Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Opinii: Basescu ne iubeste, desi ne uraste

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 14 August 2010, ora 20:08
3109 citiri
Opinii: Basescu ne iubeste, desi ne uraste

Este usor sa il intelegi pe Traian Basescu cand declara ca se simte foarte bine in tara lui. O gafa mai degraba, decat o declaratie care ar putea mobiliza poporul. Ce motive ar avea presedintele sa nu se simta bine in tara lui, chiar daca aceasta tara este una de mana a doua, dupa cum tocmai afirmase cu putin timp inainte?

A vrut sa faca uitata o gafa printr-una noua, ceva mai usor de iertat si cu o posibilitate mai mare de a fermeca mintile cetatenilor. Altfel, declaratiile presedintelui pot fi interpretate ca provocatoare. S-ar putea spune usor ca te simti bine, fie si intr-o tara de mana a doua, daca ai reusit totusi sa aduci intreaga tara la mana ta.

Presedintele ne-a declarat dragostea sa. Noua si tarii in care se simte foarte bine. Si crede ca daca toti am face acelasi lucru, am avea o sansa de progres. Iar cei care continua sa injure zi de zi tradeaza ca avem o problema. Asa nu vom face nimic bun. Ne trebuie armonie. Si liniste. Si pace. Acum presedintele a ajuns sa ne ceara si linistea si pacea si dragostea.

In acelasi timp, atunci cand vine vorba de criticat seful statului este campion. Nimeni nu il intrece in invinuiri, in aruncarea de anateme pe categorii mai mari sau mai mici de cetateni, in stigmatizarea unor profesii intregi. Le-a spus tuturor tot ce i-a trecut prin cap. De multe ori pe buna dreptate, alteori paralel cu realitatea, presedintele nu a ezitat insa niciodata sa-i infiereze si sa-i "injure" pe cei care nu i-au fost pe plac la un moment dat.

Promotorul isteriei nationale, creatorul tuturor conflictelor din ultimii sase ani, chiar si atunci cand nu el a stat la originea lor, presedintele nu a jucat niciodata cartea atenuarii unei stari incordate, ci a venit si a turnat gaz pe foc. Cu toate acestea, tot el ne spune acum ca trebuie sa renuntam la critica si sa ne iubim. Daca il privesti si il asculti cu atentie, nu iti ramane sa spui decat el, Traian Basescu, ne iubeste, desi ne uraste.

Am ajuns astfel, dusi de mana de catre presedintele insusi, in cea mai jalnica situatie. Si anume - in momentul in care argumentele rationale, critica si analizele bazate pe date exacte sunt inlocuite cu sentimente, apeluri si provocari ale emotiilor si patetisme pline de ipocrizie.

Intr-o perioada de criza profunda, cand cifrele nu te mai ajuta, cand foame creste in jurul tau, ultima speranta a conducatorilor raman sentimentele si emotiile.

Insa, odata ce ai deschis aceasta cutie a Pandorei, trebuie sa te astepti ca patosul intreg al unui popor ti se poate intoarce si impotriva. Iar bestialul emotional, odata aprins, este foarte greu de manevrat si, uneori, total imprevizibil.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Basescu Romania iubire , #presedinte
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Ne lasa unul , ne ia altul .... toata ziulica articole cu si despre BASESCU , doar-doar s-o plictisi lumea de el .