Ziare.com

Basescu merge la Roma, la ceremoniile de Ziua Nationala a Italiei

Joi, 02 Iunie 2011, ora 10:57

   

Basescu merge la Roma, la ceremoniile de Ziua Nationala a Italiei
Presedintele Traian Basescu a ajuns, joi, la Roma, unde va participa la ceremoniile prilejuite de implinirea a 150 de ani de unitate nationala a Italiei.

Seful statului roman va asista, alaturi de alti peste 40 de presedinti, la parada militara care va fi organizata in centrul Romei, pe Via dei Fori Imperiali.

La parada militara, Fortele Armate Romane vor fi reprezentate de o Garda a Drapelului National formata din patru militari, inclusiv comandantul Garzii - colonelul Virgil Ovidiu Pop, comandantul Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul".

Vor mai participa la parada structuri similare din armatele tarilor membre NATO, UE si prietene ale Italiei: Afganistan, Albania, Algeria, Arabia Saudita, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belgia, Bosnia si Hertegovina, Brazilia, Canada, China, Croatia, Danemarca, Estonia, Federatia Rusa, Franta, Georgia, Germania, Grecia, Iordania, Irlanda, Israel, Indonezia, Letonia, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Monaco, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Serbia, Slovenia, Spania, SUA, Tunisia, Turcia, Ungaria.

Basescu merge la Roma, unde va fi prezent si liderul Kosovo

Pentru prima data in istoria Italiei, ceremoniile pentru marcarea Zilei Nationale a Republicii, in 2 iunie, vor avea loc in prezenta a 80 de sefi de stat sau delegatii diplomatice.

Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a decis ca anul acesta, cand se sarbatoresc 150 de ani de la unificarea Italiei, Ziua Nationala sa fie marcata alaturi de sefii statelor cu care tara are relatii bilaterale.

Printre cei peste 40 de sefi de stat care au confirmat prezenta la ceremoniile de la Roma se afla presedintele rus Dmitri Medvedev, cel german Christian Wulff, presedintele turc Abdullah Gul, cel israelian Shimon Peres, al Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, presedintele palestinian Mahmud Abbas. De asemenea, sunt asteptati si regele Spaniei Juan Carlos si vicepresedintele SUA, Joe Biden.

Ceremoniile vor debuta cu o parada militara organizata in fata Altarului Patriei din Piazza Venezia, amintind de prima parada militara din 1948. Sefii de stat vor fi apoi oaspetii presedintelui Napolitano la Palatul Quirinale, unde vor fi intampinati cu un concert.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 733 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor