie sa conving Opozitia

- Coalitia nu are numarul necesar de voturi, nu ramane decat sa conving o parte, daca nu toata Opozitia, sa gasim puncte de compromis.

- Am luat nota de faptul ca USL e de acord cu reducerea numarului de parlamentari la 300 dar vrea 2 camere. Am incercat un compromis, de acord, camera legiuitoare ramane camera inferioara, iar cea superioara are un rol consultativ pe probleme de administratie locala sau externe.

- Sunt dispus la un compromis care sa impinga lucrurile inainte.

- Franta are un astfel de parlament.

- Toate partidele in afara de PDL si UNPR sustin doua camere. Noi toti politicienii avem insa un mandat de la popor, exprimat prin referendum. Dar daca vad ca nu pot sa obtin numarul de voturi pentru aceasta solutie, trebuie sa discut cu Opozitia alte solutii: un parlament cu o singura legiuitoare, pentru ca aceasta Constitutie sa treaca.

Reorganizarea teritoriala:Nu numai in Romania, toata Europa e afectata de demagogia preelectorala

- S-a facut pe cel mai stiintific criteriu: organizarea noilor judete pe conturul zonelor de dezvoltare economica, facut deja pe studii finantate de UE impreuna cu specialisti romani. S-a masat in regiunile de dezvoltare capacitate de crestere economica astfel incat aceste regiuni sa fie viabile. In functie de resursele naturale, situatia de mediu, multe altele.

- Avem un calcul facut cu specialisti de cea mai buna calitate. Obiectivul nostru este dezvoltarea. Hai sa ne organizam asa, avand ca obiectiv dezvoltarea dar si debirocratizarea.

- Toate activitatile pe care le face CJ ar fi transferate la primarii. De exemplu, se administreaza muzee, scoli, spitale...De ce nu le dai la primarii?

- Trebuie sa privim si la costuri. Criza ne-a aratat ca sunt doi mari furnizori de cheltuieli in buget: cele proprii statului si cele sociale irationale, cele electorale, date pentru a stimula nemunca. Nu numai in Romania, toata Europa e afectata de demagogia preelectorala.

- Unul din cele mai mari costuri este cu functionarea proprie. Executia bugetului 2010. Salariile pentru angajatii statului: 25,7% din cheltuieli, in conditiile in care a fost o reducere de 25%. Deci cam 30% in total. Cheltuielile materiale cu functionarii (lumina, apa) 17,4%. Amandoua, deci, 43%. Noi avem in fiecare judet un mare Inspectorat de politie, o mare Directie agricola, un inspectorat scolar...Putem lasa oficii cu 5-10 oameni, dar nu mai tinem directii cu multi sefi de servicii, directii adjuncti, samd.

- Avem un exces de birocratie si coruptie. Oamenii nu au nicio vina, dar a venit timpul sa diminuam statul. Ne trebuie un stat cat mai ieftin si mai eficient.

- Sunt primarii cu care nu au venituri sa isi plateasca functionare sau sa aprinda lumina. In ultimii 21 de ani orice parlamentar care a fost de printr-un sat, s-a dus cu proiect de lege si l-a facut comuna. Marea problema e in mediul rural, s-au infiintat sute de comune, multe dintre ele neviabile. Prin spargere, sau comasarea unor sate...prin diverse mijloace.

- Dupa ce se produce reorganizarea la nivel judetean, una din primele sarcini trebuie sa fie o analiza de viabilitate a comunelor si trecum la un proces de comasare.

- Ma uitam pe celebrul PNDI sunt sute de comune care cer asfaltarea strazilor.

UDMR: Au si propuneri aberante si propuneri care pot fi discutate

- Au aparut speculatii groaznice: presedintele vrea sa comaseze comune de unguri cu romani. E o prostie, Romania a semnat tratate prin care respecta drepturile minoritatilor.

- E nevoie de un compromis si de o lege care sa aeriseasca Romania de coruptia judeteana, care trebuie sa treaca prin Parlament. Or in alianta e UDMR. Am avut discutii multe cu dansii, au si propuneri aberante si propuneri care pot fi discutate.

- Eu nu imi construiesc un postament din demagogie ieftina. Eu merg des in ungurime, daca le-ati spune acum sa plece in Ungaria, 99% nu ar vrea. Ei spun insa 'lasati-ne sa ne ducem viata asa cum e, nu ne amestecati!'. Va trebui sa gasim formule ca legea sa aiba 50% plus 1 vot.

- Consider ca ar fi un mare rateu daca PLD nu ar accepta un compromis, sacrificand subtierea statului.

- Ele se vor numi tot judete, se va alege un consiliu, un presedinte ales direct. Am promulgat legea cu alegerea intr-un singur tur a primarilor, am avut semne de intrebare, dar toate partidele solicita promulgarea acestei legi, inclusiv USL, mi-a cerut ieri dincolo de hazlia propunere cu anticipatele.

- Reorganizarea nu va costa mult pentru ca nu avem ceva de adus in plus. Vor fi diminuari de costuri. Doar cheltuielile cu personalul, pe o prima analiza, inseamna o reducere de 100 de milioane de euro pe an.

Guvern de tehnocrati

- Ar insemna 4-5 luni de instabilitate. Intrebarea mea catre orice politician, mai putin catre cei doi de ieri, care au fost deconcertanti in lipsa de inteligenta si maturitate, este cum sa arunci tara in instabilitate?

Motivarea CCR

- O sa discut cu consilierii, trebuie sa discut si cu Curtea, dar si ei pleaca in vacanta. Probabil ca voi trimite proiectul la Parlament.

UDMR: E vital sa avem stabilitate

- Orice este posibil in limita responsabilului. Nu as vedea niciun partid din coalitie ca pe motivatii etnice sa arunce tara in derapaj, in instabilitate politica. E vital sa avem stabilitate, nu ne trebuie instabilitate politica.

Evaluarea ministrilor

- Dupa 30 iunie, dupa ce vedem executia pe primele 6 luni. Cei care nu au tinut in mana programele de investitii, nu au presat pe compartimentele care trebuiau sa deruleze investitiile, trebuie sa vedem daca mai raman sau nu in Guvern.

Referendum pentru reorganizare

- Ce facem daca in 20 de judete sunt de acord si in 20 nu? Avem Toplita in Harghita cu majoritate romaneasca. Daca ei spun vrem sa tinem de Mures? E vorba de o noua lege de organizare a teritoriului. Va raspunde legii referendumului, daca o comuna sau un oras va opta sa treaca intr-un alt judet, se va organiza si va trebui sa tinem cont.

Saptamana activa pentru Basescu

Traian Basescu va fi, miercuri seara, invitatul unei editii speciale a emisiunii "Evenimentul Zilei" realizata de Robert Turcescu la postul B1TV.

Principalele teme ce vor fi abordate de seful statului sunt revizuirea Constitutiei, reorganizarea administrativ teritoriala, situatia economica si politica a tarii.

Marti, presedintele Traian Basescu a abordat aceste teme si la consultarile avute la Palatul Cotroceni cu reprezentantii partidelor parlamentare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4972 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
57 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

constitutia

principala modificare tre' sa fie :
art.1 - presedintele Romaniei trebuie sa fie ales pe viata, sa fie din fam. vasesque si sa aiba pe tot mandatu' guvern pdl - cine se opune va face puscarie pe viata

 

"Las Parlamentului libertatea sa modifice proiectul de Constitutie"

Să vezi ce-or să discute ăștia proiectul pină cind o să uităm toți de la ce s-a pornit...

 

DE CAND E LIBERTATE IN PARLAMENT???

MARIONETELE DIN PARLAMENT SUNT GATA SA VOTEZE LA 7 MAINI ORI CE COMANDA BASE

 

Să fim echidistanți!

De parcă ăilalți fac altfel...

HA ! HA ! HA !

si...., de doi lei branza !

Masurile pe care noi le-am luat anul trecut

trebuie acum sa fie luate de Spania, Grecia, Italia, le-a luat Marea Britanie. Basescu a transformat Romania in cea mai puternica natiune UE. Toate tarile urmeaza exemplul Romaniei. Chiar si opozitia a recunoscut ca Basescu este cel mai genial politician din lume si singurul care are viziune sa rezolve criza mondiala. Toti romanii trebuie sa scrie membrilor parlamentului european sa ii roage sa il aleaga pe Basescu presedintele UE in 2015 in asa fel incat toate tarile sa iasa din criza, nu numai Romania.
Hai Romania! Hai Basescu! Hai PDL!

mult iubite

va multumim din toata inima pt ca ne dati libertate ... dumneavoastra cel mai bun si cel mai drept dintre traci nu va vom uita cat vom trai...
cu voia dumneavoastra
parlamentul romaniei
.
PS .. azi in romania s-a dat libertate la radio

Liniste, ba, ce dreaku!

Ce e atata bazaiala la Radio Romania Basescitati?
Ha???
A, a intrat niste muste si face microfonie!
Cand ma adresez io roman’lor!
Ba, mustelor, va arat io democratie, jap, jap, jap si hap, hap, hap!
…ce ziceam?
…Aaaaa, mmmmm, las deplina libertate dom’soarei Roberta Alma sa voteze in Parl’ment cum crede ea Const’tutia ! Ca-i dama buna!

Ăhă-ăhă-ăhă-ăhă!

A apărut motivarea CCR.
Los Siclopes e făcut praf.E leșinat.Are rugină pe ficați.

Viva USL! Și io.Că merit.

 

Baselu are dreptate, DAR...

cum accepta ca toti incompetentii, escrocii si interlopii sa existe inca in politica, unii chiar in guvern? cum de 99% politicieni sunt escroci si mediocritati care se pricep doar la numarat banii furati de la stat? Cum pot pustii Funeriu, Udrea, etc sa conduca ministere cind oameni calificati si cu multi ani de experienta sunt lasati in afara? Acest baietas Funeriu si-a ales mediocritati ca secretari de stat, prieteni ai lui intilniti in strainatate unde a avut burse...Cine obtinea burse in strainatate? cu f rare exceptii, bursele au fost acaparate de mediocritati care copiau la examene, ajunse cadre didactice, sefi de catedra, etc clone care si-au adus familiile in invatamint pe bani grei desi nu produc decit analfabeti ca ei...Si va mirati ca universitatile romanesti nu fac parte din top 500 mondial? Va mirati ca Udrea face sali de sport la sate pt furtul banului public, in loc sa faca lucruri utile pt poporul roman? Preocuparea lor e doar FURTUL! pe linga salarii, isi mai dau si bonusuri exagerate, sau diurne de zeci de mii de euro cind pleaca la o sedinta de 1-2 saptamini!....ridicol si grotesc baronii pe care-i protejati la PDL si care nu va deosebeste de PSD, PC, PNL...Daca ar da un test de competenta organizat de Germania-Franta-Olanda, acesti perveniti pusi pe capatuial;a alde Udrea-Funeriu-Prigoana jr-Eba si ai lor acoliti ar cadea cu brio pt ca sunt doar sub-mediocritati si n-au ce cauta in politica!!!,,unii nici nu vorbesc bine limba romana, alti habar n-au o limba straina...altii mai "plimbati" au fost niste mediocritati in scoala care copiau la examene dar si-au platit titluri de "doctori" si "profesori", "rectori" etc...Hazliu nu-i asa? De la 1 Elena Ceausescu, avem acum mii de mediocritati care fac "politica" tarii pt buzunarul lor.

MAI FARTATI CARCOTASI,MAI AVETI CEVA DE INTREBAT?

TOTUL E LIMPEDE SI IN INTERESUL ROMANIEI!

NUMAI UNHANDICAPAT POATE SA SPUNA CA BASESCU TRAGE FOC

LA OALA LUI,URMARESTE AVANTAJE,CACI MODIFICARILE

PRECONIZATE,LOVESC ABSOLUT IN TOTI BARONII,INDIFERENT DE

COLORATURA SI ASIGURA REDUCEREA

CHELTUIELILOR,CONFISCAREA FURTISAGURILOR SI O AERISIRE A

TERITORIILOR!

FELICITARI DOMNULE PRESEDINTE!

SPER CA CEI DOI ADOLSECENTI SA FI INTELES SI EI TEMELE!

SI INCA CEVA,PENTRU BARFITORII DE 24 ORE CARE IL SPURCA

PE BASESCU SI PE CONSIDERENTE DE ...IMBOGATIRE

FRAUDULOASA!

ATI CITIT SI AUZIT FOARTE CLAR,PRESEDINTELE ESTE DISPUS

SA FACA DOVADA PROVENIENTEI AVERII FAMILIEI SALE!CE MAI

DORITI NECIOPLITILOR?

IN MOD NORMAL DUPA ACEASTA NOUA EXPLICATIE,TOTI

USLASII,INCLUSIV ANALFABETII,NU MAI POT SPUNE CA NU AU

AUZIT,CE ESTE AIA MODIFICARE DE CONSTITUTIE SAU

REORGANIZARE TERITORIALA!!

