Basescu le-a tinut o lectie membrilor Guvernului - vezi ce le-a spus sa faca

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 18:38

   

Basescu le-a tinut o lectie membrilor Guvernului - vezi ce le-a spus sa faca
Presedintele Traian Basescu a trasat obiectivul principal al Guvernului in perioada urmatoare si mai ales pentru 2012, an electoral: "Obiectivul major al guvernului trebuie sa fie crearea de locuri de munca".

Cu ocazia depunerii juramantului de investitura de catre noul ministru al Muncii si Protectiei Sociale, Sulfina Barbu, Traian Basescu a tinut un mic discurs, profitand, dupa spusele sale, ca "sunteti toti aici" (membrii guvernului, n.r.).

"Ministerul Muncii va avea responsabilitati in reducerea programelor de ajutoare sociale. Dincolo de asta, dumneavoastra toti la un loc aveti obligatia sa creati locuri de munca si repet ceea ce sustin de cateva saptamani: dincolo de investitiile straine la care trebuie sa ne propunem ca obiectiv mentinerea locurilor de munca si a investitiilor, cea mai mare resursa de creare de locuri de munca e la noi - atragerea de bani europeni si deschiderea de activitati", a spus seful statului.

"Ceea ce stim toti e ca Romania nu poate suporta in momentul de fata si, mai mult, anul viitor, simultan, un buget pentru sistemul de pensii de stat cu un deficit care se apropie de 4 miliarde de euro, si in acelasi timp programe sociale cu care se cheltuiesc 19 miliarde de euro. A fost un program de ajustare a cheltuielilor la realitate in timpul ministrului Botis si sper sa continue in timpul mandatului dumneavoastra", i-a spus Basescu Sulfinei Barbu.

Seful statului s-a aratat ingrijorat, "nu numai de sumele uriase pe care nu le producem in economie si trebuie sa le imprumutam, ci din faptul ca in ultimile luni costul creditelor externe a crescut exploziv. Aproape devin prohibitive creditele externe, in conditiile in care nu micsoram nevoia de imprumut, iar ministerul Muncii si Protectiei Sociale gestioneaza unul din cele mai mari bugete si unul din cele mai mari deficite".

"De aceea, indiferent cat de aproape este campania electorala, activitatea Ministerului Muncii trebuie sa se desfasoare sub semnul responsabilitatii si echitatii", i-a mai spus Basescu noului ministru.

"Stim cu totii ca este imposibil sa fie sustinuti 4,9 milioane de pensionari cu 4,2 milioane de salariati. Obiectivul major al Guvernului trebuie sa fie crearea de locuri de munca. Ministerul Muncii va avea responsabilitati in reducerea programelor de ajutoare sociale".

Obligatiile guvernului: atragerea de bani europeni si redeschiderea exploatarilor de metale

"Locul in care ne putem replia cel mai rapid este mineritul, care se adreseaza exploatarilor de metal precum aur, argint cupru, al caror pret a crescut foarte mult, si in momentul de fata redeschiderea exploatarilor nu necesita subventii", a inceput Basescu sa le recomande ministrilor.

"Un singur lucru va spun, curaj!", i-a indemnat pe ministri seful statului.

"Multi isi spun de ce sa se lege la cap. Pe timp de criza, cei care nu au curaj sa plece din Guvern!", i-a avertizat acesta in continuare.

"Cea mai mare responsabilitate a Guvernului e sa ia decizii in dosarele amanate, care pot gernera locuri de munca. Va asigur de tot sprijinul meu. Daca nu faceti ce trebuie ma voi distanta de Guvern", a spus Basescu, insistand pe crearea de locuri de munca prin redeschiderea sau deschiderea exploatarilor de metale.

"Acum va cer in mod fundamental un lucru de care Romania are nevoie: crearea de locuri de munca. Nu va faceti iluzia cresterii economice de 3,5-4%, daca nu luati decizia exploatarilor de metale. O spun nu pentru ca se vede incetinirea cresterii economice pe pietele unde exportam, va sugerez sa pregatiti un buget pentru 2012 care sa nu aiba nicio legatura cu alegerile ci cu realitatea, care sa ia in considerare o crestere de 2- 2,5, bazata pe investitii".

Basescu a continuat sa insiste ca isi va asuma raspunderea politica, daca ministrii au curajul si raspunderea sa "dea drumul" la proiectele de exploatari de metale. "Daca guvernul va continua sa fie prudent si sa actioneze, va asigur ca aveti mai mari sanse sa obtineti un rezultat bun la alegeri decat daca veti fi un guvern care nu va face de frica. Imi asum raspunderea politica fata de dumneavoastra, dar dumneavoastra aveti raspunderea sa dati drumul la proiecte".

