Basescu: Ne-am propus pentru alegerile locale un vot politic de 10-12%

Duminica, 13 Decembrie 2015, ora 12:22
2555 citiri
Basescu: Ne-am propus pentru alegerile locale un vot politic de 10-12%
Foto: Facebook/Traian Basescu (Arhiva)

Traian Basescu a declarat ca nu si-a asumat calitatea de presedinte al Miscarii Populare cu scopul de a-si atinge anumite obiective politice personale, ci pentru a lasa in urma sa un partid care sa raspunda eficient cerintelor actuale ale electoratului, o formatiune care sa-si propuna pentru 2024 obtinerea celei mai inalte functii in stat.

"Eu nu sunt presedintele partidului pentru ca mai am aspiratii politice personale. Ceea ce-mi doresc foarte mult este sa las in urma mea un partid performant, un partid care sa poata raspunde comandamentelor de astazi ale electoratului din Romania si ale Romaniei in general. Si care sa inceapa un ciclu politic odata cu alegerile din 2016 pe care sa-l prelungeasca catre 2024, aspirand la functia de presedinte al Romaniei.

Este un obiectiv pe termen lung, care depinde foarte mult de rezultatele pe care le veti obtine in 2016 la locale si parlamentare si care v-ar da posibilitatea sa consolidati partidul in perioada 2016 - 2020 in asa fel incat in 2024 sa va propuneti cele mai inalte obiective politice", a afirmat duminica Traian Basescu, in deschiderea lucrarilor Consiliului National al Miscarii Populare.

Potrivit acestuia, MP si-a propus la alegerile locale sa obtina 10-12% din voturi.

"Noi ne-am propus pentru alegerile locale un vot politic de 10 - 12%, ceea ce ne-ar crea premise pentru ca la legislative sa obtinem 15% - 20% din voturile electoratului. Chestiunea aceasta nu se poate rezolva fara sa avem structuri organizatorice consistente. De aceea insist ca obiectivul zero in momentul de fata sa fie crearea de structuri, in mod deosebit in mediul rural", a spus Traian Basescu.

In opinia sa, obtinerea unui scor de 15 - 20% la alegerile parlamentare ar reprezenta o performanta pentru un partid nou.

Presedintele MP le-a cerut liderilor de organizatii judetene sa fie deschisi in mod special catre oameni care nu au mai facut politica pana in prezent.

"Va cer extrem de apasat sa deschideti organizatiile. Avem 85% dintre membrii partidului care sunt oameni noi, tineri, care nu au mai facut politica, dar, daca vrem sa ajungem un partid de 15-20% la legislative, fara a fi un partid deschis, ne inselam. De aceea, apelul meu catre presedintii de organizatii este: deschidere totala in mod deosebit catre oameni noi, care vor sa intre in politica", a transmis Basescu.

El a propus, totodata, pentru a apropia tinerii de partid, ca Organizatia de Tineret a MP sa aiba pozitia a doua pe listele de candidati la Camera Deputatilor.

"Sigur, vor fi organizatii unde vor fi pe locul I daca sunt valorosi si indeplinesc criteriile, dar in mod automat locul II trebuie alocat Organizatiei de Tineret. Daca nu locul I, locul II, pentru a stimula apropierea tinerilor de partid", a mai declarat Basescu.

La lucrarile Consiliului National al MP participa, alaturi de liderii din conducerea centrala a partidului, presedintii de organizatii judetene.

Tot duminica, va avea loc Congresul de infiintare a Organizatiei de Tineret a Miscarii Populare in cadrul caruia va fi ales presedintele tinerilor si echipa de conducere.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Traian Basescu lucrari MP, #obiective alegeri MP , #presedinte