Basescu: Ploile din ultima perioada salveaza agricultura din Romania

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 09:27
1903 citiri
Basescu: Ploile din ultima perioada salveaza agricultura din Romania
Foto: presidency.ro

Presedintele Traian Basescu i-a spus comisarului OSCE, Knut Vollebaek (VOLBEC), ca in prezent tara noastra are destula apa in sol, iar ploile din ultimele 30 de zile vor salva agricultura in acest an.

"Am fost norocosi cu ploaia din ultimele 30 de zile, pentru ca salveaza agricultura noastra pentru 2012. (...) Acum avem destula apa. (...) Dar mai asteptam ceva ploaie si in iunie" , a declarat Basescu, citat de Realitatea Tv.

Presedintele l-a primit, marti, la Palatul Cotroceni, pe Knut Vollebaek, Inaltul Comisar pentru Minoritati Nationale al OSCE.

In cursul intalnirii, Traian Basescu si oficialul OSCE au discutat cu precadere despre situatia respectarii drepturilor comunitatilor romanesti din statele aflate in vecinatatea tarii noastre, cu accent pe minoritatea romaneasca din Republica Serbia si, in special, pe cea din Valea Timocului, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

"Presedintele Traian Basescu a reiterat mesajul adresat presedintelui Republicii Serbia cu privire la necesitatea respectarii de catre statul sarb a dreptului la autoidentificare libera a persoanelor apartinand minoritatii nationale romane, precum si la aplicarea unitara a regimului destinat minoritatii romane pe intregul teritoriu al Republicii Serbia", mentioneaza comunicatul.

Presedintia mentioneaza ca acest aspect reprezinta o premisa a solutiei pe care Romania o asteapta de la Serbia cu privire la regimul de protectie a minoritatii romanesti.

"Presedintele Romaniei i-a multumit Inaltului Comisar al OSCE pentru interesul aratat in vederea respectarii drepturilor comunitatilor romanesti din afara granitelor tarii si, totodata, i-a solicitat sprijinul pentru monitorizarea implementarii prevederilor convenite de Romania si Serbia prin Protocolul privind minoritatile nationale, semnat de cele doua parti in marja Consiliului European din 1-2 martie a.c.", mai precizeaza sursa citata.

D.R.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Basescu ploi salvat agricultura, #Basescu intalnire Knut Vollebaek, #Basescu protocol minoritati Serbia , #presedinte
Comentarii