SUNT CONSTERNAT SA CITESC PE AICI,IN CONTINUARE

POSTARI DE TREI LULELE,CONSTANT INCOERENTE,PARALELE CU

SUBIECTUL,DIVAGATIONISTE,MISTOCARELI,AIURELI SI

CIOBANISME,TOATE AVAND CA SURSA TONOMATUL LUI FELIX DE

LA GRIVCO!

MAI RIDICATI-VA SI VOI IN CAPUL OASELOR,CA S-AU

PLICTISIT

OAMENII DE BATUT APA IN PIUA URII,A

NEPUTINTEI,GOLICIUNII DE IDEI SI DEZINTERES PENTRU

COMPATRIOTI!

NUMAI CATIVA DE PE FORUM COMENTEAZA LA MODUL SERIOS SI

COINTERESAT CONTINUTUL INTERVIULUI LUI BASESCU1

CARCOTASII COMENTEAZA LA LUNA,TOTAL RUPTI DE ROMANIA!

Traian gandeste adanc cu singurul neuron !!!

Din sticla de whischi. De aceea la el o hotarare nu dureaza mai mult de o zi.

e un fel de viol in grup ( posta) !

ce zice Matrozul se poate traduce astfel: eu am regulat constituia, e randul vostru acum !
sincer as prefera sa fie Nuti in locul Constitutiei !

SAH MAT !

Presedintele a pus pe masa toate atuurile actualei guvernari.Aparent este o miscare care avantajeaza opozitia ,care la randul ei poate actiona ca atare. De fapt cele spuse de Presedinte se adreseaza in aceiasi masura puterii si opozitiei ,adica Romaniei. Este momentul favorabil ca tara sa se reformeze , meritul poate fi asumat de ambele forte politice cu conditia sa conlucreze.Opozitia poate castiga urmatoarele alegeri daca (oarecum paradoxal) sustine puterea actuala.Atunci ,alternanta la putere va avea un sens.Dar asta nu o pot intelege Ponta si Antonescu si nu o pot accepta Iliescu,Nastase,Patriciu,Voiculescu,Verestoy ,si multi,prea multi altii.

Singurul care poate lua pulsul tarii ,este SEFUL.

El are responsabilitatea tarii in fata lumi.
El trebuie sa si insiaste ca o putere din stat sa formuleze propuneri de modififdcarea constitutiei. Aceasta putere este guvernul care are avizul parlamentului si nu parlamentul.
Parlamejntul doar depune amendamente si la urma voteaaza.
Presedintele se refera,doar la ce a respins CCR.

Stimati forumisti !

Luati cunostiinta si d.voastra de mesajuyl ce mi-la trimis pe pagina personala educatul TRAIANzeus:
Iata ce-mi transmite:
Besi in *** mea ,de *** portocaliu.

Apreciati cultura acestui forumist.

Ai uitat sa iti ei DROGUL la timp , ori ai gresit DOZA...

Acum realizeaza toate prostiile pe care le-a facut?? NORMAL....
Pai daca NU era in coalitie cu INTERLOPI POLITICI de la UDMR si MINORITATI acum NU ajungea in situatia sa-si vanda TARA ....

Cu toate ca este cel mai mare PERICOL NATIONAL si INTERNATIONAL....

A ajuns si la el MANDATUL de ARESTARE pentru GENOCID si TRADARE de TARA + CRIMA ORGANIZATA ??
Daca Primarul INTERLOP PINALTY si secretarul VASILE VISAN al Primariei Piatra Neamt - au luat de la BUGETUL LOCAL 2 miliarde de lei pentru concediu la data de 01.06.2011 - prin dispozitie de plata in urma a 3 contracte de "consultanta juridica" cu firmele de avocatura - av. TRIFESCU VALENTIN , LACRARU LAURENTIU si MOLDOVAN - toti 3 dn baroul neamt - La ce sa ne mai asteptam ????Mai este criza cand INTERLOPII isi fac concediul din BANUL PUBLIC prin INGINERII FINANCIARE....
Cu privire la "TABLOUL PINALTY –UDREA" – Primaria Piatra Neamt a incheiat un contract in valoare de 50.000 euro cu Liceul de Arta "VICTOR BRAUNER " – iar Prof. POTOP – realizatorul lucrari a incasat numai 1000 de euro – Unde sunt restul ??
Rog sa retineti ca aceste INGINERII FINANCIARE – au fost comise prin incalcarea infractiuni de DETURNARI de FONDURI .

Ati auzit de MAFIA INTERLOPA din CODRI UNIUNII EURPENE ??

