Ziare.com

Basescu: Legile retrimise Parlamentului erau in contradictie cu masurile Guvernului

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 16:27

   

Basescu: Legile retrimise Parlamentului erau in contradictie cu masurile Guvernului
Cele doua legi retrimise marti Parlamentului veneau "in contradictie sau in sens invers cu masurile luate de Guvern", afirma presedintele Traian Basescu.

Seful statului a tinut sa precizeze ca va continua sa aiba aceasta politica, deoarece Romania trebuie sa isi restabileasca echilibrele macroeconomice.

"Legile pe care le-am intors ieri (marti - n.r.) la Parlament, a caror promulgare am refuzat-o, erau legi care veneau in contradictie sau in sens invers cu masurile luate de Guvern, de aceea le-am trimis inapoi. Si voi continua sa am aceasta politica, pentru ca asta trebuie sa facem acum, sa ne restabilim echilibrele macroeconomice", a declarat Traian Basescu, la Ljubljana, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor sloveni, informeaza Mediafax.

Basescu a retrimis la Parlament legile votate din greseala - vezi de ce

Presedintele Traian Basescu a retrimis, marti, la Parlament cele doua legi votate "din greseala" de Camera Deputatilor, cea referitoare la scaderea TVA la 5% la unele produse si cea referitoare la neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

"Voi trimite la Parlament pentru reexaminare celebrele legi votate din greseala pentru a exista predictibilitate fiscala", a afirmat marti Traian Basescu.

Seful statului si-a exprimat convingerea ca, si daca ar promulga legea privind scaderea TVA la 5% la unele produse de baza, preturile nu ar scadea si le-a cerut partidelor, in special celor din arcul guvernamental, sa nu ramana blocate in populism si sa tina cont in primul rand de interesul national.

Presedintele Traian Basescu se afla miercuri intr-o vizita oficiala in Slovenia. El a fost primit, la Castelul BRDO, de omologul sau sloven, Danilo Turk, in cadrul unei ceremonii oficiale, cu onoruri militare. Cei doi sefi de stat au avut convorbiri tete-a-tete, dupa care au participat la convorbiri oficiale cu participarea membrilor celor doua delegatii.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 618 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

MASURILE GUVERNULUI PDL-ist SUNT IN CONTRADICTIE CU CONSTITUTIA ROMANIEI SI CU CONSTITUTIA UNIUNII EUROPENE SI CU CARTA DREPTURILOR FUNDAMNETALE ALE UNIUNII EUROPENE.

1.Conform Constitutiei Romanie art.47 .Nivelul de trai

(1) Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent.

(2) Cetatenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate platit, la asistenta medicala in unitatile sanitare de stat, la ajutor de somaj si la alte forme de asigurari sociale publice sau private, prevazute de lege. Cetatenii au dreptul si la masuri de asistenta sociala, potrivit legii.

Statul si implicit guvernul PDL-ist nu pot distruge niveluil decent de trai din Romania asa cum a procedat guvernul PDL-UDREA-BASESCU-BOC, ceea ce a determinat mass-media ocidentala sa considere "masurile de austeritate" ale guvernului PDL-ist drept draconice si criminale.

2.In litera Constitutiei Europene ,adoptata si de Romania,
Articolul I-9: Drepturile fundamentale
1. Uniunea recunoaste drepturile, libertatile si principiile enuntate in Carta Drepturilor Fundamentale care constituie partea II a prezentei Constitutii.
2. Uniunea va adera la Conventia europeana de aparare a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale. Aderarea la aceasta Conventie nu modifica competentele Uniunii asa cum sunt definite in prezenta Constitutie.
3. Drepturile fundamentale, garantate prin Conventia europeana de aparare a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si care rezulta din traditiile constitutionale comune statelor membre, fac parte din dreptul Uniunii ca principii generale.

Iar Carta drepturilor fundamnetate europene stipuleaza la :
Articolul II-80: Egalitatea in drepturi
Toate persoanele sunt egale in fata legii.

Asadar toti cetatenii europeni,INCLUSIV ROMANII sunt egali in fata legii si astfel LEGILE RETRIMISE DE Basescu Traian Parlamentului si nepromulgarea lor este, in fapt, o incalcare a legislatiei europene,prioritara si-n Romania.

Nu se pune in discutie deficitul bugetar romanesc atat timp cat cheltuielile facute de catre guvernanti ,de catre Institutia Prezedentiala si de catre Parlament sunt exorbitante si sfidatoare fata de privatiunile la care sunt supusi romanii.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor