Basescu: N-am fost un presedinte genial, am fost unul onest. Sunt doar un presedinte

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 22:16
3938 citiri
Basescu: N-am fost un presedinte genial, am fost unul onest. Sunt doar un presedinte
Foto: Arhiva (presidency.ro)

Traian Basecu a declarat, sambata seara, in ultima conferinta de la Palatul Cotroceni, ca n-a fost un presedinte genial, dar a fost unul onest, explicand, referitor la faptul ca s-au risipit bani in mandatul sau, la Transporturi, ca a fost "doar un presedinte".

Intrebat ce a pierdut si ce a castigat ca om, in 10 ani, si cu ce sentiment iese, duminica, pe poarta Palatului Cotroceni, seful statului a raspuns: "Nu am niciun sentiment de parere de rau, nu am de ce sa am vreun regret. Am sentimentul ca in mod cert n-am fost un presedinte genial. Atat cat am putut, am facut tot pentru a misca lucrurile inainte".

Basescu, ultima conferinta la Cotroceni - realizari, esecuri si viitor

"Poate alte tactici decat confruntarea ar fi fost mai bune. Orice s-ar fi putut discuta, daca pe masa de negociere s-ar fi adus si Justitia.

(...) Plec doar cu intrebarea 'Oare puteam sa fac mai mult?'. Asa este, sunt de 10 ani aici, dar sunt putine lucruri pe care le poti face daca nu ai un guvern partener.

Dumnezeu mi-a dat Guvernul Tariceanu, mi-a dat Guvernul Ponta si am avut la mijloc Guvernul Boc, intr-o perioada in care presa a spus ca s-a facut abuz de asumari de raspundere. A fost un lucru deliberat facut. (...) Daca as fi avut un guvern mai prietenos, as fi facut mai multe", a mai precizat Traian Basescu.

Satisfactia lui Basescu dupa 10 ani: Sa auzi pesedistii batrani vorbind de statul de drept

De asemenea, la observatia unui jurnalist, dupa ce seful statului a vorbit despre reformele intreprinse in mandatul sau, ca ar fi trebuit facuta si o reforma a cheltuirii banilor publici, spre exemplu in cazul constructiei de autostrazi, presedintele a intrebat: "Totusi, ce ati vrut de la mine in acesti 10 ani?".

"Cand m-am bagat pe un sector, nu era bine ca ma bagam in toate. Acum cereti sa ma ocup si de sectiunea transporturilor. Putem constata ca s-au cheltuit foarte multi bani.

(...) O sa imi spuneti si de ce n-am fost ministrul Sanatatii, de ce n-am fost ministrul Mediului, si de ce n-am fost sef la ANRP. Sunt totusi doar un presedinte. Dar sunt de acord ca s-au risipit bani", a subliniat Basescu.

Nu in ultimul rand, acesta a mentionat ca a fost un presedinte onest, luand masuri nepopulare chiar in perioda alegerilor prezidentiale din anul 2009.

"Aduceti-va aminte ca, spre deosebire de ce a facut Tariceanu, spre deosebire de ce a facut Ponta anul acesta, si unul si altul au pierdut. Va amintiti ce s-a intamplat in 2009?

In campanie s-a taiat la tot aparatul bugetar 2 zile. Premergator turului 2, in decembrie, s-a taiat la tot aparatul bugetar 2 zile. Eu n-am fost populist. Cu ce sa castig alegerile, taind salarii? Am fost un presedinte onest", a mai spus seful statului.

Basescu: Simt o frustrare ca am avut ideea votului uninominal. Un esec total, zguduitor

Traian Basescu a sustinut, sambata seara, ultima conferinta de presa de la Palatul Cotroceni, in calitate de sef al statului, in care a vorbit despre realizari, esecuri, dar si despre viitorul sau si al Romaniei.

Seful statului a abordat trei teme majore, in prima ora a conferintei, respectiv securitatea Romaniei, Romania si UE si statul de drept.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu presedinte genial, #Basescu presedinte onest, #Basescu ultima conferinta, #Basescu conferinta bilant, #Basescu bilant mandat , #presedinte