Basescu: Motoc este un excelent ambasador, va fi un excelent ministru

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 19:08
3685 citiri
Basescu: Motoc este un excelent ambasador, va fi un excelent ministru
Foto: Presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca va face numirea ministrului de Externe si a celui al Culturii simultan, insa subliniat ca Mihnea Motoc trebuie sa se retraga din functia de ambasador, pentru a preveni situatia de incompatibilitate.

"Am decis sa fac numirea ministrului de Externe si Culturii simultan. Avem chestiuni de ordin legal care trebuiesc derulate inainte de numirea ministrului de Externe", a subliniat seful statului, intr-o declaratie sustinuta miercuri seara de la Palatul Cotroceni.

Basescu, la Cotroceni: Parlamentarii au inteles ca nu ei sunt stapanii legii, ci legea e stapanul lor

"Inainte de a fi nominalizat, am discutat cu domnul Mihnea Motoc si l-am asigurat de toata deschiderea mea. Este un excelent ambasador, va fi un excelent ministru de Externe. Dar trebuiesc duse pana la capat procedurile pentru a preveni situatia de incompatibilitate pentru domnia sa.

Prima actiune - demisia din corpul diplomatic. A doua - revocarea din functia de ambasador. Trebuie tinut cont de faptul ca functia de membru al Guvernului e incompatibila cu 'orice alta functie de autoritate cu exceptia celei de deputat, senator ori orice alta situatie prevazuta in Constitutie'", a continuat Traian Basescu.

Basescu a semnat decretele de numire a ministrilor la Externe si Cultura - Cand depun juramantul (Video)

Acesta a mentionat ca trebuie sa existe decretul de incetare a mandatului de ambasador, pentru ca Mihnea Motoc sa fie numit in functia de ministru si sa-si depuna juramantul.

"Nu exista niciun dubiu asupra oportunitatii si competentelor domnului Mihnea Motoc, dar trebuie sa nu il punem in incompatibilitate", a mai explicat presedintele.

De asemenea, vorbind despre propunerea pentru Ministerul Culturii, Hegedus Csilla, Traian Basescu a afirmat ca nu are nicio obiectie.

UDMR s-a decis - Pe cine a propus ca vicepremier si ministru al Culturii

"La propunerea de ministru al Culturii nu pot avea obiectii, este a doua propunere. Chiar daca am vazut in presa dezbateri despre afacerea familiei cu bani europeni, CCR ma obliga sa semnez a doua propunere pe care o face Guvernul, responsabilitatea ii apartine, eu nu o pot respinge.

Imediat ce sunt indeplinite conditiile si pentru domnul Motoc, voi trimite decretele, deja semnate, la Monitorul Oficial", a mai spus Traian Basescu.

Mihnea Motoc, propus la Ministerul de Externe (Video)

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca il va propune pe diplomatul Mihnea Motoc ca ministru al Afacerilor Externe in locul lui Teodor Melescanu.

Tot marti, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a dezvaluit ca secretarul de stat din Ministerul Culturii, Hegedus Csilla, a fost propusa pentru conducerea acestui minister, al carui interimat a fost asigurat de premierul Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Basescu numire Mihnea Motoc, #Basescu numire Hegedus Csilla, #Basescu numiri Externe Cultura , #presedinte
Comentarii
Poza AdyCa
AdyCa
rank 4
Ponta a început să numească și ministrii competenți???