Ziare.com

Basescu nu e de acord cu Legea vanatorii si o retrimite in Parlament

Vineri, 23 Mai 2008, ora 15:15

   

Basescu nu e de acord cu Legea vanatorii si o retrimite in Parlament
Presedintele Traian Basescu a retrimis vineri Parlamentului un act normativ de modificare a legii vanatorii initiat de patru parlamentari social-democrati si un liberal, dupa ce in martie a cerut reexaminarea unei legi similare, avandu-l ca initiator pe senatorul PNL Tiberiu Prodan, anunta NewsIn.

Basescu a cerut Parlamentului Romaniei reexaminarea Legii pentru modificarea si completarea completarea Legii vanatorii si a protectiei fondului cinegetic.

Propunerea este semnata de deputatii PSD George Baesu, Dumitru Bentu, Florin Iordache, Eugen Nicolicea si de liberalul Gheorghe Gabor si poate duce, in opinia sefului statului, la declansarea de catre Comisia Europeana a procedurii de infringement.

In cererea de reexaminare se precizeaza ca legea modifica acte normative care au transpus deja in mod corect si integral prevederile UE in domeniu, astfel ca intrarea sa in vigoare va duce la o implementare doar partiala a Directivelor europene. Seful statului se teme ca vanatoarea ar putea sa se realizeze, cel putin partial, pe suprafata ariilor naturale protejate, indiferent de categoria de management a acestora.

Traian Basescu arata ca excluderea suprafetelor rezervatiilor stiintifice, a suprafetelor parcurilor nationale, suprafetelor siturilor patrimoniului natural universal si suprafetelor strict protejate din cadrul zonelor de importanta internationala din perimetrele ce nu se includ in fondurile de vanatoare este inadmisibila.

Presedintele considera ca aceasta lege are un continut similar cu un alt act normativ, retrimis Parlamentului pe 17 martie. Acel proiect il are drept autor pe senatorul PNL Tiberiu Prodan si se afla la Senat pentru reexaminare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2212 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
29 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Eu am inteles ca se vineaza numai pe domeniile de vinatoare!!!

Rezervatiile si statiunile de cercetare nefacind parte din fondul cinegetic este interzisa vinatoarea pe aceste suprafafeete.

 

ai inteles ***

Tocmai asta doresc promotorii celor doua propuneri de lege a vanatorii sa desfiinteze!

Mai mohoratu'

Daca suprefetele se includ in fondul de vinatoare inseamna ca se va vina si pe ele, simplu nu??? Deci Basescu vrea ca aceste parcuri si zonele protejate sa intre-n fondul de vinatoare tocmai pentru a se pute vina in voie si acolo.

Legea fondului cinegetic!!!

"ART. 25
(1) Vinatoarea se exercita numai de catre vinatori, posesori de permise de vinatoare, vizate anual, si de autorizatii eliberate de gestionarul fondului de vinatoare, in limitele cotei de recolta si a reglementarilor tehnice privind organizarea si practicarea vinatorii." Deci vinatorii au voie sa vineze numai pe domeniul de vinatoare al fondului cinegetic, ceeace exclude vinarea in parcurile nationale si statiunile de cercetari. Daca aceste suprafete vor intra in fondul cinegetic asa cum vrea Basescu se va vina si pe ele. Ai inteles acum????

Mai ce se mai teme Basescu, el vrea sa se vineze si-n rezervatiile naturale???

" ART. 2
"(1) Fondul cinegetic al Romaniei, resursa naturala de interes national si international, este administrat si gestionat in scopul conservarii biodiversitatii faunei salbatice, mentinerii echilibrului ecologic, exercitarii vinatorii si satisfacerii altor cerinte social-economice.
(2) Vinatul este bun public de interes national."

Parcurile nationale!!!

"Parcurile nationale si rezervatiile sunt locuri unice, de pamant sau de apa stabilite de catre guvernul unei tari pentru a proteja ecosistemul, speciile de plante si animale, cascadele in lant, formatiunile geologice sau locurile istorice si arheologice.

Parcurile nationale sunt amenajate pentru recreerea publicului, oferind locuri exceptionale unde vizitatorii pot admira viata salbatica si se pot bucura de imprejurimi. In general aceste locuri protejate sunt in afara zonei de vanatoare, extragerii de gaze naturale, mineritului si a altor activitati de exploatare a resurselor."

Rezervatiile naturale sunt localizate in interiorul sau in apropierea parcurilor nationale. Acestea sunt create pentru protejarea vietii salbatice sau cercetare stintifica si nu pentru recreere, oferind "laboratoare vii" in care cercetatorii observa speciile de plante si animale in habitatul lor natural.

