Basescu: Ordonanta de modificare a Legii educatiei face din Educatie un chiosc de diplome

Joi, 03 Iulie 2014, ora 13:09
4459 citiri
Basescu: Ordonanta de modificare a Legii educatiei face din Educatie un chiosc de diplome
Foto: Presidency.ro

Presedintele Traian Basescu l-a criticat, joi, pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, din cauza faptului ca acesta nu a atacat Ordonanta de Urgenta de modificare a Legii educatiei, privind sesiunea speciala pentru cei care nu au promovat Bacalaureatul.

"Domnul Ciorbea este cel mai fericit Avocat al Poporului de la revolutie incoace - i s-a marit bugetul, i s-au facilitat conditii sa cheltuiasca cat are nevoie. Va fi un Avocat al Poporului docil.

Orice Avocat al Poporului responsabil ar fi atacat OUG de modificare a Legii educatiei, care a facut din nou din Educatie un chiosc la care sa se poata achizitiona diplome, doctorate, cu rectori cu mandate prelungite", a declarat seful statului, joi, la o dezbatere organizata de Partidul Miscarea Populara, la Palatul Parlamentului, la aniversarea suspendarii din anul 2012.

Basescu: In 2012, dupa suspendare, langa mine au fost oportunisti. Azi sunt in mizeria compromisului

Acesta considera ca nepermis faptul ca Victor Ciorbea nu a atacat la Curtea Constitutionala ordonanta respectiva.

"Este nepermis ca Avocatul Poporului, imbuibat cu noile prevederi materiale pe care le are, sa nu atace aceasta ordonanta la CCR. (...) Avem o problema care tine de oameni si nu de legi. Daca legile sunt bine controlate de CCR, este evident ca ordonantele de urgenta, prin slugarnicia Avocatului Poporului, raman neatacate", a mai spus Traian Basescu.

Bacalaureat: Sesiune speciala in primavara si meditatii platite de stat pentru nepromovati

Luni a fost publicata in Monitorul Oficial o OUG privind modificarea Legii educatiei, astfel incat candidatii care nu s-au prezentat la examenul de bacalaureat sau care nu l-au promovat sa poata participa la o sesiune speciala, organizata in perioada februarie-martie a fiecarui an. De asemenea, acestia ar putea beneficia de meditatii platite de stat, intre lunile octombrie - ianuarie.

Ministerul Educatiei Nationale a transmis ca aproximativ 209.000 de candidati nu au promovat Bacalaureatul intre anii 2010 si 2013, care ar urma sa sustina in sesiunea speciala doar probele pe care nu le-au promovat.

Citește și:
Cum vede Nicolae Ciucă amenințările Rusiei privind un atac nuclear: ”Decizia nu aparține unui singur om”
Cum vede Nicolae Ciucă amenințările Rusiei privind un atac nuclear: ”Decizia nu aparține unui singur om”
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit miercuri, 28 septembrie, despre amenințările Rusiei privind folosirea armelor nucleare. Șeful guvernului a susținut că probabilitatea ca un astfel de lucru...
Încă un edil se opune majorării salariilor primarilor: ”Trebuie să fim mai chibzuiți cu banul public”
Încă un edil se opune majorării salariilor primarilor: ”Trebuie să fim mai chibzuiți cu banul public”
Primarul municipiului Arad, Călin Bibart, a anunţat, miercuri, că nu va aplica nicio mărire de salarii pentru el şi viceprimari, afirmând că "este o perioadă în care trebuie să fim mai...
Comentarii
T
tudorion46
rank 5