Basescu a pus situatia Romaniei in context european: "Vreau sa intelegeti si ca Europa este destul de framantata si dupa cum vedeti s-a ajuns la situatia la care partide extremiste iau decizii guvernamentale. Este un moment de raspantie al Europei si m-as intreba care ar fi fost reactia fata de Guvernul Romaniei daca Partidul Romania Mare ar fi conditionat o masura corecta la nivel european".

In aceasta situatie, crede seful statului, "trebuie sa ne bizuim pe capacitatea noastra de a absorbi banii europeni si pe capacitatea noastra de a crea locuri de munca din care doamna (Sulfina Barbu, n.r.) sa poata plati pensiile cu imprumuturi externe minime".

Basescu a explicat si de ce s-a folosit de ceremonia de investitura a noului ministru al Muncii pentru a tine acest discurs: "Am simtit nevoia sa va spun aceste lucruri pentru ca presa este aici si poate ajung nedeformate la populatie".

Alte indicatii si un avertisment

Basescu nu a incheiat fara a aminti de votul din Parlament cu privire la Ministerul Afacerilor Europene: "Am rugamintea maine partidele din coalitie sa dea toata atentia votului in Parlament pentru Ministerul Afacerilor Europene si pentru ministrul Leonard Orban. Va asigur ca eventuala prezenta a domnului Orban in Guvern va ridica calitatea Guvernului", a spus Basescu.

Basescu a continuat cu un avertisment fata de orice ministru s-ar gandi sa critice guvernul. "As recomanda oricui ii da prin cap intre cei din guvern sa-si atace guvernul care ii sustine sa se abtina pana pleaca din guvern. Nu puteti avea pretentia de la parlamentari sa va sustina masurile destul de grele daca il criticati. Tineti-va criticile pentru opozitie!".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3960 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Baconschi
rank 5
Principala preocupare a lui Basescu a ramas aurul Rosiei Montane
Unde, in mod real, se pot crea cca 200 locuri de munca pentru 10 ani.

Si ii indeamna pe ministri sa semneze ei actele necesare RM Gold Corporation.
El promite ca le va asigura acoperirea politica. Vorba sa fie! La viitoarele anchete penale va putea spune: eu n-am semnat nimic! Luati-i la intrebari pe Boc, pe Ariton, pe Sulfina! Tot guvernul!
Se comporta la fel ca in dosarul Flota: s-a ferit sa puna semnaturi, bagand pe altii la inaintare (dar nu a reusit total-semnaturile lui figurand la Petromin).

Se pare ca Soros a inceput sa dea din nou telefoane, dupa extraordinarul succes al vizitei de semi-lucru la vicele Biden.

Hai, sa cianuriti bine!
dianatudor
rank 5
Sa nu ne facem iluzii, domnule Presedinte
"Nu va faceti iluzia cresterii economice de 3,5-4%, daca nu luati decizia exploatarilor de metale"

Ce prevede proiectul Gabriel
- RMGC la Rosia Montană va oferi in medie 217 locuri de munca, conform studiului comandat de Gabriel lui Independent Mining Consultants Inc. in 2003, care s-a aflat pe site-ul lui Gabriel, retras intre timp.

-Folosirea a 1.581.760 tone de subtante periculoase, din care 192.000 tone de cianură de sodiu, sterilele urmand a fi depozitate intr-un iaz de decantare de 600 ha, cu un baraj inalt de 180 m, situat PESTE satul Corna din comuna Rosia Montană, la 2 km de Abrud.

-Dinamitarea celor mai vechi sit-uri arheologice care atesta exploatarea minelor de catre daci, inca din anii 100 inainte de Hristos.

Ce primeste statul roman pentru aceste distrugeri si aur masiv scos din tara?

- Din iulie 2011, RMGC mai are doar 2 actionari: Gabriel Jersey 80,69% si Minvest 19,31%. Prin majorările de capital ale RMGC din 2004 si 2009, cand Minvest a fost imprumutată de Gabriel ca să-si poată plăti participarea sa la majorare, Minvest ar mai detine practic doar 0,02% in RMGC.

- Din 2009, redeventa este de 4% in bani, NU in natură (aur, argint, etc.)

