Basescu: M-ati descris toti ca fiind un monstru

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 14:48
8034 citiri
Basescu: M-ati descris toti ca fiind un monstru
Foto: Kanal D

Traian Basescu spune ca oricat s-ar stradui un presedinte nu poate face "ce trebuie sa faca 22 de milioane de romani" si ii invita pe alegatori sa mearga la referendum si sa voteze "DA" pentru a ajuta la reformarea actualei clase politice, care "refuza" sa faca singura acest lucru.

"Ne-am obisnuit sa nu discutam despre valori in Romania si primul mod de a masura un politician este de a vedea in ce masura respecta valorile specifice unui sistem capitalist, democratic. De exemplu, dragostea de tara, echitatea, solidaritatea. (...) Eu sunt unul dintre romanii care au lucrat 12 ani in strainatate si nu am incetat sa imi iubesc tara. Si atunci cand conditiile s-au schimbat am revenit acasa. Puteam sa raman oriunde in lumea asta", a declarat Traian Basescu la Kanal D, in prima emisiune de televiziune la care a participat in calitate de candidat la prezidentiale.

Intrebat ce crede in privinta revenirii in tara a milioanelor de romani plecati la munca in strainatate, seful statului s-a aratat convins ca cea mai mare parte a acestora se vor intoarce acasa.

"Credeti ca miile de case construite in Romania de cei care muncesc afara sunt degeaba?(...) Se vor intoarce cand o sa fim mai performanti in primul rand, dar depinde de fiecare dintre noi. Un presedinte nu poate sa creasca productivitatea muncii, e o chestiune a muncitorului. Un presedinte nu poate sa fie amabil pentru functionarul de la ghiseu, un presedinte nu poate sa faca ceea ce trebuie sa faca 22 de milioane de romani", a mai declarat Traian Basescu, explicand ca tot ce poate face un sef de stat este sa influenteze Guvernul. El a dat ca exemplu introducerea cotei unice de 16% in 2004 care a fost in programul cu care a candidat la presedintie si care a fost impusa imediat de Executiv dupa castigarea alegerilor.

"M-ati descris toti ca fiind un monstru"

Traian Basescu a recunoscut ca este greu sa fii si presedinte in exercitiu si candidat, in acelasi timp, "pentru ca functia de presedinte iti impune niste rigori", care nu iti permit, ca presedinte "in marea de acuzatii care ti se aduc, sa intri in jocurile contradictiei si replicii in fiecare zi. Nu am putut sa o fac tot mandatul si mi-a adus deservicii pentru ca s-a instalat o imagine nereala despre mine".

Seful statului s-a referit din nou la "mocirla" cu care ne confruntam in viata politica, despre care a vorbit si marti seara la intalnirea de la GDS cand a spus: "sunt de acord ca traim intr-o mlastina, dar cel caruia ii este teama sa se ude pe picioare nu are ce cauta in politica. Intr-o tara ca a noastra, cu toate reminiscentele comuniste, daca trebuie sa intri in mlastina pana la gura, intri."

Basescu a oferit si o dezvaluire in premiera, precizand ca "marea poveste cu Basescu distruge PNL", pe vremea cand s-a desprins aripa Stolojan, a fost neadevarata.

"Va spun ca am cerut o intalnire cu premieru Tariceanu, cu Bogdan Olteanu, cu Radu Stroe, cu Puiu Hasotti, cu o luna inainte, si i-am avertizat ca excluderile incepute pot duce la o ruptura in partid", a declarat Traian Basescu.

Intrebat ce relevanta crede ca mai au acum aceste dezvaluiri, Basescu a replicat: "Au relevanta pentru ca m-ati descris toti ca fiind un monstru".

"Politica nu e locul de refugiu pentru cei care nu au altceva mai bun de facut"

Referitor la referendumul pentru unicameral si reducerea numarului de parlamentari, Traian Basescu a recunoscut ca "face parte din lupta crancena pe care am avut-o cu clasa politica in mandatul meu".

"Clasa politica poate accepta reforme dar nu la ea. Ar putea inghiti multe, (...) dar totul pana la clasa politica, asa ne spun domnii din Parlament", a declarat presedintele, reamintind ca a tinut o serie de discursuri in Parlament in care a cerut clasei politice "sa inceapa propria reformare", fara rezultat insa.

"Politica nu e locul de refugiu pentru cei care nu au altceva de facut, care nu au o meserie, care nu sunt performanti in ceea ce ar trebui sa faca. Cei care spun : 'ma duc si car geanta lui Nastase, Basescu sau Iliescu si pana la urma ma pune pe un loc eligibil'", a mai spus seful statului adresand rugamintea romanilor de a vota "DA" la referendumul de pe 22 noiembrie, pentru ca este evident ca "aceasta clasa politica refuza sa se autoreformeze".

"Altfel vom avea in continuare o clasa politica ce va lua decizii in raport cu interesele ei nu cu interesele romanilor", a mai avertizat Basescu.

Am desemnat un premier excelent pentru Romania

Intrebat de moderatorii emisiunii cu cine discuta delegatia FMI in aceste zile, in conditiile in care nu avem un Guvern cu puteri depline, Traian Basescu a raspuns ca deocamdata se evalueaza ce s-a intamplat pe primele 9 luni, in timpul Guvernului Boc.

"Acest Guvern trebuie sa faca si bugetul pe 2010. Sau Guvernul Croitoru, pentru a primi transa pe decembrie", a mai spus seful statului.

In privinta sanselor existentei unui Guvern Croitoru in adevaratul sens al cuvantului, acesta a raspuns: "Ce se va intampla la votul pe Guvernul Croitoru e masura responsabilitatii clasei politice. Am inteles, daramarea Guvernului Boc ca fost o actiune constitutionala, la fel de constitutionala e si daramarea Guvernului Croitoru, dar cat de responsabili sunt parlamentarii vor judeca romanii".

Seful statului a subliniat inca o data ca a refuzat ca "Voiculescu, Iliescu, Vanghelie si Hrebenciuc" sa ii stabileasca premierul. Pentru ca "eu nu cred in ei", a adaugat el.

"Stiu ce e in spatele coalitiei ad-hoc: lupta cu Traian Basescu (...) Ei gresesc, pentru ca fac rau poporului roman. Ei se lupta cu mine dar lovesc in interesele romanilor. (...) Eu imi asum responsabilitatea, pentru ca am desemnat un premier excelent pentru relatia cu institutiile internationale si neangajat politic".

"Dar cand un premier vorbeste de programul de guvernare prin prisma obligatiilor asumate de Romania iar altul spune nu a citit acordul cu Fondul (n.red- Klaus Iohannis), ne dam seama de responsabilitatea fiecaruia", a mai spus seful statului, recunoscand ca a facut o serie de greseli in timpul mandatului sau, printre care promulgarea legii salarizarii profesorilor sau anuntul demisiei in 5 minute, dar subliniind ca desemnarea lui Croitoru nu este o greseala, "pentru ca am desemnat premierul cel mai bun pentru Romania".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu emisiune, #Basescu cota unica, #Basescu alegeri prezidentiale, #Basescu premier Croitoru , #presedinte
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
A SE VOTA PT. REFERENDUM SI PT. REDUCEREA NR. DE PARLAMENTARI!!! UNICA SANSA SA INDEPARTAM HOTII SI MINCINOSII DE PSD-ISTI, PNL-ISTI SI UDMR-ISTI
Poza Dan-Ionescu
Dan-Ionescu
rank 5
si nu sunt u8n monstru cel putin eu nu ma vad asa si daca ma vad asa mai si gresc si imi cer scuze plangand