Basescu: Niciodata nu mi-a dat prin cap sa imi abandonez mandatul

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 09:09
1774 citiri
Basescu: Niciodata nu mi-a dat prin cap sa imi abandonez mandatul

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca nu a acceptat niciodata ideea de a-si abandona mandatul.

Traian Basescu a subliniat ca a facut referiri la demisie o singura data, in anul 2007, cand partidele s-au aliat si au votat suspendarea sa, pentru ca stia ca referendumul va fi o catastrofa pentru cei care il organizeaza.

Seful statului a explicat, intr-o emisiune la TVR 1, ce a vrut sa spuna in 2007, dupa ce a anuntat ca va demisiona in cinci minute: "Baieti, aveti un candidat care sa ma poata bate? Ca va bat in alegeri prezidentiale".

Basescu, despre suspendare: Se poate ataca la CCR

"Inainte de vot, am avut impresia ca ii mai pot opri, dand semnalul cu cinci minute, daca se voteaza suspendarea. Asta, tradus pentru politicieni, trebuia sa fie: Baieti, aveti un candidat care sa ma poata bate? Ca va bat in alegeri prezidentiale. Nu am reusit sa ii conving sa renunte la vot.

Stiam ca nu are nimeni un candidat, la acea ora, care sa ma poata bate. Ca dovada, si referendumul l-am castigat atunci cu aproape 80%. Eu am dat un mesaj politic, dar niciodata nu mi-a dat prin cap si nu am acceptat ideea sa imi abandonez mandatul, pentru ca este rusinos ca un sef de stat sa isi abandoneze mandatul fara un motiv", a explicat presedintele.

Basescu a continuat spunand ca, "daca faci o greseala, prin care incalci legea, te faci de ras in fata natiunii, e bine sa lase locul liber, dar in afara acestor conditii extrem de dificile, presedintele trebuie sa isi duca crucea".

Tariceanu nu renunta: Daca PSD crede ca turul II e mai potrivit pentru suspendare...

Seful statului a facut aceste declaratii in contextul in care presedintele Senatului si al PLR, Calin Popescu Tariceanu, strange semnaturi pentru suspendarea lui Traian Basescu si vrea sa organizeze un referendum de demitere pe 2 noiembrie, in aceeasi zi cu primul tur al prezidentialelor. Totusi, el s-a aratat deschis si fata de varianta ca referendumul sa aiba loc odata cu turul II, pe 16 noiembrie, in caz ca PSD considera mai potrivita aceasta data.

Citește și:
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
Șoșoacă folosește retorica Rusiei după ce Ucraina a anunțat sancțiuni împotriva sa: „Mă amenință cu moartea. Stat abuziv și fascist”
Șoșoacă folosește retorica Rusiei după ce Ucraina a anunțat sancțiuni împotriva sa: „Mă amenință cu moartea. Stat abuziv și fascist”
Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a reacționat aberant după ce Ucraina a anunțat sancțiuni la adresa sa ca urmare a proiectelui de lege depuse de senatoare pentru anexarea unor...
#Traian Basescu suspendare, #Traian Basescu referendum, #Traian Basescu demisie , #presedinte