Basescu nu se vrea presedinte peste o tara muribunda

Miercuri, 05 August 2009, ora 23:59
6873 citiri
Basescu nu se vrea presedinte peste o tara muribunda
Foto: TVR

Traian Basescu a refuzat miercuri sa precizeze, din nou, daca va candida la alegerile prezidentiale, lasand sa se inteleaga ca o eventuala decizie de a renunta la Cotroceni va fi din vina Coalitiei aflate la guvernare, de care este nemultumit.

Cu patru luni inainte de alegerile prezidentiale si in fata recentelor declaratii ale mai marilor PD-L care l-au scos pe Emil Boc "la incalzire" in cursa pentru Cotroceni, presedintele Traian Basescu a strecurat o fraza surprinzatoare, in emisiunea de miercuri seara, de la TVR.

"Noul presedinte trebuie ales pe o tara cu perspectiva", a spus domnia sa, in contextul in care vorbea despre faptul ca romanii nu au nevoie sa aleaga un presedinte "peste o tara muribunda".

Traian Basescu: 10 - 15.000 de oameni vor trebui sa plece din institutiile statului

"In loc sa discuti despre situatia de criza, tu discuti cum facem cu Elena Udrea si cum facem sa amanam reformele? Cred ca totul se face acum prin prisma alegerilor prezidentiale. Pe ce vor sa aleaga un presedinte? Pe o tara care au ingropat-o? Acum se vad greselile de la alegerile de anul trecut.

Romania ar fi trecut mai usor peste criza daca ar fi avut resurse. Eu cred ca nu avem nevoie sa alegem un presedinte pe o tara muribunda. Noul presedinte trebuie ales pe o tara cu perspectiva. Inca putem lua masurile necesare ca sa evitam derapajul spre care ne indreptam daca nu se iau masurile care trebuie", a spus Traian Basescu.

Ulterior insa, a aplicat din nou tactica nehotararii, afirmand ca "nu am decis inca". "Nu un eventual derapaj economic ma tine in loc, e o analiza mult mai complicata", a spus presedintele, subliniind apoi ca nu are nici cea mai mica intentie sa faca anuntul oficial in cadrul unei emisiuni televizate.

Practic, presedintele a lasat sa se inteleaga ca decizia de a candida depinde in mare parte de masurile de reforma pe care coalitia aflata la guvernare le va lua pentru stoparea adancirii crizei economice.

"Sunt in plin proces de reflectie. Merita sa te angajezi daca esti sigur ca reformele merg mai departe. Uite ca in Coalitie incep sa ingroape subiect dupa subiect, discutand inca daca sa faca reforma sau nu", a spus Traian Basescu.

Traian Basescu despre Vladimir Voronin: Un bolsevic...

De aceasta data, presedintele si-a indreptat nemultumirile spre intreaga coalitie aflata la guvernare. "Sunt nemultumit de felul in care lucreaza coalitia. In Coalitie li se pare mai important sa nu ia nici un fel de masura in vederea campaniei electorale decat sa faca ceva pentru tara. Eu vorbesc despre ambele partide din Coalitie, pentru ca sunt egal raspunzatoare", a spus presedintele.

"PD-L si PSD, in loc sa discute problemele de fond privind reducerea aparatului de stat, isi pierd timpul discutand ce sa faca cu Elena Udrea. E si un dram de inconstienta aici. Totul este privit din punct de vedere politic in vederea alegerilor prezidentiale si din aceasta cauza nu se iau masurile care se impun cu necesitate", a argumentat seful statului, fiind, de altfel, singura referire la scandalul din jurul Elenei Udrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Republica Moldova nu „se rupe” de Rusia, ci de „Rusia agresivă”, iar Chişinăul îşi doreşte să vadă o Rusie „paşnică şi democratică” în viitorul apropiat, cu care să...
Mesajul lui Piedone pentru Ciucă și Ciolacu: ”Să mă sprijine/ Vă garantez că voi câștiga”
Mesajul lui Piedone pentru Ciucă și Ciolacu: ”Să mă sprijine/ Vă garantez că voi câștiga”
Cristian Popescu Piedone le-a transmis liderilor PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, un mesaj joi seara, 29 februarie, asta după ce a anunțat în repetate rânduri că va candida...
#Traian Basescu candidatura prezidentiale, #Basescu reforme coalitie, #Traian Basescu TVR, #alegeri prezidentiale 2009 , #presedinte