Basescu nu vede posibile majorari de salarii si pensii in 2012

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 18:45
1922 citiri
Basescu nu vede posibile majorari de salarii si pensii in 2012

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, la o conferinta de presa tinuta la Palatul Cotroceni, ca nu vede de unde ar putea fi gasiti bani pentru majorari de pensii si salarii, pe care unii din liderii PDL le anuntasera ca posibile.

"Cred ca insistati pe un lucru pe care nu presedintele vi-l poate spune. Cei care faceau declaratii sa spuna de unde. Eu nu am identificat in buget un loc din care sa taiem bani", a raspuns Basescu unei intrebari.

El i-a criticat pe politicienii care au anuntat mariri, transmitandu-le ca, daca au impresia ca s-au sacrificat, probabil ca au dreptate, dar altii "si-au sacrificat viata pentru tara si nu s-au mai agitat atat".

"Nu ma puneti sa comentez declaratiile pe care le fac politicienii din partide. Eu sunt unul din cei care si-au calcat cel mai greu pe inima cand a trebuit sa anunte romanilor masurile care s-au luat. Fac un apel la realism al politicienilor. Stiu ca foarte multi din cei aflati la guvernare au sentimentul ca si-au sacrificat voturile. Le confirm ca da, n-au explicat suficient, dar le-au sacrificat pentru tara.

Romania e intr-un echilibru fragil. Ieri la Consiliu, s-a concluzionat ca va fi o scadere a productiei in UE. Situatia Romaniei s-a consolidat, dar fragilitatea ne vine din semnele care apar in economica Uniunii Europene - marile noastre piete, legate de Uniunea Europeana.

As face o paranteza - in 1990, exporturile Romaniei au fost de 10 miliarde de euro. In 2011, au fost de 45 de milarde de euro. Daca previziunile se vor confirma, exporturile noastre vor scadea daca nu gasim alte piete.

Cuvantul responsabil e prudenta. Stiu ca sunt partide care si-au sacrificat voturile, dar nu si-au sacrificat viata, au facut-o pentru altii. Altii si-au sacrificat viata pentru tara si nu s-au mai agitat atat. Daca salvezi tara, ne salvam si noi", a mai afirmat Traian Basescu.

Biroul Permanent National al PDL l-a mandatat pe premierul Emil Boc sa vada daca exista posibilitatea unei majorari a pensiilor si salariilor cu 5%, din luna aprilie a acestui an.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...