Basescu nu s-a dus la nunta, insa a trimis darul Opinii

Sambata, 02 Iulie 2011, ora 21:22
3524 citiri
Basescu nu s-a dus la nunta, insa a trimis darul Opinii

Nu mi-am crezut ochilor si urechilor, cand l-am auzit la un post TV pe presedintele Basescu explicand ca a primit o invitatie la nunta de la Monaco, asa cum au primit toti presedintii Europei, dar a hotarat sa nu se duca.

Meritam sa aflam si noi de ce a hotarat asa, intrucat nu prea am inteles sa fi avut alta treaba in acest weekend, mai urgenta sau mai arzatoare.

Dar nici nu ard de curiozitate sa aflu de ce a hotarat, pe cat ma uluieste modul cum ne-a prezentat presedintele problema pentru noi, cei care ciulim urechile la tot ce spune.

Punctul unu - m-a dat gata stilul cu care a privit invitatia, ca din pod: "am primit-o ca si alti presedinti". Am avut senzatia ca vorbeste cu subinteles, a un presedinte atat de geostrategic ca al Romaniei s-ar fi asteptat la o invitatie mai cu fundita decat altul, care nici macar iesire la mare n-are.

Al doilea - raspunsul sec ne-a instiintat ca nu se duce. Daca tot sec i-a instiintat si pe cei de la Monaco, au tot motivul sa se intrebe: why not?

Al treilea - mi s-a parut bizar cum conducatorul statului ii trimite unui omolog european refuzul prin scrisoare, ca si cum ar spune: "vezi, sa comanzi doua tacamuri mai putin, eu si cu nevasta avem treaba prin casa: asipram in dormitor si pritocim varza".

Al patrulea - faptul ca, neducandu-se la nunta, trimite darul in pachet si plicul cu scrisoarea seamana cu situatia unei nunti din Ferentari, cand invitatul nu se duce pentru ca si-a scrantit piciorul, dar trimite numai plicul, ca sa fie multumit socrul mare.

Al cincilea - imi vine sa cred ca nu s-a dus pentru ca-i pica greu presedintelui sa priveasca in ochi familia noastra regala, campioana noastra la gimnastica si campionul la tenis, iar ei sa priveasca in ochi campionul nostru la gafe.

Al incilea - punctul culminant, care le-a pus capac la toate, este sintagma cu care si-a terminat presedintele scurtul expozeu cu privire la felul cum s-a achitat de obligatii: "Si cu asta, basta!".

Mi se pare groaznic sa auzi de la un presedinte de stat exprimandu-se in asemenea termeni cu prilejul unui asemenea eveniment privind un omolog al sau. La fel de neplacut ca tot ce am auzit in ultimul timp cu privire la persoana regala, la Prut si la inca multe altele.

Care altele nu le mai mai spun, pentru ca am spus destule - si cu asta basta.

Citește și:
O consilieră USR din Timișoara a demisionat după o sentință care a stabilit că a construit ilegal un bloc
O consilieră USR din Timișoara a demisionat după o sentință care a stabilit că a construit ilegal un bloc
Consiliera USR Aida Szilagyi din Timișoara, fostă contracandidată a lui Dominic Fritz în cursa internă din USR pentru Primăria Timișoara, a demisionat din Consiliul Local Timișoara după ce...
Un an de la guvernarea PNL-PSD: „Au fost sacrificate reformele, dar am câștigat o pojghiță de prestigiu; Pentru opoziție a fost o perioadă mai grea decât pentru putere”
Un an de la guvernarea PNL-PSD: „Au fost sacrificate reformele, dar am câștigat o pojghiță de prestigiu; Pentru opoziție a fost o perioadă mai grea decât pentru putere”
Sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial a făcut o analiză după un an de guvernare PNL-PSD arătând unde se află în prezent coaliția, cum a ajuns să se formeze în...