Basescu nu vrea referendum in Capitala: Bucurestenii nu stiu cate compromisuri se fac (Video)

Joi, 19 Mai 2011, ora 13:57
2465 citiri
Basescu nu vrea referendum in Capitala: Bucurestenii nu stiu cate compromisuri se fac (Video)

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca nu este nevoie de organizarea unui referendum in Capitala pentru modificarea organizarii administrative, in primul rand pentru ca cetatenii ar vota in necunostinta de cauza, neavand de unde sa stie la cate compromisuri recurg in prezent consilierii si primarii de sector pentru a lua o decizie care sa ii multumeasca si pe "vanzatorii de panselute si pe cei de lalele".

Seful statului s-a referit in primul rand la necesitatea unei reorganizari administrative a tarii, deoarece actuala nu poate stimula dezvoltarea. "Avem decizii pe suprafete mult prea mici, judetele, si avem decizii extrem de greu de negociat. Interesul unui judet este sa se faca drum de la sud la nord, altul de la vest la est, ca acolo le sunt primarii", a declarat presedintele.

Acesta s-a referit si la "zbaterea de la Bucuresti", adica la referendumul in cadrul caruia bucurestenii vor fi consultati cu privire la modificarea atributiilor primarilor de sectoare si a consiliilor, dezvaluind trocurile care se fac intre edilii locali pentru satisfacerea unor interese.

"Nu e nevoie de niciun referendum, Parlamentul hotaraste. Mi se pare ca s-a exagerat. Sigur, cetateanul va spune: 'Vreau sa am primar de sector!'. Dar cetateanul nu stie ce e in spatele unei astfel de dorinte. Sunt sapte consilii, sapte bugete, primarul nu poate sa faca ce vrea el. (...)Ca sa scoti o hotarare de consiliu cate compromisuri trebuie sa faci, cate terenuri trebuie sa dai? Cate contracte la o firma sau alta?

Bucurestenii nu realizeaza cate compromisuri face un primar(...) Trebuie sa il satisfaci si pe cel cu panselute, cel cu lalele are altfel de interese, cel cu ceasuri are si el reprezentantii lui in consiliu", a acuzat fostul primar general al Capitalei.

Traian Basescu a subliniat ca la fel se intampla si la nivelul judetelor. "Organizarea intr-un numar redus de unitati administrativ regionale va lua presiunea politicului de pe administratie", a punctat presedintele.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...
Comentarii
Ghilotina
rank 5
Cei mai mari MINCINOSI sunt liberalii ! De unde banii pt a sustine corturile alea prin Bucuresti ? I-au dat Halaicu , Chiliman ? Ce mai vor sa FURE ?