Basescu: Misiunea fregatei este de a diminua numarul victimelor in razboiul din Libia

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 19:54
1771 citiri
Basescu: Misiunea fregatei este de a diminua numarul victimelor in razboiul din Libia

Traian Basescu a declarat, vineri seara, la Constanta, ca misiunea fregatei Ferdinand, care pleaca la operatiunea NATO, este una importanta care are ca obiectiv "diminuarea numarului victimelor in razboiul civil din aceasta tara".

El a subliniat ca "fiecare stopare de armament catre Libia va fi o salvare de vieti omenesti".

"O misiune extrem de importanta, aproape una umanitara. Fiecare stopare de armament catre Libia va fi o salvare de vieti omenesti. In acelasi timp misiunea pe care o indepliniti este una in numele Romaniei.

Romania are capacitatea de a-si proiecta fortele pe uscat si maritime. Este o evolutie pozitiva a capacitatii de lupta a armatei romane", a declarat Traian Basescu in cadrul ceremoniei prilejuite de plecarea Fregatei Regele Ferdinand in misiunea NATO.

El a precizat ca armata romana este extrem de bine apreciata pe frontul din Afganistan si a fost apreciata si in Irak, precizand ca "a venit timpul ca fortele navale sa confirme ca toate armele sunt capabile sa indeplineasca misiuni NATO".

"Domnule comandant, domnilor membri ai echipajului, practic numele navei ne proiecteaza si inapoi in istorie, dar si inainte. Astazi fregata trebuie sa continue traditia fortelor navale romane", a mai spus seful statului.

Fregata Regele Ferdinand a plecat vineri seara, in jurul orei 20.00, in misiunea de impunere a embargoului asupra Libiei, care se desfasoara in Marea Mediterana.

Nava are la bord un echipaj format din 205 marinari si doi ofiteri din Fortele Navale.

La ceremonia militara, desfasurata in portul Constanta, prilejuita de plecarea Fregatei Regele Ferdinand in misiunea NATO "Unified Protector", au participat pe langa seful statului si ministrul Apararii Gabriel Oprea, familiile marinarilor care au pleacat in misiune si alti oficiali din armata.

Traian Basescu: Romania se implica in razboiul din Libia

Pe 22 martie, presedintele Traian Basescu anunta ca Fregata "Regele Ferdinand" va participa cu 207 militari la operatiunile din Libia unde "va efectua operatiuni de blocare a oricarei nave suspectate ca ar transporta de exemplu, armament catre Libia, participam la operatiuni la solicitarea NATO, nava va fi gata in 30 de zile".

O zi mai tarziu, Guvernul anunta ca a suplimentat bugetul MApN cu 4,5 milioane euro din fondul de rezerva, "pentru participarea cu forte la operatia NATO de impunere a embargoului asupra armelor impotriva Libiei".

Fregata "Regele Ferdinand" a participat, in anii 2005, 2007, 2008 si 2010, la operatia "Active Endeavour" in Marea Mediterana, unde a executat misiuni specifice de prevenire si combatere a terorismului si a traficului ilegal, alaturi de alte nave si forte aflate sub comanda NATO.

Citeste si:
Nicușor Dan anunță deblocarea conturilor Primăriei Generale, după acțiunea în instanță a omului de afaceri Costică Constanda
Nicușor Dan anunță deblocarea conturilor Primăriei Generale, după acțiunea în instanță a omului de afaceri Costică Constanda
Primarul General al Capitalei a anunțat, într-un mesaj postat pe Facebook, decizia judecătorilor privind deblocarea conturilor instituției pe care o conduce. ”Judecătoria Sector 5 a...
Prințul Charles a fost primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Ce a discutat șeful statului cu moştenitorul Coroanei Britanice VIDEO
Prințul Charles a fost primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Ce a discutat șeful statului cu moştenitorul Coroanei Britanice VIDEO
Prințul Charles a fost primit miercuri, 25 mai, la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis. Ulterior, moştenitorul Coroanei Britanice s-a întâlnit și cu premierul Nicolae Ciucă....
Comentarii
Kiatra-Neamt
rank 5
Au pus " LUPUL" paznic la OII ???Băsescu, la un pas de inculpare pentru trafic de arme si crima organizata .....
Siegfried
rank 1
"Misiunea fregatei este de a diminua numarul victimelor in razboiul din Libia"