Basescu ne pune botnita pe care o meritam?

Sambata, 14 Februarie 2009, ora 12:36
5481 citiri
Basescu ne pune botnita pe care o meritam?

A fi jurnalist in Romania devine de-a dreptul penibil. Presedintele tarii a revenit saptamana aceasta la vechiul sau discurs cu presa, mogulii si tonomatele - inamicii publici ai democratiei.

Nimeni nu a reactionat vehement din randul breslei. Atacurile prezidentiale au devenit atat de previzibile si plictisitoare, incat banalitatea lor nu le mai face nici macar subiect de Breaking News, daramite sa se mai sesizeze vreun CRP sau vreo asociatie a jurnalistilor ca sa protesteze.

De data aceasta, presedintele nu a sugerat, ci a spus de dreptul ca presa e de vina pentru decredibilizarea institutiilor si discreditarea statului.

Noul Boc, Mircea Geoana, a intarit spusele sefului adaugand ca pana si tensiunile din Coalitie sunt opera presei haine.

In ultima vreme, jurnalistii au demascat probleme majore din Justitie, Sanatate si eternele afaceri oneroase ale politicienilor. Mare prostie.

Acum presa e de vina ca politia nu are nici pana acum un suspect in cazul de la Brasov.

Presa e de vina ca Gorbunov si sute de alti infractori ca el sunt pe strada, eliberati gratie unor magistrati incompetenti sau corupti.

Presa e de vina ca tiganii, pardon, rromii se taie si se bat periodic pe strazi in Craiova sau Urziceni.

Presa e de vina ca oamenii mor in spitale, ca medicii buni pleaca pe capete in Occident, ca pacientii internati trebuie sa isi cumpere singuri pana si ser fiziologic.

Presa e de vina ca Bruxelles-ul a tras o palma peste ochi Parlamentului si Guvernului, considerandu-le obstacole care impiedica reforma Justitiei si anticoruptia si ne-a amenintat cu taierea fondurilor europene.

Presa e de vina pentru ca arata toate aceste cazuri "izolate" poporului si publicul isi inchipuie fara niciun temei ca este o situatie generalizata, nu doar simple "intamplari", asa cum a subliniat seful statului.

Desigur domnul Basescu a uitat vremurile cand dumnealui insusi, de la nivelul functiei si cu aplombul specific, a decretat ca judecatorii, procurorii si politistii au legaturi cu lumea interlopa si ajuta infractorii sa fenteze legea, ca "Mafia a ajuns pe masa Guvernului" sau ca a asteptat ore intregi in spital sa fie operat si pana la urma a plecat la Viena.

Dansul are voie sa critice si sa acuze, noi nu, Dansul nu decredibilizeaza pe nimeni, noi da.

O presa adevarata

O breasla care se respecta sare imediat ca arsa cand este lezata.

Saptamana aceasta am avut dovada acestei solidaritati. Comisia Europeana a anuntat ca si-a avertizat serviciile interne in legatura cu o "intensificare a activitatilor de spionaj", desfasurate printre altele si de jurnalisti "care cauta informatii sensibile".

Asociatia internationala a jurnalistilor de la Bruxelles a protestat imediat. "Jurnalistii au datoria de a cauta informatii confidentiale, acest lucru face parte din meseria noastra, pentru ca poate fi in interesul public si al cautarii adevarului.

"Este inacceptabil ca oamenii din serviciile de securitate de la CE sa puna pe acelasi plan jurnalistii si alte categorii de oameni, cu interese total diferite", a spus presedintele Asociatiei presei internationale de la Bruxelles, Lorenzo Consoli.

Mai exista in Romania jurnalisti care latra ca nebunii cand vad ceva in neregula in societate, indiferent de nivel, dar si pe acestia i-a bagat Basescu in aceeasi oala cu catelusii care executa ordinele mogulilor.

Si poate ca toti meritam o botnita, daca nu suntem in stare sa ne organizam si sa ne aparam unii pe altii asa cum fac membrii celorlalte bresle.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#jurnalisti botnita, #Traian Basescu moguli, #Traian Basescu presa , #presedinte