Va rog sa dati clic pe rubric

=In Codrii Uniunii Europene=

http://himalayacoruptiei.wordpress.com/2010/08/30/in-codrii-uniunii-europene/
Daca nu reusit sa intrati pe link , scrieti pe google.ro = " In codrii Uniunii Europene"

raspunsul CSAT de astazi :

Nr. DSN1/583, din 16.06.2011

Referitor la corespondenta dumneavoastră, adresată sub forma unei "sesizări" domnului Traian Băsescu, Presedintele Romaniei si al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, inregistrată cu nr. DSN1/583/2011, prin care solicitati aplicarea unor măsuri legale, in regim de urgentă, impotriva unui "grup de crimă organizată" de la Neamt, precum si protectia dumneavoastră si a familiei in temeiul Legii nr. 571/2004, vă facem cunoscut că cele prezentate necesită verificări si cercetări specializate, competente ce nu revin, potrivit legii, CSAT-ului, sau Administratiei Prezidentiale, astfel incat intregul material a fost transmis pentru analiză calificată conducerii Ministerului Administratiei si Internelor.

CONSILIER DE STAT,
ION OPRISOR

... da' doctoru' ... ce zice ?

Doare ?

ziare.com de ce trebuie sa suporte forumistii ,

...huliganismele politie politice PDL-iste aici pe ziare.com?Cu ce drept il insulta Ghilotina pe Kiatra Neamt?Acest site devine subiect d e analiza anti stalinism si contrabanda PDL-ista UDREA BASESCU BOC atat epntru mass-media romaneascaon-line cat si pentru cea occidentala.Vulgaritatae si grobianismul politiie politice PDL-iste acceptate DOAR aici pe ziare.com devine problema de onorabilitate pentru presa romaneasca.

@ ulivia

Te rg sa nu dai importanta celor IRECUPERABILI si NETRATABILI de pe acest site ....

Pe mine ma amuza cat de ANORMALI pot fi LINGAII actualei coaliti si cat de disperati pot fi ....

In actuala COALITIE INTERLOPA POLITICA - AMENINTAREA este o PRACTICA si o DOCTRINA ....NU este de mirare...

Ai retinut ce a spus INTERLOPUL DICTACHIOR dupa CCR ia respins modificarea constitutiei ??

A amenintat public POPORUL ROMAN "tot voi face regionalizarea si modificarea constitutiei" - deci este foarte GRAVA aceasta amenintare....

NU se gandeste apsolut deloc la consecinte....mult a fost putin a mai ramas pana vom SCAPA de EPOCA SECURISTA INTERLOPA.

POI ARE DREPTATE BASESCU

CE ESTE RAU IN ASTA????

Unde are dreptate?

In cazul inceperii urmaririi penale statul ar avea dreptul sa puna sechestru asiguratoriu pe avere. Daca in urma procesului se demonstreaza ca omul este cinstit cine plateste daunele pentru lipsirea omului de dreptul sau de a vinde averea la un pret bun oferit de cineva in perioada de la punerea sechestrului pina la sentinta? Cumva asta care propune aberatiile astea ? Incapacitatea statului de a ancheta, judeca in regim rapid este pusa in spinarea omului de rand care poate fi expus abuzurilor.

BASESCU TRAIAN ESTE DEJA ILEGITIM CA PRESEDINTE

Ieri a incercat sa mituiasca USL-ul pentru a-si asigura mentinerea la putere a gruparii de crima organizata PDL-udrea boc,azi aminteste in batjocora de Parlament?Basescu Traian nu mai are nic macar dreptul sa pronunte cuvantul,PARLAMNET,atat timp cat dupa metode securist-ceausiste si-a creat in Parlamnet o majoritate ilegitima,formata din cei mei mari mafioti ai FSN-ului(PSD-PD),ACUM PDL-UNPR.

ziare.com,daca securistii politiei politice PDL

...au nevoie de punctaj pentru a fi platiti cu banii jefuiti de la romani,de ce nu-i punctati in redactie,noi nu avem nevoie de punctajul securistilor bisnitarului basescu traian(de azi litere mici in semn de dispret total),noi scriem ce gandim, ce simtim si aparam civic statul de drept distrus de contrabandistii PDL-uDREA bASESCU bOC

Bairamova

Ce buze rosii ai! Iliescu e prea batrin, Nastase are numai un ou, Ponta nu are mustata, cine este de fapt cel ce pe buze trage aier de PSD?