Parcuri nationale

"Lista parcurilor national si a rezervatiilor din Romania:Parcul National Calimani, Muntii Calimani
Parcul National Ceahlau, Muntii Ceahlau
Parcul National Cheile Bicazului - Hasmas, Muntii Hasmas
Parcul National Cheile Nerei - Beusnita, Muntii Aninei
Parcul National Cozia, Muntii Cozia
Parcul National Domogled - Valea Cernei, Muntii Mehedinti
Parcul National Muntii Macinului, Muntii Macinului
Parcul National Muntii Rodnei, Muntii Rodnei
Parcul National Piatra Craiului, Muntii Piatra Craiului
Parcul National Retezat, Muntii Retezat
Parcul National Semenic - Cheile Carasului, Muntii Semenic

Parcuri naturale:

Parcul Natural Apuseni, Muntii Vladeasa
Parcul Natural Bucegi, Muntii Bucegi
Parcul Natural Gradistea Muncelului - Cioclovina, Muntii Sureanu
Parcul Natural Portile de Fier, Muntii Mehedinti
Parcul Natural Vinatori - Neamt, Muntii Stinisoarei

Rezervatii:

Rezervatia naturală Cheile Turzii - jud. Cluj
Rezervatia botanică de la Suatu - jud. Cluj
Rezervatia Lacul Stiucii - jud. Cluj
Rezervatia ornitologică "Lacul si Valea Legii" - jud. Cluj

Rezervatii ale biosferei:

Delta Dunării – jud Tulcea, Constanta
Pietrosul Rodnei – jud Maramures" Deci Basescu vrea sa se vineze si-n aceste parcuri!!!!

Lege pentru interzicere!

In Romania se face un "jaf" cu bogatia noastra naturala. Toate tarile protejeaza prin legi aspre ,fondul cinegetic .In Romania numai oamenii cu bani sfideaza si isi bat joc de aceasta bogatie .Amintesc cateva nume : Nastase ,Tiriac ,sadici care macelaresc animale fara nici o logica. In America ,caprioarele asteapta sa le dai de mancare din mana iar ratele si gastele trec strada cu puii. NU va spune nimic aceste lucruri. Sa nu-mi spuneti, ca este un sport ,fara care nu poti trai.

 

sa scapam de el

Abia astept sa scap de marinar, gata s-a terminat cu el, trebuie schimbat si o schimbare trebuie sa inceapa de la primaria capitalei! Diaconescu primar!

 

Codrut !

Nu ai dormit bine,ai avut cosmaruri si acum le-ai transpus ca o opinie pe forum. Spala-te macar,cu aparece sa-ti revii iar daca esti mahmur bea ceva zeama de varza,bors,fa ceva sa-ti revii si apoi revina.

medicamnete

iar ai luat doar o juma' de prozac. de ce nu asculti sfatul medicului sa-ti iei medicamnetele la timp si in doza prescisa?

Cdru-22

Se vede ca esti pierdut cu capul in norii lui Ceasca. Sau esti un fost secu care regreti zilele fericite.

sa scapam de ei

Legea vanatorii promovata de cretinii astia este genocid curat, si atentat la mediu-cat ne-au mai lasat dupa ce au defrisat in nestire. E prima data cand imi place ce a facut Basescu. Parlamentarii astia patru si ceilalti imbecili care au facut legea dinainte sunt o haita de ticalosi cu interese in zona "turismului cinegetic". Astia si ratatii care au distrus padurile ar trebui luati la intrebari de DNA, dar din pacate nu o sa vedem asta.

 

eu as zice

...sa se dea liber la vanatoarea de parlamentari. sa fie permise orice fel de arme iar trofeele sa fie premiate corespunzator. acesti parlamentari si progeniturile si acolitii lor sunt lighioanele cele mai periculoase pentru natiune, si nu lupii, ursii etc. propun un referendum pe aceasta tema.

 

SI SA SE NUMEASCA"LEGEA VANATORII DE PARLAMENTARI, A ODRASLELOR SI A CLICII LOR

ASA.

 

Este doar o banuiala de a mea oare nu e idea lui Nastase in aceasta lege? Padurile sau dus viiturile si alunecarile de teren din aceasta cauza au venit acum vor sa distruga si fauna Romaniei desigur ca domnii din parlament vor sa impuste liberi tot ce se misca in tara romaneasca.Atata timp cit in Ro vor exista oameni de talia lui codrut22 Ro va merge numa inapoi, sint prea multi in Ro care au paie in loc de creier in cap ca sa se poata schimba ceva cat de curind in Romania.

Gagi

Gresit spus .Au mai degraba balegar amestecat cu paie cei de talia lui codrut 22.

HA HA,

Absolut de acord!

 

BASESCU NU SE LASA

e atat de evident ca nu mai stie ce sa faca
cata disperare exista in unii pentru a ramane in carti
rusine

 

cine e disperat?

disperati sunteti voi, zevzecii care n-ati iesit inca din 'iepoca de aur'.
va roade pizma ca va da peste bot oridecateori calcati pe bec si va mai faceti niste legi sa va promovati interesele criminale. GUGUMANILOR CU TOT NEAMUL VOSTRU PE PATRI-HOTI.
Jeagardelele neamului Romanesc in frunte cu primul vanator al tarii, Adrian 'Bombonel' Nastase.
Disperatilor, va fuge padurea cu dobitoace de sub picioare.
Sfarsitul VOSTRU e aproape, nu al celor care vor sa mai lase tarisoara asta defristata si saracita la blana si generatiilor viitoare.
Ce gandeati naparci bolsevice, dupa noi potopul? Manca-v-ar lupii de securisti mascati.

Traian Basescu arata ca excluderea suprafetelor rezervatiilor stiintifice, a suprafetelor parcurilor nationale, suprafetelor siturilor patrimoniului natural universal si suprafetelor strict protejate din cadrul zonelor de importanta internationala din perimetrele ce nu se includ in fondurile de vanatoare este inadmisibila.
Nu-i asa ca tu esti jegzev? dupa ce recitesti textul privind obtiunea baselului, revino la realitate, daca poti.

Basescu vrea jaf si in parcurile nationale!!

" ART. 25
Vinatoarea se exercita numai de catre vinatori, posesori de permise de vinatoare, vizate anual, si de autorizatii eliberate de gestionarul fondului de vinatoare, in limitele cotei de recolta si a reglementarilor tehnice privind organizarea si practicarea vinatorii." Deci vinatorii au voie sa vineze numai pe domeniul de vinatoare al fondului cinegetic, ceeace exclude vinarea in parcurile nationale si statiunile de cercetari. Daca aceste suprafete vor intra in fondul cinegetic asa cum vrea Basescu se va vina si pe ele.

atentie un pic la ce spune articolul .

....nu sariti asa dragi forumisti , ca articolul zice un anumit lucru .
Citez:.....Traian Basescu arata ca excluderea suprafetelor rezervatiilor stiintifice, a suprafetelor parcurilor nationale, suprafetelor siturilor patrimoniului natural universal si suprafetelor strict protejate din cadrul zonelor de importanta internationala din perimetrele ce nu se includ in fondurile de vanatoare este inadmisibila."

Adica .....desi e scrisa cu picioarele fraza de domnul ziarist ....s-ar intelege ca teritoriile cu destinatie stiintifica si de rezervatie etc ...Basescu vrea sa le includa de fapt in teritoriile pentru vanatoare .
Astept si alte pareri .....eu unul asa vad ca scrie aici .

 

intelegi gresit

eu am inteles ca dl Basescu se opune unei legi care intra in contradictie cu legislatia UE de protectie a faunei. Si bine face ca se opune.
Desi ziaristul se exprima confuz, ideea e destul de clara la lectura articolului.

DAR BASELUL CE ZICEA......

FAC CE VREA MUSCHIULETUL MEU DE GAOZAR. VREAU SA VANEZ SI IN PARCUL BORDEI. DE CE SA MA IMPIEDIC DE LEGEA PROTECTIEI MEDIULUI? ZICE BASELUL SI PUNE LA OFICIUL POSTAL PROIECTUL DE LEGE SPRE AI FI SATISFACUTA PROBLEMA DE VIVIPAR.

DIN VISELE TALE....

Ai citit proiectul promovat? Ai halucinatii cetatene. rezolva- le la un psihiatru.

Mult zgomot...

Interesant. Cum dracu va dati atatia cu parerea, cand nu stiti ce prevede aceasta lege? Am impresia ca va bagati numai pentruca este vorba de Basescu si de initiatorii psd-isti ai legii. Articolul este infect, nu se intelege nimic din continutul lui.

 

ptr Vasalie ....

om fi noi doi mai pr.osti se pare ...... ceea ce nu prea cred dar fie si asa . Dac citesti atent si incerci sa urmaresti logica frazei ......iese cam pe invers cu ceea ce ar fi normal .
Dar se pare ca pentru altii ....e clar.Treaba lor ....totusi cred ca stiu ce citesc.

confuzie din nou

Voi dela ziare.com dece nu scrieti in limba Romana pe care a-ti invatzat-o. Cele scrise de voi creaza confuzie totala.
Cititi si voi comentariile.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor