Basescu merge in Polonia cu elicopterul si masina

Sambata, 17 Aprilie 2010, ora 15:04
5768 citiri
Basescu merge in Polonia cu elicopterul si masina

Presedintele Traian Basescu, va participa, duminica, la Cracovia, la funeraliile presedintelui Republicii Polone, Lech Kaczynski, si ale doamnei Maria Kaczynska.

Presedintele Traian Basescu a plecat sambata, in jurul orei 14.15, spre Cracovia.

Deplasarea se va efectua cu elicopterul pana la Oradea, de unde seful statului va continua drumul cu masina pe traseul Ungaria - Slovacia - Polonia.

Ceremonia funerara care va avea loc duminica va debuta cu o slujba comemorativa pentru cuplul prezidential polonez, oficiata la Biserica Sfanta Maria din Cracovia, si se va incheia la Castelul Wawel.

Desi vineri dimineata se zvonea ca ceremoniile vor fi amanate, un reprezentant al presedintiei poloneze a anuntat ca funeraliile presedintelui polonez Lech Kaczynski si ale sotiei sale vor avea loc duminica, la Cracovia, asa cum era stabilit. Familia presedintelui polonez nu vrea sa amane funeraliile programate duminica, in ciuda situatiei create de norul de cenusa vulcanica.

Presedintele Poloniei Lech Kaczynski si sotia sa Maria, ucisi sambata trecuta in accidentul aviatic din Rusia, vor fi inmormantati la catedrala Wawel din Cracovia, asa cum a fost stabilit, a anuntat Jacek Sasin, un oficial al cancelariei prezideniale poloneze, transmite AP.

Familia lui Lech Kaczynski a insistat ca funeraliile sa aiba loc la data programata, in ciuda riscului ca liderii mondiali sa nu ajunga la inmormantare, din cauza norului de cenusa ce a paralizat traficul aerian european.

Daca norul de cenusa, provocat de vulcanul din Islanda, nu dispare pana duminica, sicriele vor fi transportate la Cracovia cu masinile sau cu trenul.

Avionul presedintelui polonez Lech Kaczynski, un Tu-154, s-a prabusit la 10 aprilie, la aterizare, langa orasul Peciorsk, in regiunea Smolensk, in conditii de ceata densa. La bord se aflau 96 de persoane, majoritatea oficiali de rang inalt ai Poloniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#funeralii Polonia, #presedinte Polonia, #Basescu Polonia , #presedinte