Stai pe acasa Ulivia

Asta fiindca maine merge la tine Basescu sa-ti ceara legitimitatea.
Dar bin articol nu se vorbeste de LEGITIMITATEA presedintelui d ci de faptul ca lasa parlamentul sa faca modificarile la constitutie la dcele respinse de CCR

@ LOOL !

Parlamentul intotdeauna a avut libertatea sa,proprie. Nu acersit-o de la nimeni.
Si presedintele respecta aceasta libertate.
Problema este ca de ce va surprinde aceasta pozitie a presedintelui ?

Ein BaSSesc ! Ein Volk !!! Ein Partlament mort!!

cdle 3 piloane megalitice ale pierei Universitaii, ppfta ce-o poftira civicii se introeaza azi in Conducator.
Civicii au vrut un "tatauc" al lor. Pot fi multumiti acu au un Zeus.ro.
Ceauseascu era mic copil .

 

De cate ori!

Cu fiecare aparitie la tv iti prezinti suficientele cu care esti inzestrat.Caracteristica de capatai basesciana este minciuna si iti amintesc ; tepele,iesirile in piata Victoriei,jusitificarea flotei,justificarea averii!Astea din putinele.....
Neamplinirile,rateurile si toate neajunsurile se datoreaza si guvernarii PDL-iste in special cu coronarul "asumarea raspunderii".
Abia astept sa vad pe Turcescu cu limba la lucru!

 

Vaaaaaaaaai,ce să spun! CE FAVOARE! Ce COMPLEZENȚĂ!

A binevoit să lase Parlamentului libertatea să modifice bla,bla,bla.
Vai,sunt leșinat de atata bunăvoință.Ad nausea.

Păi,nici n-ai incotroaie,falimentator al ROmaniei.
Și se mai presupune că ăsta-i "președintele" ROmaniei???Fétido.

Viva USL! Și io.Că merit.
Nu și ăla care se pretinde "președinte".

 

De la Basescu citire

Ce spune Basescu pe aici e o mare cacealma, ca de altfel, mai tot ce spune. E adevarat ca nici opozitia nu spune chestii mai serioase.
Despre raspunderea judecatorilor zice dumnealui ca gata! statul sa nu mai plateasca sentintele eronate si partinitoare. Sa le plateasca judecatorii ca ei au decis asa. Pai nu se poate, pentru ca raspunderea in cazul unei sentinte date de CEDO, este a statului roman, nu a lui x sau y. Statul roman este actionat in instanta la CEDO si nu madame Turcu sau care probabil le bea pe sub masuta pe care judeca.
Ordonantele si HG cu caracter fiscal; pai astea sunt forme abuzive in care statul isi aloca bani la care nimeni nu stie cum si daca are dreptul. ''Nimeni nu e nebun sa dea asa ceva, inseamna ca nu sunt bani in trezorerie''...Pai si de ce nu sunt bani acolo? Pentru ca ii furati! pentru ca legile incurajeaza evaziunea si nu isi aduce cetatenii aproape! Asftel, orice cetatean are tendinta sa ''fenteze''cumva fiscul.
Cand vorbeste despre guvern de tehnocrati ''l-am dat pe Criotoru si l-au trantit ''(era sa zic ciuruit). Pai alegerile nu au fost castigate de Croitoru, exista o culoare politica, de obicei in tarile democratice presedintele partidului care a castigat alegerile devine prim ministru. Numai la noi e altfel! Presedintele alege primul ministru, desi in Constitutie scrie ca il ''numeste'', ori numirea este pur formala...

 

Sarpele care si-a inghitit coada

Toate propunerile de modificare a unei constitutii in vigoare in aspectele ei esentiale sunt neconstitutionale daca sunt analizate prin prisma vechii constitutii. Totusi propunerile presedintelui sunt in contradictie cu ideea de stat de drept , de respectarea legilor de bun simt. E trist ca el , in calitatea pe care o are, nu gandeste democratic.

 

Basescu a plasat cartoful fierbinte!

Acum, n-au decat USLoii sa modifice tot, dupa bunul plac.
Si mai mult ca sigur ca USL isi va proteja baronii si clientela oamenilor de afaceri in asa fel incat vor sustine in continuare si imunitatea parlamentarilor in fata legii cat si protectia averilor, indiferent cum au fost dobandite.

Insa, asta nu le va aduce niciun vot in plus. Dimpotriva, romanii vor mai privi inca o data cu uimire si dispret, cum USL incearca sa-i apare pe infractorii milionari!

Basescu iar i-a pus in corzi pe USListi )))

 

Culmea!

