Basescu o contrazice pe Merkel: Vladimir Putin este un om puternic

Luni, 17 Martie 2014, ora 13:06
5871 citiri
Basescu o contrazice pe Merkel: Vladimir Putin este un om puternic

Presedintele Traian Basescu a comentat, luni, situatia tensionata dintre Rusia si Ucraina, contrazicandu-o pe Angela Merkel, care a spus ca Vladimir Putin nu ar mai gandi rational.

"Nu e adevarat (ca Vladimir Putin nu ar mai gandi rational - n.red.). Stiu care e aprecierea pe care o are Merkel fata de Putin. Putin i-a facut pe rusi sa viseze din nou la puterea si influenta pe care a avut-o Federatia Rusa", a declarat seful statului, intr-un interviu acordat "Adevarul LIVE".

Totodata, liderul de la Cotroceni a spus ca omologul sau rus este "un om puternic", care ar avea ca obiectiv restabilirea frontierelor URSS si care nu ar ezita sa foloseasca tancurile acolo unde nu va merge cu "vorba buna".

Basescu: Cred ca Udrea poate sa il bata pe Ponta fizic, daca e nevoie - LIVE

"Sanctiunile economice nu il vor intoarce din drum, dar trebuie aplicate. Rusia are o vulnerabilitate: ca este ca o mare pompa de benzina. Alimentezi cu gaze, cu titei, motorina sau benzina si de care Europa depinde in proportie de 25-30 la suta", a mai spus presedintele Basescu, spunand ca intrebarea este daca se vrea o aplicare pana la capat a acestor sanctiuni.

Totusi, Traian Basescu a spus ca este imbucurator faptul ca Germania are resurse si ca problema va fi cu alte state, cum ar fi Ucraina, care si asa este, in opinia presedintelui, "intr-o situatie aproape disperata".

De asemenea, Traian Basescu a spus Romania are o capacitate energetica mai mare decat propriile nevoie si ca "putem sa ne desfasuram activitatea fara import de gaze din Rusia".

Merkel, despre Putin: Nu are contact cu realitatea, e in alta lume

Angela Merkel a declarat, la inceputul lunii, dupa o discutie cu Vladimir Putin, ca acesta ar fi in alte lume si ca nu ar mai avea niciun contact cu realitatea.

Dupa trimiterea trupelor ruse in Crimeea, Vladimir Putin a primit numeroase critici din lumea occidentala si avertismente privind eventuale sanctiuni pe care le-ar putea suferi Rusia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Traian Basescu Merkel Putin, #Traian Basescu Vladimir Putin puternic, #Traian Basescu Crimeea Rusia Ucraina , #presedinte