Basescu: Nu a existat om de afaceri cu care sa nu ma intalnesc

Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 16:56
2506 citiri
Basescu: Nu a existat om de afaceri cu care sa nu ma intalnesc
Foto:Arhiva

Traian Basescu a declarat vineri ca nu a existat om de afaceri cu care sa nu se fi intalnit in mandatul sau, precizand ca in timp ce unii au ales sa ramana in relatia fireasca presedinte-comunitate de afaceri, altii, ca Dinu Patriciu sau Sorin Ovidiu Vantu, s-au suparat si i-au devenit dusmani.

"Sunt declaratii contradictorii ale domnului Vantu, daca va uitati in declaratia dansului din martie anul acesta spune ca nu s-a intalnit niciodata cu mine. Acum, realitatea este ca nu a existat om de afaceri cu care eu sa nu ma intalnesc in mandatul meu. Unii au ramas in relatia fireasca presedinte - comunitate de afaceri, altii s-au suparat. Vantu este printre cei ramasi suparati. Dar, si aici vreau sa va spun ca m-am intalnit si cu Voiculescu..", a declarat presedintele vineri la Kiss FM, intrebat daca s-a intalnit in 2004 cu Sorin Ovidiu Vantu intr-o noapte in Tancabesti, intr-o parcare.

Intrebat daca si cu Dan Voiculescu s-a intalnit tot intr-o parcare, Basescu a respins acest gen de afirmatii catalogandu-le drept copilarii. "Nu, astea sunt copilarii. M-am intalnit si cu Voiculescu, si cu Patriciu si e de notorietate intalnirea. M-am intalnit si cu Becali", a spus Basescu.

Traian Basescu a subliniat ca a te intalni cu oameni de afaceri nu reprezinta o problema, ci cum ramane fiecare dupa o astfel de intalnire. "A te intalni cu oameni de afaceri nu este o problema. Problema este cum ramane fiecare dupa aceasta intalnire. Si eu trebuie sa spun cu oarecare regret ca, dupa intalnirile cu Patriciu, relatia noastra a devenit foarte proasta. Mi l-am facut dusman. Dupa intalnirile cu sau intalnirea cu Vantu relatia noastra e alterata. Mi l-am facut dusman(..) Dupa intalnirea cu Voiculescu- nu mai vorbim. Deci, depinde ce vrea fiecare de la o astfel de intalnire", a spus Basescu.

Intrebat de ce Dan Voiculescu il uraste, Basescu a raspuns ca sunt mai multi oameni de afaceri care simt la fel. "Ma urasc si altii. Si au transferat din pacate ura lor catre parte din populatie. Eu nu pot sa tratez oamenii de afaceri care au probleme mai mari sau mai mici personale, de genul dosare, nu pot sa-i tratez decat prin prisma legii. Unii dintre ei inteleg ca daca te intalnesti se fac aranjamente personale. Va rog sa ma credeti ca sunt oameni de afaceri pe care i-am ajutat, care erau nedreptatiti", a spus presedintele. Intrebat de unul dintre moderatori daca unul dintre oamenii ajutati de presedinte a fost Puiu Popoviciu, Basescu a raspuns ca nu, "niciodata".

Basescu si-a exprimat indoiala in fata ipotezei ca Sorin Ovidiu Vantu ar fi intors armele impotriva lui Mircea Geoana, ipoteza avansata de moderator si bazata pe faptul ca pozele cu Geoana si Vantu de la resedinta omului de afaceri au aparut intr-o publicatie care apartine chiar omului de afaceri, iar apoi Vantu a spus ca presedintele PSD a venit la el ca sa se relaxeze.

"Am indoieli serioase. Punctele noastre de vedere sunt ireductibile in foarte multe zone si eu stiu cum gandeste acest tip de om de afaceri. Are nevoie de o relatie cu politicul pentru a se aseza la adapost pentru ceea ce ar face ilegal. Ori, din acest punct de vedere, eu nu pot fi un adapost pentru nimeni si asta i-a facut de multe ori sa spuna ca Basescu si-ar trada prietenii, nu?", a spus presedintele.

Sorin Ovidiu Vantu a declarat joi seara, dupa confruntarea prezidentiabililor, ca s-a intalnit cu o seara inainte Mircea Geoana, care ii este prieten de patru ani, pentru a-l detensiona, adaugand ca si cu Traian Basescu s-a intalnit de "nenumarate ori" si ca i-a sprijinit campania din 2004 pe mai multe planuri.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Vantu intalnire Basescu, #Basescu Patriciu Vantu, #Basescu oameni afaceri , #presedinte