Basescu: Nu am niciun gand sa candidez la presedintia R.Moldova

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 14:56
4145 citiri
Basescu: Nu am niciun gand sa candidez la presedintia R.Moldova

Fostul sef al statului Traian Basescu a declarat, miercuri, ca nu are de gand sa candideze la Presedintia Republicii Moldova si a precizat ca a cerut cetatenia statului vecin pentru a-si respecta promisiunea pe care a facut-o atunci cand era presedintele Romaniei si in semn de solidaritate cu cetatenii Republicii Moldova.

"Motivul pentru care am cerut a fost pentru ca la un moment dat am facut aceasta afirmatie din functia de presedinte si am spus ca, dupa ce imi termin mandatul, voi solicita si cetatenia Republicii Moldova ca semn de solidaritate cu cetatenii Republicii Moldova.

Pana la urma, in timpul meu, s-au dat 500.000 de cetatenii romanesti cetatenilor Republicii Moldova. Mi s-a parut un gest de respect pentru moldoveni sa cer si eu cetatenia Republicii Moldova la randu-mi", a declarat fostul presedinte Traian Basescu, miercuri, la Adevarul Live, informeaza News.ro.

Traian si Maria Basescu au depus cerere sa devina cetateni ai Republicii Moldova (Video)

El a tinut sa sublinieze ca pentru a candida la Presedintia Republicii Moldova ar trebui sa locuiasca cel putin zece ani in statul vecin, iar el nu are de gand sa faca acest lucru.

"Trebuie sa ai cel putin zece ani domiciliul pe teritoriul Republicii Moldova, mie nici prin cap nu-mi trece sa-mi schimb domiciliul sa locuiesc in Republica Moldova", a aratat Basescu.

Basescu: Obiectivul de tara al partidului nostru e unirea Romaniei cu R. Moldova

Totodata, fostul presedinte a spus ca a auzit vorbindu-se in spatiul public ca isi doreste cetatenia Republicii Moldova pentru a se proteja de procurorii romani, catalogand aceste afirmatii drept "speculatii ale unor oameni de proasta calitate".

"Nu am niciun gand si am vazut ca speculatiile unor oameni de proasta calitate punand aceasta solicitare pe seama faptului ca m-as ascunde de procurorii romani in Modova. Pai din Moldova te aduce orice serviciu romanesc in 24 de ore, te aduce ca turist, ca cei vrei tu, dar eu nu am vorbit de renuntarea la cetatenia romana. Deci raspund in fata legilor romanesti", a precizat Basescu.

Basescu: Stalin si Hitler au stabilit sa se rupa Basarabia din Romania. De ce nu am avea toti aceeasi cetatenie?

Fostul presedinte Traian Basescu si sotia sa, Maria Basescu, au depus, in 10 martie, cereri pentru obtinerea cetateniei Republicii Moldova.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Comentarii
Kogaion78
rank 1
vrea doar sa bukkshiteze in continuare...si sa fuga eventual...