Basescu, mustrat din SUA: In Romania, rromii sunt discriminati si saraci

Duminica, 25 Iulie 2010, ora 17:10
5961 citiri
Basescu, mustrat din SUA: In Romania, rromii sunt discriminati si saraci

Rajan Zed, un lider spiritual hindus din Statele Unite, tine sa ii aminteasca presedintelui Traian Basescu de situatia rromilor din tara noastra, care traiesc in saracie in timp ce acesta cere un program de incluziune la nivel european.

Reactia lui Rajan Zed din SUA vine dupa ce presedintele a vorbit, duminica, la Tusnad, despre necesitatea incluziunii sociale a rromilor in toate tarile din Uniunea Europeana.

"Chiar daca este nevoie de incluziunea sociala a rromilor in toata Europa, Romania nu trebuie sa se spele pe maini de responsabilitate in ceea ce priveste integrarea rromilor", sustine Rajan Zed, lider al Societatii Universale a Hinduismului, potrivit ThaIndian

Rajan sustine ca situatia rromilor din Romania seamana cu un "apartheid" si ca autoritatile ar trebui sa faca ceva pentru a opri tratamentele rele aplicate acestora. Aproape 75% dintre rromii din Romania traiesc in saracie.

Raportul anual privind drepturile omului al Departamentului de Stat american arata ca rromii traiesc in saracie si este dificil sa aiba acces la servicii publice, sistem sanitar, nu au locuri de munca, rata de abandon scolar in randul copiilor rromi este mare si sunt constant discriminati.

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Baile Tusnad, ca incluziunea rromilor nu este doar o problema a Romaniei sau a Ungariei, lansand un nou apel pentru elaborarea unui proiect european in acest sens.

"Un proiect de interes pentru Romania si Ungaria este incluziunea rromilor. Stiu ca nu ne place sa vorbim deschis despre acest subiect, dar in niciun caz problema incluziunii rromilor nu mai este o problema nationala a Romaniei sau a Ungariei sau a oricarei alte tari care gazduieste aceasta minoritate pe teritoriul sau", a declarat Traian Basescu.

Basescu a vorbit, la Tusnad, despre proiectul sau privind o strategie pentru incluziunea rromilor la nivel european, strategie blocata ulterior de alte tari.

"Din pacate, ulterior au fost state membre care au blocat acest proiect, iar astazi sunt nemultumite ca Romania nu opreste accesul rromilor in tarile lor. Si rromii sunt cetateni europeni! Lansez din nou ideea ca UE trebuie sa aiba un program la nivel european pentru incluziunea rromilor, pentru ca teoria conform careia vreun stat care gazduieste rromi ar putea sa le interzica accesul in Europa este fals, iar Romania nu va recurge la o astfel de abordare", a precizat presedintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Basescu rromi, #discriminare rromi , #presedinte
Comentarii
Poza nightmare
nightmare
rank 5
loooooooooool...sa le trimitem niste exponate pentru lamuriri. si niste poze cu palatele tiganesti sa vada si americanii ce saraci sunt...