Basescu, pentru presa germana: PDL risca sa devina tot mai slab din cauza coruptiei

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 17:27
4016 citiri
Basescu, pentru presa germana: PDL risca sa devina tot mai slab din cauza coruptiei

PDL are doar 30% din voturi si risca sa devina tot mai slab din cauza scandalurilor de coruptie, a declarat presedintele Traian Basescu, joi, intr-un interviu acordat presei nemtesti cu ocazia vizitei sale in Germania.

"Concret, este clar ca PDL are nevoie de noi forte politice in contextul in care nu poate atinge, singur, pragul de 50%", le-a explicat seful de stat roman jurnalistilor de la Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

"Pentru prima oara exista si in Romania o sustinere de aproximativ 50% pentru o politica responsabila, care vrea sa promoveze eficienta, nu o dependenta inerta de statul social. Partidul de guvernamant, PDL, nu poate atinge singur pragul de 50%. De aici vine si nevoia de noi forte politice. PDL are doar 30%, daca nu devine si mai slab din cauza scandalurilor de coruptie", a declarat Traian Basescu.

Totodata, presedintele roman le-a dezvaluit jurnalistilor nemti doua evenimente politice care il bucura: scindarea frontului conservator si adoptarea de catre PDL a unui cod de etica.

Intrebat despre impresia de scindare a frontului conservator din Romania si despre aparitia de noi forte politice, Basescu a raspuns ca nu numai ca nu este ingrijorat de aceste evolutii, ci, "ca politician cu experienta", este chiar fericit.

Seful statului s-a declarat "foarte bucuros" si cu ocazia adoptarii de catre PDL a noului cod etic propus de Monica Macovei si a atras atentia ca "cine se afla sub suspiciunea de coruptie trebuie sa iasa din partid".

"Insa cea mai mare problema a partidelor din Romania", a continuat Traian Basescu, "este lipsa de cultura politica, care slabeste partidele". In aceeasi ordine de idei, presedintele roman a adaugat ca "parlamentarii trebuie sa fie si ei trasi la raspundere, astfel incat cheltuielile publice sa fie reduse si eficienta sa creasca - pana la urma, si ei sunt parte a statului, si nu spectatorii VIP din tribuna".

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, pana sa se urce in avion si sa plece la Berlin, unde a facut o vizita oficiala, ca obiectivele deplasarii sunt consolidarea relatiei bilaterale si actiunea comuna in Uniunea Europeana: "Obiectivele vizitei la Berlin sunt doua: consolidarea relatiei bilaterale si actiune comuna in Uniunea Europeana".

Presedintele este insotit la Berlin de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, seful Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, Eugen Tomac, si Secretarul de stat in MAE, Bogdan Aurescu.

Citeste si:
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Președintele PNL Ludovic Orban a criticat joi, 16 septembrie, mai mulți membri din tabăra lui Florin Cîțu, printre care și vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, care ar fi ocupat...
Ministrul interimar al Transporturilor a numit un nou Consiliu de Administrație la CNAIR
Ministrul interimar al Transporturilor a numit un nou Consiliu de Administrație la CNAIR
Ministrul interimar al Transporturilor Dan Vîlceanu a numit joi, 16 septembrie, un nou Consiliu de Administrație la Compania de Drumuri (CNAIR), din care face parte și inginerul constructor...
Sursa: Ziare.com