Basescu: Nu vreau aurul de la Rosia Montana, vreau locuri de munca

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 19:16
5431 citiri
Basescu: Nu vreau aurul de la Rosia Montana, vreau locuri de munca

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca sustine demararea proiectului de la Rosia Montana, intrucat acesta ar aduce locuri de munca pentru Romania.

"Cateva cuvinte despre declaratia (adoptata la Consiliul European din 30 ianuarie - n.red) privind crearea de locuri de munca. Veti observa ca si la nivelul UE nu mai exista dubii - ce spuneam acum cateva zile si mi se intorcea in cap - "presedintele vreau aurul de la Rosia Montana" - nu, vreau locurile de munca", a spus Traian Basescu.

(...)Niciodata pana acum aceste aspecte (cresterea economica si locurile de munca - n.red.) nu au fost aduse inaintea Consiliului - acum devine o chestiune de solidaritate (...) Declaratia e un angajament cu privire la consolidarea masurilor de crestere economica si creare de locuri de munca", a adaugat seful statului.

Ulterior, in declaratia sa, seful statului a reluat tema mineritului, spunand ca acest domeniu, alaturi de constructia de autostrazi, poate aduce crestere economica si sa creeze locuri de munca.

"E loc pentru investitii - autostrazi, minerit, orice se poate face (...)nu putem genera prosperitate prin consum excesiv", a afirmat Basescu.

Declaratia privind cresterea economica si locurile de munca a fost discutata la Consiliul European informal din 30 ianuarie, odata cu acordul privind un tratat de responsabilitate bugetara.

Presedintele Traian Basescu e un sustinator al demararii proiectului de exploatare a aurului de la Rosia Montana, considerand ca acesta ar aduce cateva miliarde de euro Romaniei si ar produce locuri de munca.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...