Miroase a dictatura de la o posta cand Ba.secu zice "las Parlamentului libertatea sa modifice..."
Adica sa ne ploconim mariei sale Ba.secu ca lasa Parlamentul Romaniei sa modifice un proiect?!
Culmea tupeului!Unii confunda Parlamentul cu propria tarla.

 

Ce poate fi mai bun?

Vad asa multa lume impotriva presidentiei, si nu ma refer numai la Base...ci la toti care au fost pana acum. In realitate, Romanul nu stie pe cine sa acuze! Ne luam de presedinte ca nu e aia sau cealalta...dar oare de ce nu vedem ca partidele care sunt in opozitie...si uneori cele care sunt la guvernare...incearca sa faca tot posibilul ca "presedintele"sa cada si sa ia ei locul? De ce nu vedem ca mai toate legile bune nu isi gasesc drum spre rezolvare? De ce nu vedem ca Justitia isi face de cap? Ca tara e trasa in jos de partidele din opozitie care nu doresc altceva decat defaimarea partidelor la guvernare, indiferent de pretul pe care ROMANUL il plateste si nicidecum ei, din buzunarul lor personal?
Pe de o parte mi-as dori ca Base sa poata avea puterea pe care Tepes a avut-o! Pe de alta parte nu, pt ca ar putii prea tare Romania de atatea hoituri in teapa!
Daca cineva incearca sa schimbe ceva, in detrimentul celor care au placerea de a-si face averea ilicit, acel cineva nu e bun!
Daca cineva incearca sa ii pedepseasca pe cei care fura, iar nu e bun.
Daca cineva incearca sa atenueze efectele minoritatilor majoritare asupra romanului de rand, iar nu e bun!
Sustin reorganizarea teritoriala a Romaniei si modificarea constitutie.
Se vorbeste de anticipate! De asta are nevoie romanul acum? De bani cheltuiti din buzunarul lui acum cand are nevoie de ultimul leutz?
UCL va fi intotdeauna in opozitie pt ca stie ca nu are capabilitatea de a conduce...dar de ce nu ajuta guvernarea cu solutii fiabile, menite sa ridice Romania si nu sa o scufunde si mai mult in mocirla? Pt ca nu asa inteleg ei rolul lor de a fi in opozitie! Pt ei inseamna dreptul de a nu fi de acord cu nimic din ce guvernarea aduce pe masa! Nu conteaza daca sunt solutii bune...sunt impotriva! Sunt OPOZITIA!!!

 

-w5

pe aceeasi logica pentru care iliescu e vinovat pentru toate relele adunate in 20 de ani.

procuror=organ de represiune?

pai de asta nu te-a cercetat morar in dosarul flota c-ai adus hirtii iar pe el nu l-a mai interesat sa faca alte ceecetari.de cind inculpatul colaboreaza cu procurorul si nu cu avocatul?si in America ti se citesc drepturile inainte.procurorul colaboreaza cu organele de ancheta politie ANAF etc nu te poate obliga sa faci declaratii in favoarea lor de asta sunt procurori sa procure informatiile necesare pentru a intocmi un dosar penal si a dovedi infractiunea

 
 

 

populatia trebuie sa iasa in strada

mai devreme sau mai tirziu aici se va ajunge ,lumea sa iasa in strada si sa-l alunge pe basescu si boc ,acesti vinzatori de neam si tara trebuiesc arestati si judecati ptr ceea ce fac ei acum ,nu este posibil ca guvernul romaniei sa ceara oficializarea stemei si tinutul secuilor ,felicitari curtii de apel brasov ca au respins actiunea dar guvernul lui boc a facut recurs impotriva romanilor ,un guvern care trebuie sa i sa se dea foc in piata uniri ,la tepe unde promitea iubitul secuilor basescu ,nu este posibil sa actionezi impotriva romaniei ,sper ca cineva sa scoata lumea in strada ,felicitari ptr cel ce va avea acest curaj sa initieze protestele de strada in romania

 

NU!nu populatia trebuie sa iasa in strada ci TOTI parlamenraii

"opozitiei" PSD-PNL TREBUIE sa demisioneze din parlament !!
In acest fel vor genera o criza politica care va duce la alegeri anticipate!

Unde este FLOTA Romaniei !!!