- Statul roman ar primi 1 miliard de dolari in 15 de ani de exploatare, adica 66,66 milioane dolari/an

Are lumea nevoie de aur ?
Studiul prezentat de Ad-Astra (Asociatie a oamenilor de stiintă romani din intreaga lume www.ad-astra.ro) la 15 mai 2010 spune că NU are.
Productia globala de aur este de aproximativ 2600 t/an, in timp ce consumul industrial este de 400t/an.
(http://www.galmarley.com/FAQs_pages/production_consumption_faqs.htm )
In rest, aurul este folosit doar in scopuri speculative, pretul de piată, datorită tezaurizării in diverse feluri, inclusiv in bijuterii, fiind de cateva ori mai mare decat cel de productie, adică 500 USD costul de productie pe uncie fată de 1160 USD costul de piată. http://www.commodityonline.com/news/Average-gold-production-cost-likely-to-be-$400-500-24530-3-1.html

Daca “decizia exploatarilor de metale" in vederea cresterii economice a Romaniei, se refera la alte metale decat aurul, de ex. litiul(acumulatori), platina si paladium (catalizatori), lipsa lor este reala in economia mondiala, si impiedica alte industrii importante să se dezvolte, deci ar fi o premiza de dezvoltare economica.
I.E.Feher
rank 1
Tanti Ilie, cand investesti Ministrul Muncii in functie
este foarte firesc ca presedintele tarii (indiferent de numele ei) sa spuna ca obiectivul principal este: "crearea de locuri de munca".
Sau ti-ai dorit sa auzi altceva? Atunci vezi ce cerea berlusconi la telefon cand avea intalnire cu Tariceanu. Hai pa, ma faci sa zambesc:)
Comunitateafetelorbatrane
rank 1
basescu: "obiectivul major al guvernului trebuie sa fie..."
...crearea de locuri de munca"
tinichigii, chelneri, flasnetari...
Stan
rank 5
Nu desteptule, mineri
Sau tu stii sa citesti doar pe rromeste?
Dante Alighieri
rank 5
Basescu si crearea locurilor de munca
Ma doare burta de ras aducandu-mi aminte ca a fost ministru la transporturi.
El vorbeste creatorul si inventatorul postului de supraveghetor de nori?
Vivelura
rank 1
Nu te supara pe @Stan ...
Este un ***.
DonPedro52
rank 3
Prin modificarea constitutiei,Romania trebuie sa devina
Republica Prezidentiala.Presedintele care numeste primul ministru trebuie sa posede instrumentele prin care sa poata controla guvernul si in caz de necesitate sa poata demite guvernul, ca sa nu se mai intimple ca pe vremea lui Tariceanu si gasca de infractori profitori, care au adus Romania in pragul falimentului.Din nenorocire istoria ultimilor 21 de ani demonstreza ca parlamentul este o gasca transpartinica care lucreza in interes propriu si de grup,datorita in principal, votului pe liste de partid,prin care mogulii care controleza partidele stabileau cine intra in parlament,votul electoratului fiind o farsa sinistra, fara nici o valoare.Retineti, prin votul pe listele de partid,puterea este in mina celor care fac listele,votul electoratului este doar de decor.Presedintele ales de popor,este singurul si cel mai reprezentativ exponent al vointei poporului,deci in consecinta este imputernicit de popor sa vegheze la bunul mers al societatii, si in primul rind al guvernului.Ar trebui ca presedintele sa poata dizolva parlamentul in urma unui referendum.Nu trebuie sa ne facem griji ca ar urma o posibila dictatura,atita timp cit presedintele este ales prin vot direct de cetateni,si cel mult pentru doua mandate.Traim intr-o Europa unde asa ceva nu mai este posibil.
lool
rank 5
Basescu e guvernul , nu poate sa-si tina singur lectii.
.
ulivia
rank 1
Terorist basescu tr. s-a adresat gestapovislor PDL
Basescu traian Nu le-a cerut ministrilor stalinisto-nazisti PDL sa fie competenti si responsabili si sa serveasca interesul romanilor,strict in litera legii internationale,prioritare si-n Romania ,ci le-a ordonat sa fie "curajosi",sangerosi si sa continuie decimarea romanilor,dar in primul rand asasinarea cator mai multi pensionari,asasinari incepute de incriminatul penal Botis pe care basescu traian il da exemplu noii "menistre".
Moldoveanu
rank 5
Zau ?
Crearea de locuri de munca ? Cum ? Cu ce ? De unde bani ? Cu cine ?,ca pina acum nu a-ti facut decit sa macinati si ce mai era. Misiune Imposibila domnule basescu !
Stan
rank 5
Mai maldavane, ce-i tot dai cu balalaica pe aici?
Cum cu ce bani gospodine?
Mineritul se poate baza pe concesiuni, asta pe romaneasca din Romania inseamna ca firma care obtine concesiunea va acoperi toate cheltuielile generate de crearea infrastructurii si suprastructurii necesare.
Comunitateafetelorbatrane
rank 1
@stan
ai dreptate! si mineri, din aceia care au venit in bucuresti sa-i ciomageasca pe demonstrantii anticomunisti, pe timpul cand iliescu era presedinte si basescu ministrul transporturilor. Ce vremuri!!!
Moldoveanu
rank 5
Stane !
Ca esti Basist,o stiu demult,ca lucrezi in schimburi,de asemenea. Ca nu esti "independent" la fel. Pune batista pe tambal....baetica ! Ca nu mai esti credibil .
Comentariu inadecvat
ulivia
rank 1
Consecvent ca un comunist basescu o tine una si nebuna cu auru
romanesc.Pentru teroristul international basescu traian,astfel dovedit in dosarul Viktor Bout,aurul de la Rosia Montana este pretul pe care acest individ condamnabil penal international vrea sa-l dea in schimbul necondanarii sale alaturi de teroristul Bout.
t1966
rank 2
Dintr-un mic calcul reiese:
In august nr. somerilor a fost de cca. 440 mii. Ar rezulta ca cca. 4,6 mil. de salariati (cazul ideal somaj 0!) ar trebui sa sustina 4,9 mil. de pensionari. Dintre salariati, multi sunt bugetari. Cred ca problema e mai complexa si iarasi mai scapa ceva, ca de exemplu problema migratiei populatiei tinere catre occident. Sau faptul ca ani de zile nu s-a prea gandit nimeni ca nu se poate iesi la pensie la o varsta mai mica de 60 de ani (de exemplu).
Palarii la Murgu
rank 1
Secretul lui Polichinelle: munca creeaza bani, banii aduc bunastare
si alimenteaza bugetele (austeritatea a desfiintat locurile de munca, a golit bugetele si a adus saracie) - Cu o conditie: fara "cooperativa munca in zadar" cu bani risipiti in investitii exotice de care nu are nimeni nevoie

