Basescu n-a dormit o noapte, dupa ce a taiat salariile: Romanii nu ma vor ierta niciodata!

Luni, 19 Martie 2012, ora 07:44
4096 citiri
Basescu n-a dormit o noapte, dupa ce a taiat salariile: Romanii nu ma vor ierta niciodata!

Presedintele Traian Basescu este de parere ca romanii nu il vor ierta niciodata pentru taiarea salariilor din 2010, seful statului mentionand ca, dupa ce a facut anuntul, nu a putut dormi, gandindu-se la ce au inteles oamenii din aceasta decizie.

"Romanii nu ma vor ierta niciodata pentru mai 2010", a declarat Traian Basescu la B1 Tv, referindu-se la momentul in care a anuntat ca salariile bugetarilor vor fi reduse cu 25%.

Seful statului a povestit ca, de obicei, seara cand ajunge acasa, isi saruta copiii si sotia, iar apoi sta "la taclale".

"In seara aceea, n-am putut vorbi nici cu sotia, nici cu fiica cea mare, care era acasa si n-am putut dormi o noapte", a povestit seful statului. Traian Basescu a precizat ca se gandea "ce a inteles orice roman din aceasta decizie".

Basescu explica umilinta de la Cotroceni si de ce promoveaza femeile

"Asta o s-o duc probabil toata viata. (...) Cu marea te mai bati, dar cand spui unui popor ca se reduc salariile cu 25% e un sentiment groaznic, pentru ca stii ce faci", a adaugat presedintele, precizand ca romanii nu il vor ierta nici daca li se vor reintregi salariile, pentru ca banii pierduti in fiecare luna dupa iunie 2010 "nu ii mai da nimeni inapoi".

De asemenea, Traian Basescu a subliniat ca decizia nu avea nicio alternativa.

"As vrea sa ii vad pe toti specialistii facand o simulare ce se intampla daca nu se luau masurile care s-au luat. Romanii ar fi trait mult mai rau si nu ar fi venit nimeni sa ne salveze", a completat presedintele, punctand ca Romania nu e membra in zona euro, ca Grecia, ca sa plateasca altii pentru ea.

Basescu: I-am propus lui Victor Ponta sa fie premier, dar nu a raspuns

"Romania nu este in zona euro. Nu va veni Germania sa ne dea bani. Daca nu taiam salariile, ajungeam in situatia Greciei in cinci luni. Daca Romania nu lua masurile pe care le-a luat, romanii o duceau mult mai rau si nimeni nu venea sa ne salveze. Daca am da ceasul inapoi si am anihila toate masurile de austeritate, Romania s-ar imprumuta extrem de greu, daca nu cumva ar fi intrat in derapaj", a mai declarat seful statului.

Basescu ataca liderii PDL: Sunt grei cand se dau functiile. Elena Udrea nu e grea

Traian Basescu a acuzat si lipsa de "buna credinta" a unor trusturi de presa, unde a existat "o tehnica de distrugere a mesajului" sau, prin mesajele transmise de invitatii din studio.

Totodata, Traian Basescu a asigurat ca se pot reintregi salariile din luna iuniea a acestui an, in conditiile mentinerii tintei de deficit bugetar pentru 2012, de 1,9% din PIB. De asemenea, a punctat Traian Basescu, reintregirile salariale sunt posibile daca se fac ajustari la cheltuieli materiale de genul sumelor pentru "facut biserici", specifice perioadei electorale.

Citeste si:
Oana Gheorghiu, mesaj de revoltă către liderii PNL: "Rușine măi băieți, că bărbați nu sunteți! Rușine!"
Oana Gheorghiu, mesaj de revoltă către liderii PNL: "Rușine măi băieți, că bărbați nu sunteți! Rușine!"
Oana Gheorghiu de la Asociația Dăruiește Viață, cea care alături de Carmen Uscatu, împreună cu sute de mii de donatori, construiesc primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică...
Florin Cîţu continuă "baletul" refacerii USL: "PSD vorbeşte de un armistiţiu. E un pas înainte important"
Florin Cîţu continuă "baletul" refacerii USL: "PSD vorbeşte de un armistiţiu. E un pas înainte important"
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, apreciază că este "un pas important înainte" faptul că PSD vorbeşte de un armistiţiu pentru susţinerea noului guvern până la 1 februarie. "Dacă e...
Sursa: Ziare.com