Basescu neaga ca va intra in conducerea PPE

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 14:27
3380 citiri
Basescu neaga ca va intra in conducerea PPE
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Traian Basescu dezminte informatia aparuta pe surse in presa potrivit careia ar urma sa faca parte din noua conducere a Partidului Popular European, care va fi aleasa la Congresul de la Bucuresti.

"Informatia este falsa, domnul Traian Basescu nu va face parte din conducerea PPE. Pentru a putea candida la o functie de conducere in PPE trebuie sa fii inscris intr-un partid politic care este membru al PPE, iar, potrivit Articolului 84, Aliniatul (1), al Constitutiei Romaniei, presedintele tarii nu poate si, prin urmare, nu este membru al niciunui partid politic", se precizeaza intr-un comunicat remis presei de Administratia Prezidentiala.

Noua conducere a Partidului Popular European (PPE) va fi aleasa in cadrul Congresului PPE de la Bucuresti din perioada 17 - 18 octombrie.

"PPE asteapta cu nerabdare sa-si organizeze cel de-al 21-lea Congres luna viitoare in Bucuresti. Gazduit de presedintele Basescu si de PDL si UDMR, partide membre PPE, Congresul PPE va aduce in prim-plan eforturile noastre neobosite legate de abordarea provocarilor cu care se confrunta cetatenii europeni, in perspectiva crizei economice", a declarat marti presedintele PPE, Wilfried Martens.

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a comentat, luni, ca PDL se afla "intr-o situatie foarte fericita", prin solidaritatea popularilor europeni, in timp ce PSD a fost refuzat drept gazda a Congresului Partidului Socialist European.

El a mentionat ca la Congres sunt invitati sa participe reprezentantii a 73 de partide din 40 de tari. Conform unor surse diplomatice, la Congresul PPE de la Bucuresti ar urma sa participe si cancelarul german Angela Merkel.

Si PNL va primi sprijin european inainte de alegerile din aceasta toamna. Grupul Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European se va reuni la Bucuresti, timp de trei zile, in perioada 15-17 octombrie 2012, a transmis liderul Grupului ALDE, Guy Verhofstadt.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu conducere PPE, #Basescu conducere Partidul Popular, #Congres Populari europeni Bucuresti , #presedinte