Basescu: Nicio problema nu se rezolva tipand, nu-ti arunci buzduganul peste frontiere

Luni, 04 Martie 2013, ora 19:50
2006 citiri
Basescu: Nicio problema nu se rezolva tipand, nu-ti arunci buzduganul peste frontiere

Presedintele Traian Basescu a declarat luni seara ca, in Uniunea Europeana, nicio problema nu a fost rezolvata tipand si ca nicio tara "nu-si arunca buzduganul peste frontiere". Totodata, seful statului a salutat schimbarea de atitudine a premierului Victor Ponta fata de subiectul aderarii la spatiul Schengen.

"De cand merg la Consiliul European, nu am vazut nicio problema rezolvata tipand. Totul este subiect de negociere intre parteneri, nimeni nu-si arunca buzduganul peste frontiere. Se mai intampla cu Londra, dar si ea mai pierde cate jumatate de buzdugan cand face asa ceva.

Corect este sa ne uitam in ograda noastra, sa vedem de ce sunt suparati unii parteneri europeni", a spus seful statului, luni seara, in cadrul unei declaratii de presa sustinute la Palatul Cotroceni.

Laude pentru Ponta: Si-a schimbat pozitia fata de aderarea la Schengen

Presedintele si-a inceput discursul prin a saluta pozitia exprimata luni de prim-ministru, cu privire la mandatul pe care il are reprezentantul Guvernului pentru sedinta JAI din 7-8 martie: "Cred ca este o revenire la normalitate".

"Prudenta aratata astazi de prim-ministru este de bun-augur si sper sa se mentina in aceasta linie. (...) Ma bucura declaratia prim-ministrului, care este de natura sa corecteze multe dintre inconvenientele ultimelor zile", a afirmat Traian Basescu, luni seara.

Ponta, despre Schengen: Exista alte lucruri importante pentru Romania, obiectivele raman neschimbate (Video)

"Nu comentez declaratiile ministrilor, pe mine ma bucura declaratia prim-ministrului, care sper ca se va materializa si in declaratiile ministrilor", a mai spus seful statului.

Premierul Victor Ponta a afirmat luni ca exista lucruri mai importante pentru Romania decat aderarea la Schengen, insa obiectivele tarii cu privire la acest subiect raman neschimbate.

Basescu: Germania nu e singura care ar fi votat impotriva Romaniei, e posibil sa fi fost majoritate

Presedintele Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa, luni seara, de la Palatul Cotroceni, in contextul declaratiilor politice din ultimele zile pe tema aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.

Traian Basescu a subliniat ca nu doar Germania ar fi votat impotriva tarii noastre la Consiliul JAI din 7-8 martie, ci sapte state, posibil chiar majoritatea dintre ele. Totodata, acesta a afirmat ca nu a vazut nicio problema rezolvata prin tipete si ca "nimeni nu-si arunca buzduganul peste frontiere".

Nu in ultimul rand, seful statului a afirmat ca spera ca Romania sa obtina o alta data de aderare la spatiul Schengen - luna septembrie sau decembrie.

Citește și:
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că Bucureştiul este „un oraş blocat în momentul de faţă, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme şi cu o...
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România merită să fie în Schengen, iar misiunea PNL este să continue demersurile în atingerea acestui obiectiv. „Mai întâi despre problema cea...