Basescu merge la Roma, la ceremoniile de Ziua Nationala a Italiei

Joi, 02 Iunie 2011, ora 10:57
1163 citiri
Basescu merge la Roma, la ceremoniile de Ziua Nationala a Italiei
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a ajuns, joi, la Roma, unde va participa la ceremoniile prilejuite de implinirea a 150 de ani de unitate nationala a Italiei.

Seful statului roman va asista, alaturi de alti peste 40 de presedinti, la parada militara care va fi organizata in centrul Romei, pe Via dei Fori Imperiali.

La parada militara, Fortele Armate Romane vor fi reprezentate de o Garda a Drapelului National formata din patru militari, inclusiv comandantul Garzii - colonelul Virgil Ovidiu Pop, comandantul Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul".

Vor mai participa la parada structuri similare din armatele tarilor membre NATO, UE si prietene ale Italiei: Afganistan, Albania, Algeria, Arabia Saudita, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belgia, Bosnia si Hertegovina, Brazilia, Canada, China, Croatia, Danemarca, Estonia, Federatia Rusa, Franta, Georgia, Germania, Grecia, Iordania, Irlanda, Israel, Indonezia, Letonia, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Monaco, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Serbia, Slovenia, Spania, SUA, Tunisia, Turcia, Ungaria.

Basescu merge la Roma, unde va fi prezent si liderul Kosovo

Pentru prima data in istoria Italiei, ceremoniile pentru marcarea Zilei Nationale a Republicii, in 2 iunie, vor avea loc in prezenta a 80 de sefi de stat sau delegatii diplomatice.

Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a decis ca anul acesta, cand se sarbatoresc 150 de ani de la unificarea Italiei, Ziua Nationala sa fie marcata alaturi de sefii statelor cu care tara are relatii bilaterale.

Printre cei peste 40 de sefi de stat care au confirmat prezenta la ceremoniile de la Roma se afla presedintele rus Dmitri Medvedev, cel german Christian Wulff, presedintele turc Abdullah Gul, cel israelian Shimon Peres, al Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, presedintele palestinian Mahmud Abbas. De asemenea, sunt asteptati si regele Spaniei Juan Carlos si vicepresedintele SUA, Joe Biden.

Ceremoniile vor debuta cu o parada militara organizata in fata Altarului Patriei din Piazza Venezia, amintind de prima parada militara din 1948. Sefii de stat vor fi apoi oaspetii presedintelui Napolitano la Palatul Quirinale, unde vor fi intampinati cu un concert.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Basescu Roma, #basescu italia, #Basescu zi nationala Italia , #presedinte