Basescu: Partidele aflate la guvernare isi construiesc bugetul si cu gandul la sustinerea electorala

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 19:19
1405 citiri
Basescu: Partidele aflate la guvernare isi construiesc bugetul si cu gandul la sustinerea electorala
Foto: Presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca partidele aflate la guvernare construiesc de regula bugetul si cu gandul la urmatorul an electoral, vizand astfel intarirea sustinerii din partea alegatorilor.

Seful statului a facut declaratiile in contextul in care a anuntat ca a promulgat bugetul, in schimbul renuntarii din partea Guvernului, pentru cel putin trei luni, la acciza pe combustibil.

Traian Basescu: Am promulgat bugetul

"Sa lucram cu diminuarea dorintei de a privi bugetul ca pe un instrument de a servi baronii locali. Toate partidele aflate la guvernare, ca o traditie, isi construiesc bugetul si cu gandul la sustinerea electorala de care au nevoie in an electoral. Au facut-o toate guvernele - doar cele care nu au putut, in ani de criza, nu au facut acest lucru", a spus Traian Basescu.

Acesta a reluat ideea ca este "de neconceput" impunerea unei taxe care nu este necesara si care "genereaza crestere de preturi la orice, in viata de zi cu zi, doar pentru ca trebuie sa cream resurse necesare baronilor locali".

Basescu: E inadmisibil sa pui accize pe combustibil sa faci rost de bani de campanie pentru baroni

De asemenea, presedintele a facut si o recomandare liderilor locali, in ce priveste obtinerea de bani la bugetele locale.

"Baronii locali sa priveasca cu multa atentie si indrazneala la fondurile europene, cu prioritatate", a spus Traian Basescu.

Basescu: Nu semnez memorandumul cu FMI, din cauza accizei la carburanti

Presedintele Traian Basescu a vorbit de multe ori, in ultima luna, despre faptul ca nu va promulga Legea bugetului, din cauza accizei de 7 eurocenti pe litrul de combustibil, convenita de Guvernul USL cu reprezentantii FMI, BM si UE.

Seful statului a explicat ca aceasta taxa suplimentara este menita strangerii de fonduri pentru baronii locali ai USL, bani de campanie pentru anul electoral 2014, in contextul in care, de la buget, s-au alocat 1,5 miliarde de lei, suplimentar, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, condus de presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

Ulterior, prim-ministrul a renuntat la acciza pe motorina, pentru primele trei luni ale anului 2014, insa nici de aceasta data presedintele nu a promulgat bugetul. De-abia miercuri, in urma discutiei dintre premier si presedinte, Traian Basescu a convenit promulgarea bugetului, in schimbul renuntarii temporare la intreaga acciza, pentru trei luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu bani baroni locali, #Basescu bani buget sustinere electorala, #Basescu acciza bani baroni, #Basescu promulgare buget , #presedinte