Basescu, mesaj pentru Gabriela Firea: S-ar putea sa nu-si mai gaseasca sotul intr-o zi acasa

Duminica, 13 Aprilie 2014, ora 23:30
17159 citiri
Basescu, mesaj pentru Gabriela Firea: S-ar putea sa nu-si mai gaseasca sotul intr-o zi acasa
Foto: agentiadepresamondena.com

Presedintele Traian Basescu a vorbit, duminica, de terenul luat in comuna calaraseana Nana, achizitie anchetata de o comisie parlamentara din care face parte si senatorul PSD Gabriela Vranceanu Firea.

Saptamana aceasta Comisia a ajuns la concluzia ca firma care i-a vandut terenul Ioanei Basescu era inactiva la momentul tranzactiei, motiv pentru care tranzactia ar fi nula.

Senatorul Gabriela Vranceanu Firea a declarat ca, potrivit prevederilor Legii societatilor comerciale, nicio persoana sau institutie nu poate accepta facturi de la societati care sunt inactive, asa cum era societatea care i-a vandut Ioanei Basescu terenul.

Ioana Basescu, reactie la concluziile Comisiei Nana: Tranzactia privind terenul nu este nula

Intrebat despre aceste evolutii in ancheta parlamentarilor, Basescu le-a catalogat drept "prostii". Mai mult, el i-a transmis un mesaj Gabrielei Vranceanu Firea.

Basescu: Daca face presiuni pe dosare, Ponta devine coleg de camera cu Adrian Nastase

"E o prostie. Nu poti sa te iei dupa o doamna a carei instruire este citirea dupa prompter zece ani. Nu este un teren primit de la primarie. Daca sunt suspiciuni, Corpul de control a trimis o sesiune la Parchet. Si eu si fiica mea stam la dispozitia Parchetului pentru orice investigatie, eu sustin ca a fost o tranzactie corecta. A fost vanzare-cumparare intre doua persoane private, fiica mea si italianul.

Auzeam o prostie de la doamna casatorita tot cu un comandant, primarul de la Voluntari... e catastrofal jurist, mai bine ar sta in banca sa si sa se preocupe de ce se intampla in mosia sotului ei ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa.

Comisia Nana: Firma care i-a vandut terenul Ioanei Basescu era inactiva, tranzactia e lovita de nulitate

Daca suna procuratura si spune domnule presedinte, ati facut niste declaratii, eu ma duc sa dau declaratii, fiica mea la orice ora se duce sa lamureasca lucrurile la Parchet", a spus seful statului, la Realitatea Tv.

O reactie similara a avut la acel moment si fiica sa, Ioana Basescu, folosind aceleasi cuvinte referitor la Gabriela Vranceanu Firea - "cititoare de prompter".

"Sustinerile unor membri ai comisiei, inclusiv ale pana de curand cititoarei de prompter Gabriela Vranceanu-Firea si ale doctorului in drept Victor Viorel Ponta, dovedesc incompetenta, neputand fi incadrate decat in categoria de propaganda total antagonica unei cunoasteri temeinice a legislatiei in domeniu, lucru de altfel regretabil pentru membri ai Parlamentului si ai Guvernului Romaniei", se arata intr-un comunicat remis de Ioana Basescu in ziua in care comisia isi facea publice concluziile.

Comisia a fost infiintata la initiativa parlamentarilor USL, pe atunci, dupa ce s-a aflat ca presedintele Traian Basescu a cumparat, prin intermediul fiicei sale Ioana, cateva sute de hectare in comuna Nana, din judetul Calarasi.

Aceasta a explicat, intr-un comunicat, ca a achizitionat terenul cu 1.300.000 de euro, dintre care un milion au fost prin credit bancar si circa 300.000 din resurse proprii.

La bilantul Ministerului de Interne de marti, presedintele Traian Basescu a invitat toate institutiile de stat abilitate sa cerceteze conditiile in care a achizitionat terenul din comuna Nana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citește și:
Haosul din jurul proiectului pentru desființarea pensiilor speciale. Eșecul poate duce la suspendarea fondurilor din PNRR
Haosul din jurul proiectului pentru desființarea pensiilor speciale. Eșecul poate duce la suspendarea fondurilor din PNRR
Eliminarea pensiilor speciale reprezintă un jalon de tip „red line” și ar putea duce la suspendarea fondurilor din PNRR. Cu toate astea, coaliția de guvernare a ratat deja un termen limită,...
DJ de nunți numit în Consiliul de Administrație al CFR. Anterior, Grindeanu a mai numit în instituție șefa unui salon de înfrumusețare și un veterinar
DJ de nunți numit în Consiliul de Administrație al CFR. Anterior, Grindeanu a mai numit în instituție șefa unui salon de înfrumusețare și un veterinar
Ministerul Transporturilor condus de social-democratul Sorin Grindeanu a anunțat că a încheiat rapoartele pentru selecția membrilor în Consiliile de Administrație a mai multor instituții,...