Acuzatiile impotriva vanzarii flotei de catre Traian Basescu fara acordul Givernului Roman de atunci,au fost constituite pe baza verificarilor facute de Directia Generala a Controlului Financiar de Stat la Compania de Navigatie Maritima Petromin SA Constanta. In dosar sunt consemnate urmatoarele ilegalitati:

"In toate cazurile, infiintarea companiilor din strainatate (ale Petromin) nu au avut aprobarea Guvernului Romaniei asa cum prevad dispozitiile Decretului-lege nr. 104 din 30 martie 1990. Documentele de infiintare si functionare a acestor companii au fost aprobate de Basescu Traian - ministrul transporturilor. Navele apartinand Petromin SA Constanta au arborat pavilion liberian tot prin ordin al ministrului transporturilor, incalcandu-se astfel dispozitiile Decretului nr. 443/1972, ramas in vigoare pana la aparitia Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 42 din 29 august 1997, cand a fost abrogat in mod expres de guvernarea CDR.

Prejudiciul produs Petromin SA Constanta prin managementul necorespunzator in perioada 1991-1999 este estimat la peste 150 de milioane de dolari"
Vezi si - Lista navelor romanesti rebotezate!

Articol amplu - : http://ziarulscmd.blogspot.com/2011/06/flota-romaneasca-disparuta-fara-urma-in.html

 

bASESCU tRAIAN A VANDUT SI FLOTA AERIANA TERORISTILOR,

Dosarul Basescu - Vanzarea Flotei Aeriene Romane.PRESEDINTELE ROMANIEI A VANDUT FLOTA AERIANA A TARII
Rusul Victor Bout, poreclit si “Comerciantul ***", era considerat de unul dintre cei mai importanti dealeri de arme din lume. A vandut armament romanesc fabricat de stat, gruparilor teroriste din toata lumea, din Afganistan pana in Columbia. O buna parte din timp, Victor Bout si-o petrecea in Romania, la Bucuresti. Avea sediile a doua companii de transport aerian chiar in cartierul Baneasa, iar echipaje romanesti au transportat arme in zone de conflict ale continentului negru."Comerciantul ***" schimba armamentul pe diamante, acestea fiind apoi prelucrate in Europa. “Lordul Razboiului" a cumparat si avioane romanesti, cu ajutorul carora transporta arme. Le-a cumparat la pret de nimic de la statul roman. Cel putin un avion de pe lista neagra a carausiei cu arme a fost tinut timp de trei ani in baza militara Otopeni. Asta desi ONU interzicea oricarei tari sa faca afaceri cu el. Lucra in toata lumea, traia pe picior mare, desi erau unul dintre cei mai cautati furnizor de arme pentru teroristi. Singurul oras unde se simte in siguranta si aparea la lumina zilei era capitala Romaniei . A actionat in tandem cu Traian Basescu care a fost ministrul transporturilor iar apoi Presedintele Romaniei. O MARE PARTE DIN AVIOANE DIN FLOTA LUI VICTOR BOUT PROVIN DIN ROMANIA. Iliusin-uri-18, Antonov-uri 24, Boeing-uri 707, Tupolev 154 si BAC-uri 1-11 au fost vandute sau facute cadou la pretul unui jeep cu acordul si semnatura lui Traian Basescu -ministrul transportului.

http://www.romanialeaks.org/2010/12/dosarul-basescu-vanzarea-flotei-aeriene.html

Raspunzi si la numele de Kiatra -Neamt!

Informatii se gasesc la Vacaroiu!

@ ulivia - NU le mai raspunde...

Sa CRAPE MATELE in ei in PUSCARIE apoi o sa le raspund....

Prin modul de comunicare iti dai seama cata oftica pe acesti IRECUPERABILI...

Suntem in FALIMENT - Primaria Piatra Neamt de la 01.07.2011 - mai sigur de la 01.08. 2011 - intra in IMPOSIBILITATEA de plata informatia este 150%.

Saptamana care vine vin MAFIOTII de la F.M.I. - iar daca NU da transa FALIMENT scrie pe ROMANIA.

Datorita DOCTRINEI SECURISTE INTERLOPE......Cum va reactiona POPORUL ROMAN ??? De ce fug NU vor scapa....

Azi a PROMULGAT LEGEA ELCTORALA a PRIMARILOR alesi din prumul tur....= dictatura securista interlopa-scalava

Ulivia.

Aceste nave au fost scoase din activitate, casate si vandute la REMAT, de unde le-a procurat cine a vrut.

Si ce legatura are postarea matale cu articolul de fata ?

Poate te hotarasti sa lamuresti pe cititori.

Ori ati gresit articolul unde trebuia sa o postezi !


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor