Basescu: Politicienii s-au strans ciorchine sa scape de mine

Duminica, 29 Noiembrie 2009, ora 14:41
3480 citiri
Basescu: Politicienii s-au strans ciorchine sa scape de mine

Traian Basescu a declarat duminica, la un miting electoral in Valea Jiului, la Petrosani, ca politicienii s-au aliat impotriva sa pentru a bloca aplicarea referendumului, considerand ca rezultatul plebiscitului arata ca electoratul este inca alaturi de presedinte.

Traian Basescu le-a multumit locuitorilor din Petrosani ca au participat la referendum. "Semnalul pe care romanii l-au dat este ca vor reforma clasei politice, reforma Parlamentului. Pana acum au fost reformate doar companii, inclusiv CNH-ul. Niciodata politicienii nu s-au uitat la ei sa vada cum trebuie sa fie reformati ei insisi", a spus presedintele in functie.

"Iata ca pe 22 noiembrie romanii le-au spus: 'Ramaneti voi cu o singura Camera la Parlament si va reduceti voi de la 471 de parlamentari la maximum 300'".

In opinia sefului statului, "marea problema de acum, si de aceea s-au strans ciorchine unii in altii si au format aliante in aceasta campanie, marea lor problema acum este cum sa blocheze vointa exprimata de poporul roman, cum sa nu se aplice rezultatul referendumului pentru ca ei sa ramana in continuare cu privilegiile, si pentru asta nu au decat o solutie.

Solutia lor este sa scape de mine, dar problema e ca romanii nu vor sa scape de mine si atunci nu le ramane decat varianta pe care dumneavoastra ati dat-o. Eu va asigur ca, imediat dupa alegeri, prioritatea mea majora este sa se pun in aplicare rezultatul referendumului".

Traian Basescu spune ca nepunerea in aplicare a rezultatului referendumului blocheaza reforma statului, iar "statul acesta a ajuns atat de costisitor incat nu mai poate fi sustinut de romani, statul insusi consuma cea mai mare parte a resurselor". El a spus ca in prezent bugetul de stat arata ca 29% din banii bugetului sunt alocati pentru functionarea statului, mai precis ar reprezenta suma din care "se platesc privilegiile pentru parlamentari, se platesc privilegiile pentru cei cu salariile privilegiate, se platesc privilegiile pentru cei cu pensii privilegiate".

"Toate acestea trebuie sa inceteze! Daca vrem sa facem un stat echitabil, trebuie sa incetam cu privilegiile si primele care trebuie sa inceteze sunt cele ale politicienilor, de aceea se tem de reforma statului si de rezultatul referendumului", a mai spus Basescu. In opinia sa, politicienii aliati impotriva sa ar fi sperat ca referendumul sa nu reuseasca.

"Asta le-ar fi adus lor o victorie prin care sa spuna ca presedintele vrea sa faca mai putini parlamentari, dar poporul nu, presedintele vrea sa faca o singura Camera, dar poporul nu. Ei, iata ca poporul, asa cum a fost in cei cinci ani de mandat, a ramas alaturi de mine, mi-a dat dreptate si ii obliga pe politicieni sa se reformeze", a mai spus seful statului.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Dreapta Unită declară război coaliției PSD-PNL după comasarea alegerilor: ”Nu îi vom lăsa să fure votul românilor”
Dreapta Unită declară război coaliției PSD-PNL după comasarea alegerilor: ”Nu îi vom lăsa să fure votul românilor”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat miercuri seară, 21 februarie, că Alianţa Dreapta Unită va contesta orice comasare a alegerilor pe toate căile legale. ”Ce vedem astăzi...
REPER după anunțul comasării alegerilor: ”Comportamentul antidemocratic” al PNL și PSD ”arată cât de disperate sunt ca să rămână conectate la banii publici”
REPER după anunțul comasării alegerilor: ”Comportamentul antidemocratic” al PNL și PSD ”arată cât de disperate sunt ca să rămână conectate la banii publici”
Partidul REPER a criticat, miercuri, 21 februarie, decizia PSD şi PNL de a comasa alegerile locale şi europarlamentare, susţinând că acest demers ar arăta "frica" liderilor celor două...
#Basescu referendum, #Basescu Valea Jiului, #Basescu candidat prezidentiale 2009 , #presedinte