Basescu: Ma pot impaca in noaptea asta cu clasa politica, dar nu vreau

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 18:23
5113 citiri
Basescu: Ma pot impaca in noaptea asta cu clasa politica, dar nu vreau

Candidatul la prezidentiale Traian Basescu a declarat marti ca in cei cinci ani de mandat el nu a provocat niciun scandal si cei cinci ani de mandat nu a facut niciun compromis cu niciun politician sau om de afaceri.

"Nu veti putea da un asemenea citat in care eu sa fi generat un scandal. Am avut cel mult o reactie la jignire si nimic altceva. Erau scandaluri ori de cate ori atrageam atentia Guvernului, dar asta este rolul meu, nu puteam sa inchid ochii.

Eu in cei cinci ani de mandat nu am facut niciun compromis si acum e totul la suprafata. Nu aveti decat sa optati daca va place", a declarat presedintele in cadrul discutiei de la Centrul de Dialog Social.

De asemenea, seful statului a spus ca se poate impaca "in noaptea asta" cu clasa politica, dar ca nu vrea din cauza ca nu le ofera ce vor politicienii.

Traian Basescu a recunoscut ca a gresit si el cat a fost la conducerea tarii, dar nu a facut niciodata vreun compromis netransparent cu oamenii politici sau cu cei de afaceri.

"Am gresit si eu slava Domnului, dar niciodata nu am facut vreu compromis netransparent cu oamenii politici cu cei de afaceri. Daca am facut un compormis a fost unul public cand am numit Guvernul, dar a fost facut la suprafata. Nimeni nu poate sa ma sune acum si sa imi spuna: Auzi, domnu Basescu nu te-ai inteles sa faci un dosar? Nu se intampla nici acum sa ma sune un procuror si sa imi spuna: Alo, Auzi nu ne-am inteles sa ii facem un dosar lui Adrian Nastase?", a declarat seful statului.

Traian Basescu a declarat ca se poate impaca peste noapte cu clasa politica daca le da ceea ce vor, dar nu o va face.

"Cereti-mi sa dau ce vrea Nastase si Vanghelie si nu mai candidez. Majoritatea nu mi se opune mie, ci se opune reformarii statului. Toate acele categorii cu pensii speciale si salarii speciale nu sunt votantii mei, sunt suportul construit in timp pentru ei.

Furia e mare acum ca au intrat intr-un joc urat al daramarii unui Guvern in mod gratuit si sperau sa il inclocuiasca repede. Credeau ca o sa aiba un Guvern care sa spuna ca nu se poate organiza referendumul. Mi-e usor sa ma impac, dar nu imi cereti acest lucru ca nu fac cu o majoritate antireformista. Asa ceva nu se poate", a mai declarat presedintele.

Traian Basescu e convins ca odata cu desemnarea castigarii alegatorului la alegerile prezidentiale lucrurile se vor clarifica.

"Daca voi castiga alegerile voi desemna tot un premier in care am incredere ca va face reformele de care are nevoie Romania. Pot sa spun ca Romania este reformabila si eu nu am niciun fel de semn de intrebare asupra faptului ca tara s-a schimbat si argumente sunt suficiente. Suntem o tara a Uniunii Europene fata de decembrie 2004 si asta a insemnat atingerea unor parametri, s-a semnat acordul de intrare in UE s-a semnat in 2005 si a trebuit sa facem multe pana in 2007", a declarat seful statului.

Citeste si:
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...
Diana Șoșoacă s-a afișat în Parlament cu o botniță de câine la gură: "De 30 de ani încălcaţi pas cu pas Constituţia României"
Diana Șoșoacă s-a afișat în Parlament cu o botniță de câine la gură: "De 30 de ani încălcaţi pas cu pas Constituţia României"
Senatoarea Diana Şoşoacă s-a afişat luni, 6 decembrie, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării Constituţiei, cu o botniţă, susţinând că drepturile şi libertăţile...