Basescu le multumeste liderilor UE si aliatilor americani pentru sprijinul la referendum

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 14:37
9102 citiri
Basescu le multumeste liderilor UE si aliatilor americani pentru sprijinul la referendum

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a transmis joi o scrisoare de multumire liderilor europeni si aliatilor transatlantici pentru pozitiile adoptate in timpul crizei politice din aceasta vara.

In textul scrisorii, publicat in intregime in limba romana pe site-ul Administratiei Prezidentiale, se arata:

"Imi face placere sa va adresez cele mai sincere multumiri pentru sprijinul ferm pe care l-ati acordat institutiilor statului roman pe tot parcursul crizei politice severe din perioada 3 iulie - 27 august 2012.

Pozitiile publice pe care le-ati exprimat in sprijinul apararii independentei institutiilor statului, in special in ceea ce priveste functionarea Justitiei si respectarea deciziilor Curtii Constitutionale, au avut un rol important in mentinerea acestora pe cursul functionarii lor corecte.

Institutiile statului roman democratic au iesit intarite din aceasta criza si au demonstrat ca au capacitatea de a aplica prevederile Constitutiei si ale legii, in conditiile in care au fost supuse unor presiuni politice deosebite. Acest rezultat nu ar fi fost posibil fara sustinerea dumneavoastra constanta, pentru care doresc inca o data sa va multumesc".

Basescu: Statul de drept a fost facut tandari de USL. Din fericire, institutiile au rezistat

In incheierea textului, presedintele roman le transmite partenerilor externi carora le-a adresat multumirile sale prin intermediul acestei scrisori "expresia consideratiei mele foarte inalte, alaturi de marca aprecierii mele personale deosebite".

Prima reactie a Puterii: "Gestul unui domnitor fanariot care multumeste maritului sultan"

Ministrul Culturii, liberalul Puiu Hasotti, a comparat, joi, scrisoarea lui Traian Basescu catre liderii occidentali cu un gest de multumire al unui domnitor fanariot fata de sultan.

"Presedintele este liber sa trimeata aceasta scrisoare. Gestul unui domnitor fanariot din Tarile Romane care multumeste maritului sultan, Inaltei Porti, c-a fost tinut in functie pentru ca a dat haraciul mai mare. Sau 'tainul', cum ii place domnului Basescu sa spuna", a persiflat Hasotti.

Intrebat cum comenteaza atitudinea liderilor europeni fata de Romania in legatura cu referendumul, ministrul a spus ca ramane de vazut cine a declansat "aceasta imagine nefericita".

"Sa vedem cine a declansat aceasta imagine nefericita pentru Romania, sa vedem cum agenti de imagine romani sau straini au facut ca Romania sa aiba o imagine proasta, pornind de la ce? De la un referendum cat se poate de legal, cat se poate de constitutional (dupa cum a spus si preacinstita Curte Constitutionala)", a explicat el.

In privinta scenariului politic pe termen scurt, liberalul a declarat ca se asteapta ori ca USL sa piarda alegerile, situatie urmata de dezintegrarea uniunii si de trecerea partidelor componente in Opozitie, ori Traian Basescu isi da demisia.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Basescu scrisoare multumire referendum, #Basescu scrisoare UE NATO, #Basescu multumiri UE referendum , #presedinte
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Băsescu presedintele romanilor adevărati! Un om intelept!
Poza Grasutul
Grasutul
rank 5
Presedintele vrea sa fie politicos! Presupun ca va urma un val de