Basescu, pe santier: Unii cred ca statul trebuie jumulit pana la cea din urma respiratie (Video)

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 13:51
2711 citiri
Basescu, pe santier: Unii cred ca statul trebuie jumulit pana la cea din urma respiratie (Video)
Foto: Antena3

Presedintele Traian Basescu a vizitat vineri tronsonul Moara-Vlasiei - Gruiu din cadrul Autostrazii Bucuresti-Brasov, declarandu-se multumit de stadiul lucrarilor.

"E prima data cand sunt pe santierul asta. Este cert ca se lucreaza pentru cati bani sunt, asta e indiscutabil. Faptul ca au lucrat pana acum, in luna iunie, pe tronsonul 1 si 2 fara sa fi primit bani e un progres, de regula agentul economic trebuie platit la vreme", a declarat seful statului precizand insa ca i s-a spus ca lucrarile sunt in grafic si ca vor fi gata in noiembrie 2010.

Trebuie lucrat corelat, nu in rate

Presedintele a afirmat ca printre problemele de care s-au plans constructorii sunt cele legate de avize si de descarcarile arheologice care impiedica inaintarea lucrarilor.

Din acest motiv, seful statului a sustinut ca Executivul ar trebui sa lucreze "corelat" si nu "in rate", referindu-se la faptul se fac proiecte de infrastructura care nici nu incep bine ca se si modifica din cauza deficientelor constatate.

Pe de alta parte, Traian Basescu s-a referit si la o problema legata de exproprieri, care va trebui rezolvata cat mai repede. "Expertii iau in considerare ultimele preturi la care s-a vandut un teren.

(...) De exemplu, un expert independent stabileste pretul pe baza vanzarilor, dar ultimele vanzari in zona Stefanesti s-au facut acum doi ani, nu poti sa nu tii cont de realitatile acestor zile", a spus presedintele subliniind ca unii cred ca "statul trebuie jumulit pana la cea din urma respiratie. Nu e cea mai buna solutie".

Presedintele a precizat ca vizita sa a fost doar pentru propria informare si ca singura vizita care ar putea avea efect pe santier ar fi a "celui care da banii".

"Daca guvernul va constata ca banii nu se rostogolesc catre subcontractori va lua masurile necesare", a dat asigurari presedintele.

Cazul Ridzi si medierea conflictului din justitie, saptamana viitoare

Chestionat de jurnalisti cu privire la solicitarea CSM si a ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, de a media conflictul care se inregistreaza in aceste zile in sistemul judiciar, presedintele a declarat ca isi va exercita acest rol, dupa cum il obliga si Constitutia, si ca va tine o conferinta de presa pe aceasta tema dar si pe alte subiecte importante miercuri.

Cu toate insistentele jurnalistilor, seful statului a refuzat sa comenteze raportul comisiei parlamentare de ancheta in cazul Ridzi. "Nu ma duceti in subiecte minore pentru mine. E un subiect care tine de parlament, de guvern(...) Viata parlamentara nu e treaba mea, e treaba altora. Nu abordez acest subiect aici", a spus presedintele, facand aceeasi remarca si fata de procesul pe care Sorin Ovidiu Vantu a anuntat ca i l-a intentat.

"Nu discut despre Sorin Ovidiu Vantu aici, avem conferinta de presa saptamana viitoare", a incheiat seful statului.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Basescu scandal Ridzi, #Basescu vizita santier, #Basescu autostrada Brasov, #Basescu infrastructura , #presedinte