Ziare.com

Basescu: O simpla scrisoare in care sa cerem sa intram in Schengen nu ne ajuta (Video)

Joi, 07 Februarie 2013, ora 13:10

   

Basescu: O simpla scrisoare in care sa cerem sa intram in Schengen nu ne ajuta (Video)
Presedintele Traian Basescu a afirmat joi ca optiunea sa este ca, inainte de a trimite o scrisoare in care Romania sa ceara intrarea in spatiul Schengen, Bucurestiul ar trebui sa arate ca a inteles "mesajele Uniunii Europene in ceea ce priveste statul de drept".

"Optiunea mea este ca, inainte de a trimite o scrisoare in care sa cerem sa intram in Schengen, ar trebui sa aratam ca am inteles mesajele UE in ceea ce priveste statul de drept. (...) O simpla scrisoare in care sa cerem sa intram in Schengen nu ne ajuta", a afirmat Traian Basescu, intr-o declaratie sustinuta inainte de plecarea spre Bruxelles unde are loc Consiliul European.

Romania va trimite catre toti liderii UE o scrisoare privind aderarea la Schengen

In opinia sa, o simpla solicitare de intrare in Schengen "este superfluu".

"Eu am mai spus public - o simpla solicitare sa intram in Schengen este superfluu. Stiti foarte bine pozitia mea ca Schengen nu trebuie legata de MCV. Si, totusi, daca Romania are niste probleme de credibilitate, le avem legat de MCV. Eu, in scrisoarea pe care as adresa-o liderilor europeni, as vorbi de succesul care se prefigureaza astazi. Parlamentul Romaniei si majoritatea parlamentarilor au adoptat o legislatie coerenta din punctul de vedere al imunitatii parlamentare", a mai spus Traian Basescu.

Ponta: Maine voi vorbi cu Basescu sa avem o scrisoare comuna pe Schengen

Premierul Victor Ponta a anuntat luni, la Bruxelles, ca autoritatile de la Bucuresti vor trimite o scrisoare catre toti sefii de stat si de Guvern din Uniunea Europeana in care vor solicita un rezultat pozitiv cu privire la aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

"Mi-am exprimat recunostinta pentru pozitia constanta a presedintelui Barroso si a Comisiei Europene ca Romania este pe deplin pregatita pentru a adera la spatiul Schengen.

L-am informat pe presedintele Barroso ca intentionam sa trimitem o scrisoare comuna, semnata de presedintele tarii, de premier si de catre presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, catre toti sefii de stat si de Guvern din Uniunea Europeana, cu solicitarea unui raspuns pozitiv in martie (la Consiliul Justitie si Afaceri Interne - n.red.). Apreciez sprijinul Comisiei Europene pentru aceasta aderare a Romaniei si Bulgariei", a declarat Victor Ponta, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

El a spus ca scrisoarea reprezinta un apel care arata ca toata clasa politica de la Bucuresti este unita in privinta acestui subiect.

"Poate chiar o aduce joi presedintele la Consiliul European si o da fiecarui sef de guvern. Dupa aceea decizia se ia in JAI, unde sunt ministrii de Interne, nu premierii", a precizat Ponta.


Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1747 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da, dauna sa intram in spatiu Shanghai, sa stiti ca nea juta, MULT !

Premierul Victor Ponta a anuntat luni, la Bruxelles, ca autoritatile de la Bucuresti vor trimite o scrisoare catre toti sefii de stat si de Guvern din Uniunea Europeana in care vor solicita un rezultat pozitiv cu privire la aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Traiasca poporu chinez frate cu poporu roman, care numai iei ne mai poate scoate dinca catun care nea bagat malagambismu !

Asa sa nea jute Xi Jinping !

 

Băsescu!

In Registrul cu membrii PCR Constanta pentru care s-a dat aprobarea să sprijine munca de Securitate figurează, la pozitia 19 de la litera B, Băsescu Traian, născut la 4.11.1951, in comuna Basarabi, judetul Constanta, care lucra ca ofiter II la intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime (IEFM) Constanta. Celelalte rubrici ale tabelului ne arată in ce calitate era folosit Traian Băsescu de Securitate, cind a fost trecut in Registru (probabil data la care a devenit membru de partid) si cine era securistul căruia ii raporta. Traian Băsescu a fost trecut in Registrul cu membrii PCR Constanta pentru care s-a dat aprobarea să sprijine munca de Securitate in data de 9.09.1978, si era folosit ca sursă in Portul Constanta de către locotenentului major de Securitate Mihai Avramidis.

Atata il duce mintea pe Ponta!

Daca era de furat sau de mintit ar fi avut idei geniale(de hotie).

 

Băsescu!

Ponta, este nevinovat pt că NU el a furat Flota,Alro,parcul Bordei,palatul din Mihăileanu, complexul Ciclop(nume predestinat), banii de la FMI, UE și băncile comerciale și NU Ponta a incendiat 38 de nave la Rouen, numai ca să se distreze ca un piroman maniacal și sardonic... NU, infractorul DEMIS de ,8,5 milioane a comis toate aceste abominabilațiuni terestre...

O simplă scrisoare,

Normal că nu ajunge in acest caz.Nu e ca aceea pierdută de Călin si găsită de Nuti...
Ea trebuie insotită de dovezi sigure.
Si ce dovezi avem,cand sute de condamnati,nu s-au prezentat la locul detentiei si sunt prinsi la razii.
Si etnobotanicile si cele clasice,le usurează visele tinerilor,cand pestii se inmultesc si prostitutia se mută prin toată Europa.
Ce rol are această viză,cand romii se pot călătorii
ca "turisti"din nordul pană in sudul,din est in vestul Europei?
Băsescu are dreptate!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor