Basescu: Motoc este un excelent ambasador, va fi un excelent ministru

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 19:08
3655 citiri
Basescu: Motoc este un excelent ambasador, va fi un excelent ministru

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca va face numirea ministrului de Externe si a celui al Culturii simultan, insa subliniat ca Mihnea Motoc trebuie sa se retraga din functia de ambasador, pentru a preveni situatia de incompatibilitate.

"Am decis sa fac numirea ministrului de Externe si Culturii simultan. Avem chestiuni de ordin legal care trebuiesc derulate inainte de numirea ministrului de Externe", a subliniat seful statului, intr-o declaratie sustinuta miercuri seara de la Palatul Cotroceni.

Basescu, la Cotroceni: Parlamentarii au inteles ca nu ei sunt stapanii legii, ci legea e stapanul lor

"Inainte de a fi nominalizat, am discutat cu domnul Mihnea Motoc si l-am asigurat de toata deschiderea mea. Este un excelent ambasador, va fi un excelent ministru de Externe. Dar trebuiesc duse pana la capat procedurile pentru a preveni situatia de incompatibilitate pentru domnia sa.

Prima actiune - demisia din corpul diplomatic. A doua - revocarea din functia de ambasador. Trebuie tinut cont de faptul ca functia de membru al Guvernului e incompatibila cu 'orice alta functie de autoritate cu exceptia celei de deputat, senator ori orice alta situatie prevazuta in Constitutie'", a continuat Traian Basescu.

Basescu a semnat decretele de numire a ministrilor la Externe si Cultura - Cand depun juramantul (Video)

Acesta a mentionat ca trebuie sa existe decretul de incetare a mandatului de ambasador, pentru ca Mihnea Motoc sa fie numit in functia de ministru si sa-si depuna juramantul.

"Nu exista niciun dubiu asupra oportunitatii si competentelor domnului Mihnea Motoc, dar trebuie sa nu il punem in incompatibilitate", a mai explicat presedintele.

De asemenea, vorbind despre propunerea pentru Ministerul Culturii, Hegedus Csilla, Traian Basescu a afirmat ca nu are nicio obiectie.

UDMR s-a decis - Pe cine a propus ca vicepremier si ministru al Culturii

"La propunerea de ministru al Culturii nu pot avea obiectii, este a doua propunere. Chiar daca am vazut in presa dezbateri despre afacerea familiei cu bani europeni, CCR ma obliga sa semnez a doua propunere pe care o face Guvernul, responsabilitatea ii apartine, eu nu o pot respinge.

Imediat ce sunt indeplinite conditiile si pentru domnul Motoc, voi trimite decretele, deja semnate, la Monitorul Oficial", a mai spus Traian Basescu.

Mihnea Motoc, propus la Ministerul de Externe (Video)

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca il va propune pe diplomatul Mihnea Motoc ca ministru al Afacerilor Externe in locul lui Teodor Melescanu.

Tot marti, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a dezvaluit ca secretarul de stat din Ministerul Culturii, Hegedus Csilla, a fost propusa pentru conducerea acestui minister, al carui interimat a fost asigurat de premierul Victor Ponta.

Citeste si:
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de relația cu primarul Bucureștiului Nicușor Dan. Surse politice susțin, pe de altă parte, că ar există o criză de leadership la nivelul...