Basescu le multumeste liderilor UE si aliatilor americani pentru sprijinul la referendum

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 14:37
9047 citiri
Basescu le multumeste liderilor UE si aliatilor americani pentru sprijinul la referendum

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a transmis joi o scrisoare de multumire liderilor europeni si aliatilor transatlantici pentru pozitiile adoptate in timpul crizei politice din aceasta vara.

In textul scrisorii, publicat in intregime in limba romana pe site-ul Administratiei Prezidentiale, se arata:

"Imi face placere sa va adresez cele mai sincere multumiri pentru sprijinul ferm pe care l-ati acordat institutiilor statului roman pe tot parcursul crizei politice severe din perioada 3 iulie - 27 august 2012.

Pozitiile publice pe care le-ati exprimat in sprijinul apararii independentei institutiilor statului, in special in ceea ce priveste functionarea Justitiei si respectarea deciziilor Curtii Constitutionale, au avut un rol important in mentinerea acestora pe cursul functionarii lor corecte.

Institutiile statului roman democratic au iesit intarite din aceasta criza si au demonstrat ca au capacitatea de a aplica prevederile Constitutiei si ale legii, in conditiile in care au fost supuse unor presiuni politice deosebite. Acest rezultat nu ar fi fost posibil fara sustinerea dumneavoastra constanta, pentru care doresc inca o data sa va multumesc".

Basescu: Statul de drept a fost facut tandari de USL. Din fericire, institutiile au rezistat

In incheierea textului, presedintele roman le transmite partenerilor externi carora le-a adresat multumirile sale prin intermediul acestei scrisori "expresia consideratiei mele foarte inalte, alaturi de marca aprecierii mele personale deosebite".

Prima reactie a Puterii: "Gestul unui domnitor fanariot care multumeste maritului sultan"

Ministrul Culturii, liberalul Puiu Hasotti, a comparat, joi, scrisoarea lui Traian Basescu catre liderii occidentali cu un gest de multumire al unui domnitor fanariot fata de sultan.

"Presedintele este liber sa trimeata aceasta scrisoare. Gestul unui domnitor fanariot din Tarile Romane care multumeste maritului sultan, Inaltei Porti, c-a fost tinut in functie pentru ca a dat haraciul mai mare. Sau 'tainul', cum ii place domnului Basescu sa spuna", a persiflat Hasotti.

Intrebat cum comenteaza atitudinea liderilor europeni fata de Romania in legatura cu referendumul, ministrul a spus ca ramane de vazut cine a declansat "aceasta imagine nefericita".

"Sa vedem cine a declansat aceasta imagine nefericita pentru Romania, sa vedem cum agenti de imagine romani sau straini au facut ca Romania sa aiba o imagine proasta, pornind de la ce? De la un referendum cat se poate de legal, cat se poate de constitutional (dupa cum a spus si preacinstita Curte Constitutionala)", a explicat el.

In privinta scenariului politic pe termen scurt, liberalul a declarat ca se asteapta ori ca USL sa piarda alegerile, situatie urmata de dezintegrarea uniunii si de trecerea partidelor componente in Opozitie, ori Traian Basescu isi da demisia.

C.B.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...
Comentarii
OSIRIS
rank 5
Băsescu presedintele romanilor adevărati! Un om intelept!
Grasutul
rank 5
Presedintele vrea sa fie politicos! Presupun ca va urma un val de