Basescu: Nu eram ministru al Transporturilor la mineriada, nu mai mintiti! (Video)

Sambata, 14 Martie 2015, ora 11:33
13452 citiri
Basescu: Nu eram ministru al Transporturilor la mineriada, nu mai mintiti! (Video)
Foto: Facebook / Traian Basescu

Traian Basescu revine cu noi precizari legate de mineriada din 13-15 iunie 1990, a carei anchetare va fi reluata ca urmare a deciziei Inaltei Curti. Fostul presedinte subliniaza faptul ca nu era la acea vreme ministru al Transporturilor, asa cum gresit se prezinta in mass-media.

"Au fost multi jurnalisti, politicieni si internauti care au afirmat ca motivatia mea de a inchide dosarul mineriadei este legata de faptul ca, fiind ministru al Transporturilor, as fi pus la dispozitia minerilor trenurile cu care au venit la Bucuresti. Nimic mai neadevarat.

La acea vreme indeplineam functia de Inspector Sef al Navigatiei Civile, imi desfasuram activitatea la Constanta si nu aveam nici o legatura cu transporturile feroviare.

Va rog, nu va lasati manipulati de propagandisti ai minciunii", a postat pe Facebook Traian Basescu.

Instanta suprema a decis: Dosarul Mineriadei va fi redeschis, Ion Iliescu - vizat de ancheta

Fostul presedinte al Romaniei a comentat redeschiderea dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990 reamintind ca el a cerut personal Laurei Codruta Kovesi ca dosarul sa fie incheiat cu celeritate, iar vinovatii sa fie trimisi in judecata.

Basescu si-a amintit cum o certa pe Kovesi: Au murit 1.600 de oameni la Revolutie, iar voi inchideti dosarul!? (Video)

Ulterior, el a precizat intr-o noua postare pe Facebook ca nu a dorit sa il atace pe fostul procuror general al Romaniei, actualul sef DNA, ci doar sa isi apere mandatele.

Basescu explica de ce si-a amintit acum ca o certa pe Kovesi (Video)

Ca urmare a numeroaselor reactii starnite in presa, Traian Basescu a revenit cu o noua postare pe acest subiect.

"Dupa decizia ICCJ de redeschidere a dosarului 13-15 iunie '90 o armata de propagandisti s-a repezit pe televiziuni, radiouri si in mediul virtual sa acuze ca eu am blocat si dosarul revolutiei si dosarul mineriadei din 13-15 iunie.

In cei 10 ani de mandat au fost trei procurori generali: Ilie Botos (nu l-am numit eu), Laura Codruta Kovesi si Tiberiu Nitu. Nici unul dintre ei nu a gasit resursele morale sa spuna: 'nu este adevarat, presedintele Basescu nu ne-a cerut niciodata sa inchidem dosarele, aceasta a fost o decizie a procurorului X cu urmatoarea motivatie.....'. Altfel oameni extrem de sensibili care la orice cuvint rostit in spatiul public cer CSM sa le apere reputatia.

Orice eforturi ar face, si cu adevarat le face, Justitia nu va fi pe deplin credibila pana cand nu va da o solutie celor doua dosare", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Basescu ii ataca pe ultimii trei procurori generali ai Romaniei - cu ce l-au suparat (Video)

C.B.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Basescu ministru Transporturi Mineriada, #Basescu mineriada 1990, #dosar mineriada redeschis , #presedinte