Basescu: Parchetul General a fost transformat intr-un instrument de lupta politica (Video)

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 18:34
2696 citiri
Basescu: Parchetul General a fost transformat intr-un instrument de lupta politica (Video)

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat joi ca este haituit de Parchetul General condus de procurorul Tiberiu Nitu si si-a exprimat regretul pentru faptul ca acesta a transformat institutia pe care o conduce intr-un "instrument de lupta politica".

Declaratiile au fost facute in cadrul unei interventii telefonice la postul B1TV, la cateva ore dupa ce fostul presedinte a fost chemat la Inalta Curte intr-un dosar redeschis de Parchetul General pentru faptul ca nu si-a respectat, in 2007, promisiunea de a demisiona in 5 minute, asa cum declarase public.

Traian Basescu, chemat la Inalta Curte intr-un nou dosar: Nu a demisionat in 5 minute (Video)

Traian Basescu si-a exprimat nemultumirea fata de chemarea sa "aproape zilnica" in fata magistratilor, exprimand suspiciuni si cu privire la faptul ca "direct de la Parchet" ar fi chemati si cei care vin "pentru fluieraturi".

"E un tratament care nu pe mine ma umileste, ci pe ce cei care conduc, ma refer la Parchetul General", a afirmat fostul presedinte, adaugand ca se simte "haituit" de Tiberiu Nitu, cel care a recunoscut ca "a tras la Revolutie".

Basescu, dupa audiere: Nu am secretizat nici macar o foaie din dosarul rapirii jurnalistilor (Video)

Procurorii au respins cererea lui Basescu de a se confrunta cu Gabriela Firea

Tiberiu Nitu are certificat de revolutionar: Ce spune presedintele Asociatiei 21 Decembrie

"Va asigur ca nu ma intimideaza (...) Nici nu isi imagineaza cat pot duce eu cu zambetul pe buze. Daca domnul Nitu crede ca asta merita un fost sef de stat, sa il batjocoreasca in fiecare zi...Ii respect autoritatea, dar va veni o zi cand abuzurile vor fi rejudecate.

Sa nu credeti ca abuzurile care se fac de vreo 11 luni incoace sunt asa, niste chestii care raman, 'Le-am facut ca am putere si asta e!'. Va trebui luata legislatia naostra, comparata cu legislatia europeana, va trebui vazut unde s-au incalcat deja norme in decizii existente ale CEDO si cei care le-au incalcat trebuie sa raspunda", a declarat fostul presedinte al Romaniei.

In plus, Traian Basescu a subliniat: "Toate dosarele mele sunt pornite de la oameni politici".

Acesta a reamintit ca dosarul Mihaileanu a pornit de la 12 senatori PSD, dosarul Firea a fost deschis cu semnaturile a 180 de parlamentari PSD si PNL, iar dosarul "Bani pentru jurnalistii rapiti in Irak" ca urmare a unei sesizari facute de Corneliu Vadim Tudor.

"Sunt un colectionar de plangeri de la oameni politici. Pacatul este ca Parchetul General intra in acest joc. A fost transformat intr-un instrument de lupta politica impotriva mea", a concluzionat fostul sef al statului.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...