Basescu: Nu-mi asum esecul aderarii la Schengen, n-am tinut ministri penali in Guvern (Video)

Luni, 04 Martie 2013, ora 19:23
2403 citiri
Basescu: Nu-mi asum esecul aderarii la Schengen, n-am tinut ministri penali in Guvern (Video)
Foto: Digi 24

Presedintele Traian Basescu a spus, luni seara, in declaratia de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca nu isi asuma esecul aderarii la spatiul Schengen deoarece nu el a tinut "ministri penali in Guvern", facand referire la ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Intrebat in ce masura isi asuma esecul aderarii la spatiul Schengen, Traian Basescu a raspuns: "Eu nu am cum sa imi asum neintrarea Romaniei in Schengen".

"Nici nu am tinut ministri penali in Guvern, nici nu am votat mentinerea coruptilor in Parlament, nici nu am adoptat Statutul parlamentarilor, nici n-am facut presiuni pe justitie, nici n-am dat lovituri prin CSM, deci n-am ce sa-mi asum.

Eu ce imi asum este ca mi-am facut datoria. Cautati responsabilii in alta parte. Cand a fost sa imi asum, mi-am asumat. De data asta, nu am ce sa imi asum. Cand s-au luat masurile de salvare nationala, mi le-am asumat", a declarat Traian Basescu.

Acesta a mentionat ca "obiectivul intrarii in zona Schengen ramane un obiectiv fundamental pentru Romania si din acest punct de vedere niciun sacrificiu nu este prea mare".

"Chiar sacrificarea coruptilor nostri nu mi se pare fundamentala in raport cu interesul ca tara noastra sa fie parte a unui sistem european solid", a completat seful statului.

Basescu: I-am spus lui Ponta "Nu-l pune pe Fenechiu ministru, ca-l suspend"

Ministrii vizati de raportul MCV sunt Dragnea, Vosganian si Fenechiu - AFP

Presedintele Traian Basescu a afirmat, pe 26 februarie, in precedenta declaratie de presa de la Cotroceni, ca i-a spus prim-ministrului Victor Ponta, in luna decembrie, sa nu-l numeasca pe Relu Fenechiu ministru al Transporturilor, pentru ca acesta va fi suspendat a doua zi, din cauza acuzatiilor de coruptie care i se aduc.

Relu Fenechiu este unul dintre politicienii vizati in raportul MCV ca fiind acuzat de coruptie, potrivit raportului publicat in luna ianuarie de Comisia Europeana. Ministrul Transporturilor este acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Basescu: Germania nu e singura care ar fi votat impotriva Romaniei, e posibil sa fi fost majoritate

Presedintele Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa, luni seara, de la Palatul Cotroceni, in contextul declaratiilor politice din ultimele zile pe tema aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.

Traian Basescu a subliniat ca nu doar Germania ar fi votat impotriva tarii noastre la Consiliul JAI din 7-8 martie, ci sapte state, posibil chiar majoritatea dintre ele. Totodata, acesta a afirmat ca nu a vazut nicio problema rezolvata prin tipete si ca "nimeni nu-si arunca buzduganul peste frontiere".

Nu in ultimul rand, seful statului a afirmat ca spera ca Romania sa obtina o alta data de aderare la spatiul Schengen - luna septembrie sau decembrie.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Traian Basescu esec aderare Schengen, #Basescu asumare esec Schengen, #Basescu Fenechiu ministru penal, #Traian Basescu Romania aderare Schengen , #presedinte