Pentru crearea locurilor de munca trebuie tehnocrati cu experienta, nu soareci de biblioteca sau politruci culesi de prin discoteci, de pe stadioane sau pulpitze aduse de la concursurile de "Miss"
Stan
rank 5
Cea mai mare risipa sunt bugetarii inutili,
taietorii de frunza la caini cu posturi create la comanda clientilor diferitelor partide.
tata lor
rank 5
"Obiectivul major al guvernului trebuie sa fie crearea de locuri de
munca". Trebuia sa fie prioritate zero chiar de la inceputul crizei,chiar politicienii au spus-o,atunci!
badeacirtan
rank 5
Bai Mitica
te-a furat peisajul din fundul sticlei de viskey - capital rampanos de petrolier comunist
sanziana
rank 5
Banii de la buget se-nvart intr-un cerc vicios
E nevoie de bani multi la buget dar salariile (baza de impozitare) sunt mici; toti angajatorii mentin in viata aceasta stare de lucruri. Preturile la bunurile de consum si la servicii sunt aliniate dar salariile? Ce sa impoziteze statul?
george61
rank 1
Inca o bataie de joc ......
marca marinarului betivan .....Pentru ce la numit pe mefisto ala cu care juca table [ ca deh sahul este greu iti trebuie rabdare !!!]si il alimenta cu palinca ??? Deci cat a vietuit acest pamblicar de Lazaroiu ? 10 ani ? , un mandat ? Nu ! o luna !!!! Ce a facut in minister ? Aia mea a facut ca nu il cunosteau nici politistii de la intare !!! Acum vine alta hahalera marca chioru ! Ce rost are ? Eu am impresia ca paranoia este mic copil in fata activitatii acestui betiv !! Ce a facut in state ? Cred ca maicasa se intoarce in mormant .... Un nenorocit nebun ....
ElyClau
rank 5
Bla, Bla ... Bla!
altceva, mai realist... "este"?!?

PS: Astept........
dianatudor
rank 5
@ElyClau "Bla, Bla... Bla"
Tu asteapta ziua de pe urma!
parerea
rank 5
CUM SPUNEAM,
Emil Boc va incepe sa raspunda la comenzi scurte, din aceasta toamna! Ori, va pleca la plimbare, ca nu e timp pentru ardeleni rabdatori si limitati la conducerea Romaniei! Nu in aceste timpuri iuti in fesier!
iancuc59
rank 1
Binecunoscuta lecție de dirigenție
gen base.
In armată am cunoscut cu comandant de companie care le zicea subordonaților: "Eu imi notez tot. Și voi, dacă sunteți handicapați, faceți ca mine, notați-vă!"
Toate bune, da ce ne facem cu Igaș care nu știe sa scrie?
all4all
rank 2
trebuie sa ne bizuim in primul rand pe cetateni...
...toata lumea critica masurile asumate, toti asteapta sa li se dea fara sa faca nimic...dar cat se poate?pana unde???...ca romanu' e asa decand el...prefera sa ia ajutor de somer si sa nu faca nimic decat sa se angajeze(orice...anunturi de angajare sunt cu sutele prin ziare)pe un salariu,vorba aia - de nimic...pai ce facem domnilor?asteptam?ne plangem?...aducem oameni din afara sa ne munceasca in tara pt ca noi nu muncim pt un salariu de 7-8 milioane?...pai daca cea din urma e ceea ce preferati macar incercati sa va stiti locul si sa va controlati gura(scuze)...
Mariko
rank 3
Problema comunista a poporului roman!
Sa ni se dea! Sa ni se faca locuri de munca! Guvernul sa creeze locuri de munca! Sa ni sa mareasca pensia!
Ce locuri de munca sa creeze guvernul!? Ce investitii are el sa poata adauga noi locuri de munca!?
Discursul lui ar fi trebuit sa fie simplu:
1. Reduceti jungla birocratica la deschiderea unei investitii de oriunde din lume
2. Urmariti si inchideti pe oricine cere si primeste spaga!
3. Colectati taxele la zi de la fiecare cetatean fara exceptie
4. Reduceti aparatul administartiv de stat si de guvern cu 40%
5. Toate proiectele de infrastructura sa fie facute de catre firme romane cu angajati locali
TERMEN 6 LUNI
Mr_Fox
rank
Sa-i reamintim povestea cu impozitul forfetar ?
Cand PDL-ii in genialitatea lor au inchis 1 milion (!) de firme ? Cine crede el ca ii creaza locuri de munca pe criza asta ? Tradatorul a luat-o pe aratura fara busola se pare... O fi de vina cafeaua cu cianura ???
MARIAN ANTONESCU
rank
Prima infrangere a lui Basescu in fata lui Boc.Inceputul sfarsitului
Se spune ca cine seamana vant,culege furtuna.Acum Traian Basescu a inceput sa culeaga ce a semanat ,sa se incurce in itele pe care le-a tot incurcat.Se crede ca poate fi la infinit cel mai tare din parcarea.Poate va fi,dar intr-o parcare goala si sa latre cu hahaituri precum cainele la luna.Au inceput sa se intrebe multi dintre noi cat de sanatos este presedintele altora ca al meu nu este.De ce? Pentru ca asa cum singur a spus acesd individ certat rau de tot cu legea,spunea ca-i reprezinta doar pe cei care l-au votat!Oare de unde o fi stiind care sunt cei care l-au votat?Este clar :Constitutia Romaniei este o fraza de altii inventata,ca de el sa fie incalcata!Pai daca are Curte Constitutionala proprietate personala,face cu acea carticica ce vrea,adica se sterge cu ea la fund.Pana acum s-a staduit sa-l tina pe piticul de la Rachitele-n varful parului.Acum a vrut sa-l schimbe cu bestialul Labaroiu-fachiru.Numai ca molfaitorul asta de cuvinte negru ca-catranu si-n cerul gurii si la suflet a zis hop inainte de a sari parleazul.A crezut ca are si el sange-n instalatie ca bossul Basse si s-a pus pe presupusuri,scenarii si pe criticat partidul.Ca n-avea stofa de ministru fiind bata-n domeniu nu conta,dar sa critice partidul proprietatea piratului este de nacceptat.A primit un sut in popou care nu mai insemneaza un pas inainte.Locul i-a fost luat de ciocanitoare Woody cu barba care e bocista.Piticului acum a prins drag de inaltimi si vrea sa ramana-n varful parului crezandu-se marele sef al unui partid care nu mai exista legal si va fi scos in mod sigur in afara legii.Basse'care mai are o mare obligatie fata de George Soros sa-i ofere minele de la Rosia Montana pentru care se bate pe viata si pe moarte,daca nu reuseste el va desfiinta partidul de-la-pidatorilor,El L-a facut ,el il omoara si dupa el potopul!Ha-ha-ha-ha...hahahaha-ha.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor