Basescu nu s-a dus la nunta, insa a trimis darul Opinii

Sambata, 02 Iulie 2011, ora 21:22
3571 citiri
Basescu nu s-a dus la nunta, insa a trimis darul Opinii

Nu mi-am crezut ochilor si urechilor, cand l-am auzit la un post TV pe presedintele Basescu explicand ca a primit o invitatie la nunta de la Monaco, asa cum au primit toti presedintii Europei, dar a hotarat sa nu se duca.

Meritam sa aflam si noi de ce a hotarat asa, intrucat nu prea am inteles sa fi avut alta treaba in acest weekend, mai urgenta sau mai arzatoare.

Dar nici nu ard de curiozitate sa aflu de ce a hotarat, pe cat ma uluieste modul cum ne-a prezentat presedintele problema pentru noi, cei care ciulim urechile la tot ce spune.

Punctul unu - m-a dat gata stilul cu care a privit invitatia, ca din pod: "am primit-o ca si alti presedinti". Am avut senzatia ca vorbeste cu subinteles, a un presedinte atat de geostrategic ca al Romaniei s-ar fi asteptat la o invitatie mai cu fundita decat altul, care nici macar iesire la mare n-are.

Al doilea - raspunsul sec ne-a instiintat ca nu se duce. Daca tot sec i-a instiintat si pe cei de la Monaco, au tot motivul sa se intrebe: why not?

Al treilea - mi s-a parut bizar cum conducatorul statului ii trimite unui omolog european refuzul prin scrisoare, ca si cum ar spune: "vezi, sa comanzi doua tacamuri mai putin, eu si cu nevasta avem treaba prin casa: asipram in dormitor si pritocim varza".

Al patrulea - faptul ca, neducandu-se la nunta, trimite darul in pachet si plicul cu scrisoarea seamana cu situatia unei nunti din Ferentari, cand invitatul nu se duce pentru ca si-a scrantit piciorul, dar trimite numai plicul, ca sa fie multumit socrul mare.

Al cincilea - imi vine sa cred ca nu s-a dus pentru ca-i pica greu presedintelui sa priveasca in ochi familia noastra regala, campioana noastra la gimnastica si campionul la tenis, iar ei sa priveasca in ochi campionul nostru la gafe.

Al incilea - punctul culminant, care le-a pus capac la toate, este sintagma cu care si-a terminat presedintele scurtul expozeu cu privire la felul cum s-a achitat de obligatii: "Si cu asta, basta!".

Mi se pare groaznic sa auzi de la un presedinte de stat exprimandu-se in asemenea termeni cu prilejul unui asemenea eveniment privind un omolog al sau. La fel de neplacut ca tot ce am auzit in ultimul timp cu privire la persoana regala, la Prut si la inca multe altele.

Care altele nu le mai mai spun, pentru ca am spus destule - si cu asta basta.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Basescu nunta Albert Monaco, #Basescu invitatie nunta Monaco , #presedinte